Jutta Urpilainen, Global Gateway
Kuva: EU

Global Gateway – portti maailmalle

La 28.5.2022 13.00-13.30
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Euroopan unioni

Global Gateway on EU:n vaihtoehto Kiinan uudeksi silkkitieksi kutsutulle Vyö ja tie -hankkeelle, jonka myötä Kiina tiivistää yhteistyötään Afrikan ja Euroopan kanssa. EU:n Global Gateway puolestaan tukee kestäviä investointeja ja kumppanuuksia, joilla vastataan maailmanlaajuisiin haasteisiin kuten ilmastonmuutokseen. Afrikassa Global Gateway tukee vihreää siirtymää esimerkiksi parantamalla terveydenhuoltoa ja digiosaamista.

Keskustelun avaa komissaari Jutta Urpilainen videotervehdyksellään. Keskustelijoina ovat Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (kok.), Euroopan komissio kansainvälisten kumppanuuksien pääosaston johtaja Antti Karhunen ja ilmastopolitiikkaan erikoistunut tutkija Mari Luomi. Keskustelun juontaa kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila Euroopan komission Suomen-edustustosta.

Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Tiivistämössä tai suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta. Puhujat osallistuvat keskusteluun virtuaalisesti.

Global Gateway on EU:n tarjous rakentaa tasavertaisia kumppanuuksia. Se kuvastaa EU:n pitkän aikavälin sitoutumista kestävään elpymiseen kaikissa sen kumppanimaissa. Haluamme luoda strategian avulla Euroopan ja muun maailman välille vahvoja ja kestäviä yhteyksiä, emme riippuvuuksia, ja rakentaa nuorille uutta tulevaisuutta.

Jutta Urpilainen

Jutta Urpilainen

Jutta Urpilainen, Euroopan komissio, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, Suomi
Entinen kansanedustaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on neljäs suomalainen komissaari Euroopan komissiossa. Hänen vastuualueenaan ovat kansainväliset kumppanuudet.

Sirpa Pietikäinen

Pitkän linjan Euroopan parlamentin jäsen ja entinen ympäristöministeri Sirpa Pietikäinen haluaa olla rakentamassa vaurasta, inhimillistä ja ekologista Eurooppaa.

Mari Luomi

Mari Luomi on ilmastopolitiikkaan erikoistunut yhteiskuntatieteilijä, joka asuu Riadissa, Saudi Arabiassa. Hän on viettänyt viimeiset 15 vuotta tutkien Persianlahden öljyntuottajamaiden suhdetta ilmastonmuutokseen ja siihen liittyvään energiamurrokseen. Hän seuraa myös aktiivisesti YK:n ilmastoneuvotteluita.

Ismo Ulvila

Ismo Ulvila on toiminut ilmastoasioiden neuvottelijana ja politiikan kehittäjänä jo yli 10 vuotta muun muassa UNFCCC:n (YK:n ilmaston puitesopimuksen) alaisen pysyvän rahoituskomitean (Standing Committee on Finance) puheenjohtajana. Nykyään hän toimii kansalaisviestinnän päällikkönä Euroopan komission Suomen-edustustossa.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.