Paleface, Laura Eklund Nhaga ja Hassan Maikal

Laura Eklund Nhaga, Paleface ja Hassan Maikal: Rajat

La 28.5.2022 16.40-17.25
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Planeettamme rajat ovat tulossa vastaan. Myös sietokyvyllä ja koskemattomuudella on rajansa. Mitä merkitsevät valtioiden rajat maanpakolaisuuden aikakaudella? Kolme tunnettua ja pelotonta sanakäyttäjää pohdiskelee rajojen merkitystä spoken word -esityksessä.

Spoken word on kirjallisuuden tai esittävän taiteen laji, joka voi sisältää esimerkiksi sisältää kirjallisia ja teatraalisia elementtejä. Muodoltaan se voi olla esimeriksi tarinankerrontaa tai lavarunoutta ja sitä voidaan esittää musiikkitaustalla tai ilman.

Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Tiivistämössä tai suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta.

Koko maailma rakentuu sanoista. Historia, rakenteet ja identiteetti on sanoja. Elämme myös disinformaation aikaa, jolloin sanoilla on entistä suurempi merkitys.

Paleface

Laura Eklund Nhaga

Laura Eklund Nhaga on helsinkiläinen aktivisti, näyttelijä, käsikirjoittaja ja lavarunoilija. Omien teostensa lisäksi hänet tunnetaan esimerkiksi Amanda Gormanin Kukkula jolle kiipeämme -runoteoksen toisena kääntäjänä. Eklund Nhaga on kiinnostunut muun muassa siitä, kuinka taidetta voi käyttää aktivismin työkaluna. Hänen matkastaan aktivistina on tehty Kansanvalta-niminen dokumenttielokuva, joka sai ensi-iltansa DocPoint-elokuvafestivaalilla alkuvuodesta 2022.

Paleface

Paleface (Karri Miettinen) on kantaaottavista kappaleistaan tunnettu rap-artisti, joka on keikkalavojen lisäksi tuttu näky myös rauhaa, solidaarisuutta ja kestävämpää tulevaisuutta puolustavissa mielenosoituksissa. Parikymmentä vuotta yhteiskunnallista musiikkia sooloartistina sekä muun muassa Ricky Tick Big Band & Julkinen sana -kokoonpanossa tehnyt Paleface työskentelee myös radiotoimittajana ja kirjailijana. Hänen teoksensa Kolmetoista kertaa kovempi — Räppärin käsikirja palkittiin vuonna 2020 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Hassan Maikal

Hassan Maikal on rap ja r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha ilmestyi toukokuussa 2021 ja poiki artistille Emma-ehdokkuudet peräti neljässä kategoriassa. Kontulasta kotoisin olevalle Maikalille betonilähiö on turvapaikka, jossa aito yhteisöllisyys kukkii betonin kovan pinnan läpi. Se mikä vaikuttaa jollekin muulle vaaralliselta, tuntuu toiselle turvalliselta