Kuvassa Ilmar ja Aldo López-Gavilán soittavat pianoa ja viulua.
Kuva: PatchWorks Films

Los Hermanos / The Brothers

Ohjelman tuottaa

Suomi-Kuuba-seura

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. >>

Useita palkintoja saanut Marcia Jarmelin ja Ken Schneiderin dokumentti seuraa kahden lahjakkaan afrokuubalaisen veljeksen rinnakkaisia elämiä New Yorkissa ja Havannassa. Suomen ensi-iltansa Maailma kylässä -festivaalilla saava elokuva todistaa heidän koskettavaa jälleennäkemistään ja merkityksellisiä ensiesiintymisiään yhdessä.  

Ilmar ja Aldo López-Gavilán syntyivät 70-luvulla Havannassa. 14-vuotiaana Ilmar lähetettiin Neuvostoliittoon opiskelemaan viulunsoittoa. Lopulta hän päätyi kamariviulistiksi Yhdysvaltoihin. Nuorempi veli Aldo varttui puolestaan Kuubassa jazz- ja klassisten pianistien ohjauksessa. Hänen lahjakkuutensa saavutti mainetta Kuubassa, mutta Yhdysvaltojen julistaman kauppasaarron takia hänen taitonsa sivuutettiin muualla. Vaikka veljekset näkevät toisiaan aina silloin kun perheen taloudellinen tilanne ja viisumirajoitukset sen sallivat, he eivät ole koskaan tehneet musiikillista yhteistyötä. Sitä he ovat kaivanneet koko elämänsä. 

Yhdysvallat, 2020  
Marcia Jarmel ja Ken Schneider
Tuotantoyhtiö: PatchWorks Films
Kieli: englanti, espanja
Tekstitystiedot: englanti
Sallittu kaiken ikäisille
Kesto: 84 min  

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Katselumahdollisuus päättyy, kun 500 katsojaa on katsonut elokuvan. Elokuvan voi katsoa vain Suomessa, ja katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen. Tästä linkistä pääset Online Cinemaan. 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.