Kuvassa säätytalo
Kuva: Fingo

Vaalien jatkot – Onko hallituksessa kestävän kehityksen muutosvoimaa?

Su 28.5.2023 13.55-14.20
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Kestävä kehitys pyrkii turvaamaan nykyisille ja tuleville sukupolville inhimilliset elinolosuhteet huomioimalla yhdenvertaisesti ympäristön, ihmisen ja talouden. YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa ei olla edistytty suunnitellusti ja ketään ei jätetä kehityksestä jälkeen -lupausta ei ole toteutettu. Samaan aikaan eriarvoisuus on syventynyt entisestään. 

Miten näihin haasteisiin vastaa Suomen uusi hallitus? Missä menee Suomen globaalin vastuunkannon kunnianhimon taso? Entä löytääkö Suomi myös tarvittavat resurssit panostaakseen kehitysyhteistyöhön osana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa? Maailma kylässä -festivaalin puhelavalla pohditaan Suomen tuoreen hallituksen muutosvoimaisuutta maailmalla. 

Ohjelmaan ovat varmistuneet puhujiksi Inka Hopsu (Vihr), Kimmo Kiljunen (Sd) ja Fingon vaikuttamistyön johtaja Ilmari Nalbantoglu. Ohjelman juontaa Afrikassa pitkään työskennellyt palkittu toimittaja Liselott Lindström

Liselott Lindström 

Liselott Lindström on palkittu toimittaja, joka työskenteli Ylen toimittajana Afrikassa vuosina 2018–2021. Lindström on laajentanut suomalaisten kuvaa Afrikasta näyttämällä mantereen moniulotteisia piirteitä. Hän on ottanut osaa myös ajankohtaisiin keskustelunaiheisiin esimerkiksi kolonialismista. Vuonna 2021 Lindström palkittiin suomenruotsalaisten vuoden journalisti -palkinnolla, Topeliusprisetillä.