Kuvassa: Yeboyah
Kuva: Dronieboy

Yeboyah

La 27.5.2023 15.15-16.15
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Yhteiskunnallinen vaikuttaja, dj ja monipuolinen rap-artisti Yeboyah omaa vahvan äänen ja rohkean asenteen. Hän nousi Helsingin Sanomien Seuraa heitä vuonna 2021 -listalle ainoana artistina. Musiikillaan hän haluaa herättää keskustelua muun muassa naisten oikeuksista ja rasismista. Keikoillaan artisti on tunnettu yleisöä mukaan ottavasta ja innostavasta esiintymisestään. 

Yeboyah aloitti soolouransa vuonna 2017 julkaistulla Broflake-singlellä. Pari vuotta myöhemmin hän julkaisi omakustanteena suomalaisia normeja haastavan Elovena-EP:n, joka toi hänelle Emma-ehdokkuuden. Perhosefekti-debyyttialbumilla (Abenayo / Sony Music Finland, 2021) Yeboyah esitteli artistiutensa koko kirjon, ja vuonna 2022 hän oli Emma-ehdokkaana Vuoden rap/R&B – ja Vuoden musiikkivideo -kategorioissa. 

Oman tuotantonsa lisäksi Yeboyah on viime vuosina vieraillut esimerkiksi Gasellien, Aivovuodon ja Pihlajan kappaleissa. Ennen soolouraa artistin erottuva lavapreesens on tullut yleisölle tutuksi D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -rapkollektiivista.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia