Kumi Naidoo
Kuva: Greenpeace

Keynote Kumi Naidoo: Kohti oikeudenmukaisempaa ilmastotyötä

La 28.5.2022 12.20-12.45
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Arvostettu eteläafrikkalainen ihmisoikeus- ja ympäristöaktivisti Kumi Naidoo on omistanut elämänsä paremman maailman rakentamiselle. Keynote-puheenvuorossaan hän keskittyy ilmasto-oikeudenmukaisuuteen ja -toimintaan. ”Välttääksemme ilmastokatastrofin kaikkein pahimmat muodot, ihmiskunnan on kyettävä työskentelemään yhdessä ennennäkemättömällä tavalla. On saatava ihmiskunta kokemaan ongelma ja sen ratkaisukeinot omikseen.”

Muun muassa Greenpeacen ja Amnesty Internationalin johtajana työskennellyt Kumi Naidoo aloitti kotimaansa apartheidin vastustamisen 15-vuotiaana. Aktivisminsa vuoksi hänet erotettiin koulusta ja pakotettiin maanpakoon Englantiin, missä hän opiskeli Oxfordin yliopistossa ja lopulta väitteli tohtoriksi poliittisesta sosiologiasta. Nelson Mandelan vapauduttua vankilasta Naidoo palasi Etelä-Afrikkaan jatkaakseen maansa ihmisoikeustilanteen kehittämistä ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamista.

Annamme poliitikkojen ja yritysjohtajien tuhota lastemme tulevaisuuden ilman rangaistuksia. Nyt on aika muuttaa asioita. Planeettamme tuhoajien on kannettava vastuunsa. Historiaa tehdään silloin, kun rohkeat ihmiset kaikkialla ja kaikissa elämäntilanteissa alkavat toimia.

Kumi Naidoo

Puheenvuoro on englanniksi. Kumi Naidoo vierailee Maailma kylässä -festivaalilla virtuaalisesti.

Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Tiivistämössä tai suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet