Kuvassa: Kaivinkone ilmestyy suklaamunasta villieläinten kanssa.
Kuva: Hanna Kahranaho, Minna Kurjenluoma / WWF

Stop luontokato! Ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon

La 27.5.2023 11.00-11.20
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

WWF

Suklaa sulostuttaa arjen ja sinetöi juhlan. Mutta tiedätkö, onko lempisuklaassasi käytetty kaakao aiheuttanut luontokatoa ja toteutuvatko tuotannossa ihmisoikeudet? Keskustelussa WWF etsii ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon yhdessä S-ryhmän ja Fazerin kanssa, koska yrityksillä on merkittävä rooli luontokadon ratkaisemisessa. Lisäksi kuullaan nuorten terveisiä ja kysymyksiä yrityksille.

WWF:n viestinnän asiantuntija Silja Annila haastattelee aiheesta S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Nina Elomaata, Fazerin vastuullisen hankinnan johtaja Kaisa Mattsonia sekä WWF:n vapaaehtoista Anna-Leea Määttää.

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Kaakaontuotannon vastuullisuudessa päästään parhaisiin tuloksiin vain kuuntelemalla viljelijöitä ja toimimalla yhdessä.

Nina Elomaa, S-ryhmä

Nina Elomaa

Nina Elomaa on toiminut S-ryhmän vastuullisuusjohtajana vuodesta 2020. Hänellä on laajaa kokemusta vastuullisuuden eri osa-alueista hankintaketjuista ihmisoikeustyöhön.

Kaisa Mattson

Kaisa Mattsonilla on pitkä kokemus yritysten vastuullisuuden edistämisestä. Fazerilla hän on toiminut vastuullisen hankinnan johtajana vuodesta 2021.

Anna-Leea Määttä

Anna-Leea Määttä toimii WWF Nuorten vapaaehtoisena ja koululähettiläänä. Hän on edistänyt kestäviä ruokavalintoja vapaaehtoisryhmä WWF Nuorissa jo useamman vuoden ajan. Lisäksi hän vierailee kouluissa pitämässä oppitunteja ylikulutuksesta ja sen vaikutuksista luontokatoon.

Silja Annila

Silja Annila toimii WWF Suomessa viestinnän asiantuntijana. Hän keskittyy työssään viestimään kansainvälisistä ympäristökysymyksistä, muun muassa ylikulutuksesta, metsäkadosta ja lajien suojelusta.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet

Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 12. vastuullista kuluttamista
Kestävän kehityksen tavoite 15 Maanpäällinen elämä