Kuvassa Nicole Willis ja Gospel Helsinki.
Kuvat: Sami Mannerheimo ja Tuomo Björksten

Nicole Willis & Gospel Helsinki (USA/FIN) 

Su 29.5.2022 18.00-19.00
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Kirkko Helsingissä

Retrosoulin kuningattareksi kutsuttu Brooklynista lähtöisin oleva laulaja ja tuottaja Nicole Willis esiintyy lumoavassa konsertissa Gospel Helsinki -kuoron kanssa. Yhteisesiintyminen nähtiin ensimmäisen kerran virtuaalisesti vuoden 2021 Maailma kylässä -festivaalilla, jolloin se sai haltioituneen vastaanoton. Nyt yleisöllä on mahdollisuus kokea tämä ainutlaatuinen kokonaisuus livenä. Konsertti järjestetään korvia hivelevästä akustiikastaan tunnetussa Temppeliaukion kirkossa. 

Willis aloitti uransa taustalaulajana ja on tehnyt soolouraa 1990-luvun alusta lähtien. Musiikillisesti artisti on seikkaillut vuosien varrella niin acid jazzin, soul revivalin, housen, trip hopin, funkin, soulin kuin future disconkin maailmoissa. Helsingissä vuodesta 2004 lähtien asunut Willis tunnetaan erityisesti maailmanlaajuista arvostusta nauttivasta Keep Reachin’ Up -albumista sekä Jimi Tenorin kanssa tehdyistä Cola & Jimmu -levytyksistä. 

Ennakkoluuloton ja rohkea Gospel Helsinki kokoaa yhteen gospelista kiinnostuneita laulajia pääkaupunkiseudulta. Kuoroa johtaa Töölön seurakunnan A-kanttori, musiikin maisteri Nina Pakkanen. Pakkasen musiikin rajat ylittävä näkemys ja vahva usko gospelmusiikin vapauttavaan voimaan on voimistunut vuosien saatossa ja kulkenut rinta rinnan klassisen musiikin kanssa. 

Kuoro välittää musiikkinsa kautta Jumalan rakkautta ja evankeliumin ilosanomaa kaikille ihmisille. Gospel Helsinki on yhteiskristillinen kuoro, jonka toiminnan arvopohjana ovat kristillisiä kirkkoja yhdistävät uskontunnustukset. Kuoro haluaa edistää ihmisten, kansojen ja kulttuurien yhteyttä sekä ihmisten välistä rakkautta ja tasa-arvoa. Gospel Helsinki on poliittisesti sitoutumaton kuoro.

Gospel Helsinki

Paikka ja aika: Temppeliaukion kirkko, sunnuntai 29.5. kello 18 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.