Kuvassa nainen matkustaa junavaunujen välissä.
Kuva: GMB Akash

Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely

La 28.5.2022 11.00-23.00
Lisää kalenteriin
Su 29.5.2022 11.00-19.00
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Suomen Caritas

Tiivistämöön festivaalin ajaksi tuotettava Samanarvoinen elämäni -näyttely tuo välähdyksiä tavallisten bangladeshilaisten arjesta. Näyttelyyn kuuluu 18 bangladeshilaisen kansainvälisesti palkitun valokuvaaja GMB Akashin kuvia tarinoineen. 

Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin. Näyttelyn kuvissa ja tarinoissa esiintyy koululaisia, lapsityöläisiä, seksityöntekijöitä, vanhuksia sekä kehitysvammaisia. Akash ei mene uuteen paikkaan kamera edellä, vaan pyrkii tutustumaan ja sulautumaan yhteisöön. Hän kuvaa vasta, kun luottamus on syntynyt. Hän haluaa löytää ihmisyyttä kaikkialta.   

Akashin valokuvia on julkaistu muun muassa The Guardianissa, Voguessa, Timessa, Sunday Timesissa ja Newsweekissa. Hänellä on ollut omia näyttelyitä esimerkiksi Italiassa, Saksassa, Belgiassa ja Portugalissa.  

Näyttelyn taustalla on Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa eriarvoisuudesta sekä tuoda kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemukset tavallisen suomalaisen lähelle. 

Samanarvoinen elämäni -näyttely pystytetään Tiivistämön viereiseen Lämpiö-loungeen, jossa voi rentoutua näyttelyn ohessa dj-musiikin, virvokkeiden ja ruuan ääressä samalla, kun käy katsomassa Tiivistämön lavalla esitettäviä puheohjelmia. 

Paikka ja aika: Tiivistämö, lauantai 28.5. klo 11–23 ja sunnuntai 29.5. klo 11–19