Kuvassa uskontoja ympäri maailman
Kuva: vas. Satrio Ramadhan, kesk. Nicklas Storbjörk, oik. Jack Sparrow

Uskonto muutosvoimana

Su 28.5.2023 11.35-11.55
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

USKOT-foorumi

Suomen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Uskonnoilla on valtava muutosvoima maailmassa kriisien värittämässä ajassamme. Miten valjastamme niiden resurssit käyttöön Suomessakin, jossa uskonto nähdään edelleen vain yksityisasiana?

Ohjelmassa muslimi, aktivisti ja taiteilija Nahla Hewidy sekä hindu ja muusikko Timo Ilves keskustelevat uskonnoistaan ja uskontolukutaidosta. Uskontokenttämme moninaisuuden ja potentiaalin ymmärtämiseksi tarvitaan parempaa uskontolukutaitoa. Sen avulla osaamme tunnistaa uskontojen myönteisen muutosvoiman turvallisen ja kestävän maailman rakentamisessa.

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Nahla Hewidy

Nahla Hewidy on muslimi, aktivisti ja taiteilija. Hän on aktiivinen uskontojen yhteistyössä ja muslimien nuorisojärjestötoiminnassa. Hewidy opiskelee kulttuurituotantoa ja on töissä Kulttuurinen moninaisuus ja kirjastot -projektissa Helsingin kaupunginkirjastolla. Vapaa-ajallaan ja työssään hän nostaa esiin yhdenvertaisuuden kysymyksiä sekä pohtii identiteettiä.

Uskontojen muutosvoiman valjastamiseksi tarvitaan ymmärrystä siitä, että kaikilla uskonnoilla ei ole samoja lähtökohtia – ja tahtoa aitoon vuoropuheluun.

Nahla Hewidy

Timo Ilves

Timo Ilves eli Gopinath das on hindulaisuuteen kuuluvan Krishna-liikkeen aktiivinen jäsen. Hän on liikkeen siirtymäriittien vastuuhenkilö sekä musiikkivastaava. Koulutukseltaan Ilves on ammattimuusikko ja tietojenkäsittelytieteen kandi. Hän on myös opiskellut Veeda-kirjoja ja intialaista uskonnollista kulttuuria Intiassa.         

Uskonnolla on monet kasvot, mutta yhtenäinen päämäärä muutosvoimaisen maailman rakentamisessa.

Timo Ilves

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet

Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 10 Eriarvoisuuden vähentäminen
Kestävän kehityksen tavoite 16 rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto
Kestävän kehityksen tavoite 17 Yhteistyö ja kumppanuus