Kuvassa: Tarja Halonen
Kuva: Lasse Keltto

Friendly Demonstration – hyvä elämä planeetan rajoissa?

La 27.5.2023 16.50-17.20
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Mikä luo toivoa ekokriisin ajassa? Millainen on tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus? Miten omat teot vievät sitä kohti? Muun muassa näistä kysymyksistä ja planeetan rajoihin mahtuvasta hyvästä elämästä keskustelevat presidentti Tarja Halonen ja aktivisti Ida Korhonen. Eri sukupolvien edustajina Halonen ja Korhonen tarjoavat omat näkökulmansa aktivismiin, muutosvoimaan ja tulevaisuuteen. Onko vuosikymmenten välillä tapahtunut mitään, vai osoitammeko edelleen mieltä samoista asioista? 

Friendly Demonstration on Puistokatu 4:n oma tapahtumakonsepti – ystävällinen mielenosoitus – jossa hyvästä elämästä, vallasta ja toivosta keskustellaan yksilön tasolla rakenteiden sijaan. Puistokatu 4 on Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva tieteen ja toivon talo, jonka visiona on normalisoida hyvä elämä planeetan rajoissa. Puistokatu 4 tarjoaa tilaa tutkimukselle, toiminnalle, tapahtumille ja kohtaamisille. 

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa. 

Tarja Halonen 

Presidentti Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000 ja toiselle kaudelle vuonna 2006. Halonen on kiinnittänyt uransa aikana runsaasti huomiota ihmisoikeuksiin, demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon edistämistä koskevat asiat ovat hänelle tärkeitä. Halonen on työskennellyt vuosikymmeniä kestävän kehityksen parissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja toimii edelleen aktiivisesti usealla taholla. 

 
Ida Korhonen 

Ida Korhonen on Metsä-liikkeen ja Elokapinan aktivisti. 

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoitteet 

Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infastruktuureja
Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 13: Climate action
Kestävän kehityksen tavoite 16 rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto