In photo: Elephants of Kenya
Photo: Sami Mannerheimo

Herkät ja viisaat -valokuvanäyttely 

La 27.5.2023 11.00-21.00
Lisää kalenteriin
Su 28.5.2023 11.00-19.00
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Funky Amigos

Valokuvaaja Sami Mannerheimon valokuvanäyttely Herkät ja viisaat esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa. Suurin osa näistä norsuista päätyy orpokotiin, koska salametsästäjät ovat tappaneet niiden emot. Pennut eivät selviä hengissä ilman äidinmaitoa, ja pääseminen orpokotiin on niille pelastus. 

Näyttelyn kuvat liikkuvat valokuvataiteen ja dokumentarismin rajalla ja herättelevät kysymyksiä ihmisten ja elefanttien välisestä suhteesta. Lähtökohta projektille oli journalistinen, mutta kuvausten edetessä visuaalinen kieli vaihtui poeettisempaan kuvailmaisuun. 

Mannerheimo lahjoittaa osan jokaisen myydyn kuvan ja kortin tuotosta Sheldrick Wildlife -säätiölle heidän uraauurtavan suojelutyönsä tueksi. 

Näyttely sijaitsee Puhelavan viereisessä Lämpiössä. 

Kuvatessani orpokodin lapsielefantteja, sain vahvan yhteyden niihin. Koin ne erittäin herkkinä ja viisaina.

Sami Mannerheimo 

Sami Mannerheimo  

Sami Mannerheimo on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja ja Suomen kuvajournalistien jäsen, joka on erikoistunut henkilökuvaukseen ja dokumentaariseen valokuvaukseen. Hänellä on ollut 15 omaa näyttelyä. Vuodesta 2018 alkaen Mannerheimo on käynyt usein kuvausmatkoilla Keniassa, jossa Herkät ja viisaat -näyttelyn kuvat on otettu.