Viljellen ja varjellen – kirkko, tiede ja politiikka ilmaston asialla

La 28.5.2022 11.35-12.05
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Kirkko Helsingissä

Mikä on kirkon rooli ympäristöasioiden edistämisessä? Entä tutkimuksen ja politiikan? Missä määrin ympäristökysymys on ihmisoikeuskysymys? Miten voisimme suunnata katseemme ekologisesti parempaan tulevaisuuteen, kestävästi viljellen ja varjellen?

Toimittaja Totti Toivosen vieraina Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja Suomen Lähetysseuran vaikuttamistyön asiantuntija ja ympäristöpolitiikan dosentti Niko Humalisto sekä Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston Aino Vihonen.

Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Tiivistämössä tai suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta.

Kaisamari Hintikka

Kaisamari Hintikka on toiminut Espoon hiippakunnan piispan virassa vuodesta 2019 lähtien. 

Niko Humalisto

Niko Humalisto (FT) toimii Suomen Lähetysseuran vaikuttamistyön asiantuntijana ja Itä-Suomen yliopiston ulkopuolisena tutkijatohtorina.

Aino Vihonen

Aino Vihonen toimii vapaaehtoisena Changemakerissa, joka on Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto. Hän opiskelee teologiaa Helsingin yliopistossa pääaineenaan ekumeniikka.

Totti Toivonen

Totti Toivonen on suomalainen toimittaja ja juontaja. Hänet tunnetaan erityisesti Ylen kanavilta Ylen aamu- ja Puoli seitsemän -ohjelmien juontajana. Hän on uransa aikana tehnyt useita kehitysyhteistyötä käsitelleitä juttuja kehittyvistä maista. Toivonen on valmistunut teologian maisteriksi ja aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan yleinen kirkkohistoria.

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet