Maailma kylässä -lippunauhaa
Kuva: Camilla Hanhirova

Info

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisellä viikolla. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa kulttuuria laidasta laitaan, kestävän kehityksen teemoihin painottuvia keskusteluja ja innostavaa toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on konsertteja eri puolilta maailmaa, kantaaottavia puheita, satoja näytteilleasettajia sekä ruoka- ja basaarimyyjiä.

Fingon tuottama ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille.  Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat vuonna 2022 Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Maailma kylässä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Lue lisää festivaalin historiasta.

Teema 2023: Muutosvoima!

Yksin on vaikeaa muuttaa maailmaa, mutta yhdessä voimme sen tehdä. Yhdessä olemme muutosvoima!

Eriarvoistuminen ja epäoikeudenmukaisuus ovat nousussa. Ihmisoikeuksia loukataan ja vapaan kansalaisyhteiskunnan toimintaa rajoitetaan. Ilmastonmuutos haastaa ihmiskuntaa päivä päivältä enemmän. 

Meitä kaikkia tarvitaan kääntämään maapallon kestämätöntä kurssia − kitkemään eriarvoisuutta ja syrjintää ja rakentamaan tulevaisuutta sellaiseksi, joksi haluamme sen tehdä. Uskomme, että pystymme siihen, mutta vain toimimalla yhdessä.

Maailma kylässä -festivaali kokoaa yhteen maapallon tulevaisuudesta kiinnostuneet yksilöt ja yhteisöt ratkaisujen ja tekojen äärelle toukokuussa 2023. Tule mukaan muuttamaan maailmaa ja synnyttämään yhteistä muutosvoimaa!

Lue lisää ohjelmayhteistyöstä ja näytteilleasettajatoiminnasta.

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako tapahtuma?

Maailma kylässä on ilmainen ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Iltaklubeille saattaa olla pieni pääsymaksu.

Onko tapahtumalla ikärajaa?

Lähes kaikki festivaalin ohjelmasta on ikärajatonta. Iltaklubeille saattaa olla ikäraja.

Mitä löytötavaroille tapahtuu?

Löytötavaroita voi tiedustella tapahtumapaikoista ja tapahtuman jälkeen ne toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun.

Kuinka esteettömyys on huomioitu alueella?

Festivaalin kaikki tapahtumapaikat ovat esteettömiä ja kaikille avoimia. Tutustu eri tapahtumapaikkojen tarkempiin esteettömyystietoihin niiden omilla verkkosivuilla.

Onko festivaalin aiheuttama hiilijalanjälki otettu huomioon?

Kyllä. Festivaalin monipuolisesta ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö-sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kuka festivaalin järjestää?

Festivaalin järjestää Fingo, joka on 270 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingon toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Yleisöä Les Amazones d'Afriquen keikalla, joku heiluttaa Ukrainan lippua.

Kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Maailma kylässä -festivaali on Fingon järjestämä kaikille avoin kestävän kehityksen suurtapahtuma. Festivaali järjestetään, jotta elämä olisi reilumpaa. Ihan kaikkialla.

Kuva: Camilla Hanhirova