Kuvassa: Helena Gualinga
Kuva: Alice Aedy

Keynote Helena Gualinga: Muutoksentekijän taistelu ympäristön ja tasa-arvon puolesta 

La 27.5.2023 14.15-14.45
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Ulkoministeriö

Vaikuttavana puhujana tunnettu ympäristöaktivisti Helena Gualinga, 21, kasvoi Suomessa ja Kichwa Sarayakun yhteisössä Ecuadorin sademetsässä. Suomenruotsalaisen isän ja ecuadorilaisen äidin tytär on esiintynyt useissa kansainvälisissä ilmastokokouksissa, kuten Davosin talousfoorumissa ja YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa. 

Suomessa harvoin esiintynyt Gualinga avaa puheenvuorossaan sitä, miten alkuperäiskansojen perinteiset asuinalueet ovat uhattuna ilmastonmuutoksen edetessä ja kuinka yhteisöt taistelevat öljy- ja kaivosyhtiöitä vastaan. Gualingalle on tärkeää olla mukana taistelussa ilmastonmuutosta ja ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Hän uskoo muutokseen ja siihen, että ihmisyyttä ei ole erotettu luonnosta.

Ohjelma on englanniksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Jos aiomme taistella ilmastonmuutosta vastaan, meidän on varmistettava, että alkuperäiskansojen oikeuksia kunnioitetaan.

Helena Gualinga

Helena Gualinga

Helena Gualinga on 21-vuotias suomalaisecuadorilainen ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti, joka syntyi Ecuadorin sademetsässä Kichwa Sarayaku -yhteisöön. Vastarintaliikkeeseen syntyneelle Gualingalle on tärkeää olla mukana taistelussa ilmastonmuutosta ja ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Hän uskoo muutokseen ja siihen, että ihmisyyttä ei ole erotettu luonnosta.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet