Kuvakollaasissa Laura Lodenius ja Ikali Karvinen
Kuva: Sami Liukkonen & Kirkon Ulkomaanapu / Antti Yrjönen

Sovinto, rauha ja rakkaus – tarinoita muutoksen voimasta

Su 28.5.2023 11.00-11.20
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

#sovinto

Kirkko Helsingissä

Rauha on työtä. Miten se tehdään? Nuorten muutoksentekijöiden haastattelussa kokeneet toimijat, Suomen Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius ja Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja Ikali Karvinen, kertovat omasta työstään ja muutoksen mahdollisuuksista kriisi- ja konfliktialueilla. Miten jokainen voi olla muutoksentekijä sopuisamman yhteiskunnan luomisessa?

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Kehitysyhteistyövaroin toteutettu rauhantyö hauraissa maissa on oikeasti vaikuttavaa. Edistämme rauhantyössä naisten, nuorten ja vähemmistöjen oikeutta tulla kuulluksi ja näkyviksi yhteiskunnallisessa keskustelussa. Uskonnolliset ja perinteiset johtajat ovat avainasemassa edistettäessä ruohonjuuritasolla sopuisaa elämää, sillä heidän vaikutus on monin paikoin erittäin suuri.

Ikali Karvinen

Laura Lodenius

Laura Lodenius on Suomen Rauhanliiton toiminnanjohtaja ja pitkäaikainen rauhanaktiivi, joka on ollut mukana monenlaisissa kampanjoissa ja vaikuttamistyössä rauhan puolesta väkivaltaa vastaan vuosikymmenten varrella.

Ikali Karvinen

Ikali Karvinen on terveystieteiden tohtori ja Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja. Hän on viime vuosina johtanut Kirkon Ulkomaanavun työtä eri maissa, esimerkiksi Somaliassa, jossa rauhantyö on ohjelman isoin komponentti.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoitteet

Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 10 Eriarvoisuuden vähentäminen
Kestävän kehityksen tavoite 16 rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto