Kuva elokuvasta Luomakunnan vartijat.
Kuva: Guerilla Films

Luomakunnan vartijat  

Ohjelman tuottaa

Fingo

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. >>

Luomakunnan vartijat on kansainvälisesti palkitun ohjaaja Iiris Härmän kiehtova tarina ihmiskunnan kehdosta, ikiaikaisista lauluista, paimentolaisten selviytymistaistelusta, kadonneista eläimistä, heimosodista ja esihistoriallisista fossiileista.  

Elokuvan tapahtumapaikkana on Turkana, karu puoliaavikkoinen alue Pohjois-Keniassa, jota kutsutaan ihmiskunnan kehdoksi. Hiekan ja piikkipensaiden keskellä, suolaisen Turkanajärven rannalla asuu Daasanach-paimentolaisheimo. Elokuva seuraa Helsingin yliopiston ympäristötieteilijöiden Álvaro Fernández-Llamazaresin ja Mar Cabezan matkaa alueelle tutkimaan ihmisten luontosuhdetta eläintarinoiden kautta. Fernández-Llamazaresin ystävystyy paikallisen Job Nasakin kanssa, joka johdattaa hänet tutustumaan heimon elämään ja arkeen. 

Kun tutkijat keräävät vanhoja eläintarinoita Daasanach-heimolta, he huomaavat, että heimon traditiot ovat suurin uhka alueen luonnolle ja eläimille. Tarinat kertovat luonnosta, jossa seikkailevat monenlaiset villieläimet. Viereinen luonnonpuisto näyttäytyy karuna ja tyhjänä: villieläimiä ei enää juuri ole, eivätkä lapset ole niitä ikinä nähneet. 

Suomi, 2022 
Iiris Härmä 
Tuotantoyhtiö: Guerilla Films 
Kieli: englanti, daasanach 
Tekstitystiedot: suomi
Sallittu yli 12-vuotiaille 
Kesto: 75 min  

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Katselumahdollisuus päättyy, kun 500 katsojaa on katsonut elokuvan. Elokuvan voi katsoa vain Suomessa, ja katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen. Tästä linkistä pääset Online Cinemaan.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.