Kuvassa tutkija Alun Hubbard laskeutuu jäätikkökaivoon.
Kuva: Lars H. Ostenfeld

Into the Ice  

Ohjelman tuottaa

Pohjoismainen kulttuuripiste

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. >>

Suomen ensi-iltansa Maailma kylässä -festivaalilla saavassa Into the Ice -elokuvassa ohjaaja Lars Henrik Ostenfeld seuraa kolmen uraauurtavan jäätikkötutkijan Alun Hubbardin, Dorthe Dahl-Jensenin ja Jason Boxin tutkimusmatkaa Grönlannin sisämaan jäätiköille. Visuaalisesti häikäisevässä elokuvassa Ostenfeld ja Hubbard laskeutuvat 180 metrin syvyyteen jään sisään nähdäkseen, kuinka paljon sulamisvesiä jäätikkö sisältää ja ymmärtääkseen paremmin ilmastonmuutoksen seurauksia. 

Elokuva kertoo Grönlannin jääpeitteen alla piilossa olevista syvistä salaisuuksista, jotka vaikuttavat tulevaisuuteemme. Napajäätiköiden sulaminen voi johtaa dramaattiseen merenpinnan nousuun. Sillä voi olla merkittäviä seurauksia maailmalle. Into the Ice sai maailman ensi-iltansa tänä keväänä Tanskan kansainvälisellä CPH:DOX-dokumenttielokuvafestivaalilla.  

Tanska, Saksa, 2022 
Lars Henrik Ostenfeld 
Tuotantoyhtiö: Hansen & Pedersen, Kloos & Co. NORD
Kieli: tanska, englanti 
Tekstitystiedot: englanti 
Sallittu yli 12-vuotiaille
Kesto: 85 min  

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Katselumahdollisuus päättyy, kun 500 katsojaa on katsonut elokuvan. Elokuvan voi katsoa vain Suomessa, ja katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen. Tästä linkistä pääset Online Cinemaan.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.