Kuvakollaasissa Sirpa Pietikäinen ja Sonja Finer
Kuva: Euroopan unioni & Finnwatch

Yritysvastuu – miten Brysselin säännöt muovaavat maailmaa?

La 27.5.2023 12.45-13.15
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Euroopan parlamentti

Euroopan unioni luo pelisääntöjä 450 miljoonan ihmisen markkinoille. Euroopan kanssa kauppaa käyvät maat ovat valmiita noudattamaan talousjättiläisen pelisääntöjä, ja parhaimmillaan EU:n pehmeä vaikutusvalta synnyttää globaaleja ympäristö- ja muita normeja.   

Euroopan parlamentti valmistelee uutta lakia yritysvastuusta. Direktiivi velvoittaisi yritykset huolehtimaan ihmisoikeuksien ja ympäristön kunnioittamisesta globaaleissa arvoketjuissaan. Tuleeko EU:sta edelläkävijä myös yritysvastuun sääntelyssä?   

Aiheesta keskustelevat meppi Sirpa Pietikäinen ja Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér. Ohjelman tuottaa Euroopan parlamentin Suomen-toimisto.  

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

EU on edelläkävijä ilmaston, ympäristön ja kuluttajan suojelussa ja asettaa laeillaan myös globaaleja pelisääntöjä sisämarkkinoidensa ja kaupan kautta.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen  

Sirpa Pietikäinen on pitkän linjan Euroopan parlamentin jäsen ja entinen ympäristöministeri. Hän haluaa olla rakentamassa vaurasta, inhimillistä ja ekologista Eurooppaa.  

Sonja Finér  

Sonja Finér on yritysvastuujärjestö Finnwatchin toiminnanjohtaja. Hän haluaa, että talous kunnioittaa ihmisoikeuksia ja planeetan rajoja. 

Ohjelmaan liittyvät kestävän kehityksen tavoiteet

Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infastruktuureja
Kuvassa kestävän kehityksen tavoite 12. vastuullista kuluttamista
Kestävän kehityksen tavoite 16 rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto