Online Cinema FAQ

Sivuston teknisissä kysymyksissä olethan yhteydessä suoraan palveluntarjoajaan. Klikkaa Eventive-sivustolla oikeassa yläkulmassa olevaa Need Help?-painiketta, joka avaa chat-ikkunan. Tiedustelethan englanniksi.

Festivaalin sisältöihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä festivaalitoimistoon:
info@maailmakylassa.fingo.fi

Pitääkö minun kirjautua?

Kyllä. Sinun tulee kirjautua Eventiveen päästäksesi katsomaan elokuvia ja osallistumaan chatteihin. Klikkaa sivuston oikeasta ylälaidasta “Log in” (kirjaudu) tai klikkaa haluamaasi elokuvaa, niin sivusto ohjaa sinut automaattisesti kirjautumaan.

Millä laitteilla voin katsoa elokuvia?

● PC (Windows 7, Windows 8.1 tai Windows 10) tietokoneilla. Selaimena käy Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Opera. Käytäthän selaimien viimeisintä versiota. Internet Explorer ei valitettavasti toimi sivustolla.
● Mac (Intel, macOS 10.12 tai uudempi) -tietokoneilla. Selaimena käy Google Chrome, Firefox, Safari, Opera. Käytäthän selaimien viimeisintä versiota.
● Android-laitteilla tai puhelimilla, kunhan käytät Chrome-selainta
● iPhone tai iPad laitteilla, kunhan käytät Safari-selainta
● Apple TV, Fire TV tai Roku laitteilla. Eventiven TV app löytyy.
● Chromecast toimii Chrome-selaimen kautta tietokoneelle tai Android-puhelimeen

Voit halutessasi testata laitteesi toimivuuden täältä. Ohjeet löytyvät englanniksi.

Voinko katsoa elokuvia iPhonella tai iPadillä?

Kyllä voit, jos käytät Safarin iOS 11.2 tai uudempaa versiota.

HUOM: Jos haluat katsoa elokuvia TV:n kautta, käytäthän AirPlaytä tai Eventiven TV appiä. Teosturvallisuuden vuoksi peilaus tai mm. HDMI piuhan liittäminen ei toimi.

Voinko katsoa elokuvia Android laitteilla?

Kyllä voit, jos käytät Android 6.0 tai uudempaa versiota sekä Chrome-selainta.

Toimiiko Chromecast?

Toimii! Tarkistathan, että puhelimesi/tablettisi on samassa nettiyhteydessä kuin Chromecast laitteesi. Avaa tietokoneelta/puhelimestasi Chrome-selain. Jos Cast-ikonia ei näy oikealla, laitteesi ei välttämättä sovellu Chromecastin käyttöön.

HUOM: Chromecast toimii Android-laitteilla. Chromecast iOS laitteiden kautta ei valitettavasti onnistu.

Miten katson elokuvia TV:n kautta?

Jos haluat katsoa elokuvia TV:n kautta, käytäthän AirPlaytä, Chromecastiä tai Eventiven TV appiä (Apple TV).
HUOM: Chromecast toimii Android-laitteilla, mutta ei iOS laitteiden kautta. Äly TV:n omat sisään rakennetut selaimet eivät toista elokuvaa teosturvallisuuden vuoksi. Voit kokeilla käyttää HDMI-liitäntää. Lisäohjeet tarvittaessa täältä kysymyksen How do I play the movie on my TV?-alta.

Miten käytän Eventive TV appiä Apple TV:ssä?

Lataa itsellesi Eventive TV app Apple TV:n App Storesta. Kun avaat Eventive TV appin ensimmäistä kertaa, saat koodin: “activation code”. Kirjaudu Eventive-palveluun toisella laitteella ja lisää koodi tilillesi (oikea yläkulma, samasta kohtaa mistä kirjaudut sisälle/ulos, löydät TV App Setup).

HUOM: Jos et ole vielä avannut elokuvaa (unlock film), joudut avaamaan elokuvan ensiksi toisella laitteella, kuten puhelimella tai tietokoneella. Live-lähetyksiä ei välttämättä pysty katsomaan TV appin kautta, kokeile tällöin AirPlaytä.

Elokuvan toisto jumittaa!

Tarkistathan, että nettiyhteydessäsi ei ole ongelmia. Kokeile käynnistää uudelleen internet-yhteytesi. Kannattaa poistaa muut laitteet samasta nettiyhteydestä elokuvan ajaksi. Jos mahdollista, vaihda nettiä (esim: jaa puhelimestasi netti) tai kokeile liittää netti laitteeseesi suoraan ethernet-kaapelilla. Voit kokeilla myös toista selainta ja/tai tyhjentää selaimen välimuisti.

Ääni toimii, mutta näen vain mustan kuvan.

Näyttösi ei välttämättä tue elokuvan toistoa. Jos käytät ulkoista näyttöä, yritä kytkeä se uudelleen. Jos käytät Safari-selainta Mac-tietokoneella, kokeile vaihtaa Google Chromeen. Jos käytät puhelinta, odota, että elokuvaa on ehtinyt mennä noin 15 sekunttia. Jos mikään näistä ei auta, klikkaa Eventive-sivustolla oikeassa yläkulmassa olevaa Need Help?-painiketta, joka avaa chat-ikkunan. Tiedustelethan englanniksi.

Elokuva ei toimi!

Tarkistathan, että VPN yhteytesi on pois päältä! Tarkista myös sivuston oikeasta yläkulmasta, oletko kirjautunut sisälle oikeilla tunnuksilla. Katsoassesi elokuvan, sinun on kirjauduttava sisälle. Kokeile myös vaihtaa nettiyhteyttä, laitetta ja/tai selainta.

HUOM: Olethan Suomessa, sillä Maailma kylässä -elokuvia pystyy katsomaan vain Suomesta.

Jos mikään näistä ei auta, klikkaa Eventive-sivustolla oikeassa yläkulmassa olevaa Need Help?-painiketta, joka avaa chat-ikkunan. Tiedustelethan englanniksi.

Miten saan tekstitykset näkyviin?

Jokaisessa elokuvassa on tekstitykset joko englanniksi ja/tai suomeksi. Videoruudun oikeasta alareunasta löydät muutterin kuvan ja sitä klikkaamalla tekstitysvaihtoehdot. Jos tekstitysvaihtoehtoja ei näy, tekstitykset tulevat näkyviin automaattisesti.
Huom: osa elokuvista on vain osittain tekstitetty.

Miten kauan voin katsoa elokuvan?

Kun olet avannut elokuvan (unlock film), sinulla on 24 tuntia aikaa aloittaa elokuvan katselu. Kun olet aloittanut elokuvan katselun (eli klikannut “watch now” painiketta), sinulla on 24 tuntia aikaa katsoa elokuva loppuun.

Pystynkö keskeyttämään elokuvan katsomisen ja/tai aloittamaan alusta?

Kyllä. Voit keskeyttää elokuvan ja/tai aloittaa elokuvan alusta 24 tunnin aikana.

Onko tietoni suojattu?

Emme jaa tietojasi kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi. Voit lukea Eventiven tietosuojasta täältä.