Kuvassa: Vuoden 2023 maailmanparantajapalkinnon logo
Kuva: Fingo

Maailmanparantajapalkinto 2023

Su 28.5.2023 13.00-13.10
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Vuoden maailmanparantaja -palkinto nostaa esiin reilumman ja kestävämmän tulevaisuuden eteen tehtävää työtä. Palkittava voi olla esimerkiksi kansalaisaktivisti, hyväntekeväisyyteen aikaansa laittava vapaaehtoinen, kehitysyhteistyötä tekevän järjestön työntekijä, globaaleja teemoja työssään käsittelevä opettaja tai toimittaja, terveydenhuollon ammattilainen, kulttuurialan vaikuttaja tai vastuullisuuteen panostava yrittäjä. Ehdokkaita voi nimetä kuka tahansa tämän lomakkeen kautta huhtikuun loppuun asti.

Palkinnon saajan valitsee huhti-toukokuussa tuomaristo, johon kuuluvat toimittaja Paavo Teittinen, ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finer ja presidentti Tarja Halonen. Tuomariston puheenjohtaja on Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen

Palkinto jaetaan Maailma kylässä -festivaalin Musiikkilavalla sunnuntaina 28.5. kello 13. Kolmen kärki palkitaan diplomein, ja voittaja saa palkinnoksi 1000 euroa. 

Maailman parantaminen on useimmiten hiljaista ja kulisseissa tapahtuvaa työtä, joka ei uutisotsikoissa juhli. Tällä palkinnolla haluamme kunnioittaa ja tuoda näkyvyyttä heille, jotka laittavat itsensä pyyteettömästi likoon kestävämmän maailman puolesta.

Anni Valtonen, Maailman Kuvalehden päätoimittaja

Epävakaassa maailmantilanteessa tarvitsemme lämminsydämisiä ja laajakatseisia tekijätyyppejä enemmän kuin koskaan. Keskinäisriippuvaisessa maailmassa tapahtumat eri puolilla maapalloa vaikuttavat toisiinsa dominopalikkojen lailla. Jos yksi kaatuu, koko ketju uhkaa mennä nurin. Muutosten aikaansaaminen vaatii tekoja meiltä kaikilta.

Salla Peltonen, Fingon viestintäjohtaja