Kuva: Ginestra Film

Aboli’s Journey

Ohjelman tuottaa

Suomen YK-liitto

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. >>

Iranilaissyntyisen Yasaman Sharifmaneshin Aboli’s Journey palkittiin Nordisk Panorama -elokuvafestivaalilla parhaana pohjoismaisena dokumenttina vuonna 2021. Elokuva vangitsee ainutlaatuisen ja samalla universaalin tarinan nuoren miehen aikuistumisesta. Ilman virallista henkilöllisyyttä 17-vuotias Aboli yrittää löytää paikkansa kaoottisessa maailmassa, jossa on pulaa perusoikeuksista, inhimillisyydestä ja mahdollisuuksista.  

Aboli’s Journey on tarina Iranissa syntyneestä afganistanilaispakolaisesta, joka pakenee rodullista vainoa Eurooppaan. Aboli päätyy Ruotsiin ja monimutkaisen prosessin jälkeen hän pääsee osaksi ruotsalaista perhettä, joka välittää hänestä. Lopulta häneltä kuitenkin evätään oleskelulupa. 

Abolin matka alkaa, kun hänet karkotetaan Afganistaniin. Maahan, jossa hän ei ole koskaan ennen asunut. Päivittäisten itsemurhapommitusten, sodan jäänteiden, köyhyyden ja kaaoksen keskellä dokumentti todistaa Abolin tuskallista ja kivistä matkaa. Koska Abolilla ei ole koskaan ollut henkilöllisyystodistusta, hän matkustaa jäljellä olevien perheenjäsentensä luo talibanien hallitsemalle alueelle Jaghoriin Keski-Afganistaniin todistaakseen henkilöllisyytensä. Kun Aboli palaa tältä vaaralliselta matkalta, hän kohtaa monia haasteita. Lopulta yksi puhelu muuttaa kaiken.

Ruotsi, 2021  
Yasaman Sharifmanesh 
Tuotantoyhtiö: Ginestra Film
Kieli: ruotsi     
Tekstitystiedot: suomi 
Sallittu yli 16-vuotiaille
Kesto: 59 min 

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Katselumahdollisuus päättyy, kun 500 katsojaa on katsonut elokuvan. Elokuvan voi katsoa vain Suomessa, ja katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen. Tästä linkistä pääset Online Cinemaan.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.