Kuvakollaasissa artisteja ympäri maailman
Kuva: Lehtikuva, Maailman Kuvalehden arkisto ja Creative Commons.

Musiikki – Vapauden ja vastarinnan taidetta vai markkinoiden pelinappula?

Su 28.5.2023 14.35-15.05
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Maailman Kuvalehti

Musiikki on ollut merkityksellinen muutosvoima maailmassa. Sitä on kuultu niin työväenlauluina, rasismin vastaisen taistelun välineenä kuin vaikkapa diktatuurien haastajana ja kumoajana. Musiikilla on myös voimaa muokata meitä yksilöinä, olla mukana kasvussamme ja kehityksessämme. Onko sen voima aina positiivinen? Puhummeko tarpeeksi siitä, minkälaista valtaa musiikkiin ja musiikkibisnekseen liittyy? 

Maailman Kuvalehden inspiroiva lavashow tarjoaa palkitun tutkiviin ja featurejuttuihin erikoistuneen toimittaja Karoliina Knuutin johdolla katseen musiikin muutosvoimaiseen menneisyyteen ja kysyy, mitä kuuluu musiikille muutoksentekijänä juuri nyt. Suomen musiikkialan ajankohtaisia kysymyksiä avaa kuulijoille Muusikkojen liiton viestintäpäällikkö Sanni Kahilainen. Lopuksi kuullaan Karri Miettisen, aka Palefacen kantaaottava spoken word -esitys.

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Karoliina Knuuti

Karoliina Knuuti on palkittu tutkiviin ja feature-juttuihin erikoistunut toimittaja ja journalismin kouluttaja. Työssään Maailman Kuvalehden toimitussihteerinä Karoliina pureutuu muun muassa globaaleihin tasa-arvokysymyksiin ja ympäristöteemoihin.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet

Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 5 sukupuolten tasa-arvo
Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 10 Eriarvoisuuden vähentäminen
Kestävän kehityksen tavoite 16 rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto