Photo: CauseCentric Productions

Tribes on the Edge

Ohjelman tuottaa

Maailman Kuvalehti

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. >>

Suomen ensi-iltansa Maailma kylässä -festivaalilla saava Tribes on the Edge seuraa ympäristöaktivisti ja dokumentaristi Céline Cousteaun matkaa Amazonin sademetsään Brasiliaan. Matka saa alkunsa Marúbo-heimon päällikön viestistä, jossa hän pyytää 9-vuotiaana alueella isoisänsä kanssa vieraillutta Cousteauta palaamaan ja kertomaan Vale do Javarin alueen alkuperäiskansojen kriittisestä tilanteesta koko maailmalle. 

Elokuva kertoo laajasta terveyskriisistä ja tuhoisista taudeista, joita ulkopuoliset ovat tuoneet mukanaan. Koska alkuperäiskansoilla ei ole lääkkeitä, sairaudet ovat kohtalokkaita. Dokumentti tekee näkyväksi myös laittoman metsästyksen, kullankaivuun ja metsien hävittämisen sekä Brasilian hallituksen pyrkimykset purkaa luonnonsuojelua sekä alkuperäiskansojen ihmisoikeuksia ja oikeutta omaan maahan. 

Palkittu Tribes on the Edge näyttää, miten oma tulevaisuutemme kietoutuu alkuperäiskansojen ja koko luonnon tulevaisuuteen. Amazonin sademetsät ovat kriittisiä planeettamme ekologiselle tasapainolle. Samalla kun alkuperäiskansat taistelevat kotinsa puolesta, he suojelevat myös meitä. Jos he katoavat, myös sademetsä katoaa.  

Yhdysvallat | Brasilia, 2019  
Céline Cousteau  
Tuotantoyhtiö: CauseCentric Productions
Kieli: englanti   
Tekstitystiedot: englanti
Sallittu kaiken ikäisille
Kesto: 77 min  

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Katselumahdollisuus päättyy, kun 500 katsojaa on katsonut elokuvan. Elokuvan voi katsoa vain Suomessa, ja katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen. Tästä linkistä pääset Online Cinemaan.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.