Festivaalialue ja opastekyltit.
Kuva: Camilla Hanhirova.

Info

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa kulttuuria laidasta laitaan, kestävän kehityksen teemoihin painottuvia keskusteluja ja innostavaa toimintaa koko perheelle.

Ohjelmassa on konsertteja eri puolilta maailmaa, kantaaottavia puheita, satoja näytteilleasettajia sekä ruoka- ja basaarimyyjiä. Lue lisää Fingon tuottaman festivaalin historiasta. Festivaalin arvot ovat: monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Tutustu vuoden 2024 festarilehteen Issuu-palvelussa!

Vuonna 2025 festivaali järjestetään 24.–25.5.

Vuoden 2024 teemana rohkeus!

Maailma kylässä -festivaalin teemana on rohkeus, koska rohkeus muuttaa maailmaa. Suurten haasteiden edessä tarvitaan rohkeutta toimia. Kykyä kuunnella, ajatella toisin ja antaa tilaa monenlaisille ajatuksille.  Tahtoa puolustaa heikompia. Uskallusta nostaa esiin epäkohtia, vaikuttaa ja vaatia muutosta. Festivaalilla mukana olevat yhteisöt ja yksilöt haluavat rakentaa kestävää tulevaisuutta, kohdata ihmiset avoimin mielin ja tehdä unelmistaan totta. Uskomme, että tulevaisuus on sellainen, millaiseksi sen yhdessä teemme. Rohkeasti.

Sijainti ja tapahtumapaikat

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa osoitteessa Kaasutehtaankatu 1 / Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki. Festivaalialue sijaitsee muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Kannustamme festivaalialueelle tulemista julkisilla kulkuneuvoilla, kävellen tai pyörällä.

Invataksilla alueelle kannattaa saapua Redin puolelta, osoite Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ja asemat ovat:

Metro – Sörnäinen ja Kalasatama
Bussit – Suvilahti ja Sörnäinen, Sörnäisten rantatie
Raitiovaunu – Sörnäinen, Lintulahti, Helsinginkatu ja Kaarlenkatu

Tarkempaa tietoa julkisista kulkuneuvoista ja reitit lähtöpisteestä Suvilahteen löydät HSL:n Reittioppaasta.

Festivaalin Sörnäisten rantatien puoleisen sisäänkäynnin läheisyydestä löytyy pyöräparkki. Pyörän säilytys omalla vastuulla. Katso alueen kartta.

Jos tulet festivaalille kauempaa autolla, löytyy Redin puolelta maksullinen parkkikenttä.

Festivaalin Puhelavan ohjelma striimataan festivaalin verkkosivuille suorana lähetyksenä tapahtuman aikana ja sitä voi katsoa mistä vaan maailmassa.

Turvallisempi tila kaikille

Alueelta löytyy ensiapu, poliisi ja infopisteet, joista voi kysyä neuvoa. Katso alueen kartta.

Maailma kylässä -festivaali on syrjinnästä vapaa alue ja sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää. Maailma kylässä -festivaalilla on käytössä häirintäyhteyshenkilön palvelut mahdollisten häirintätilanteiden varalle. Lue lisää Syrjinnästä vapaa festivaali -sivulta.

Kielletyt esineet

Kaikki sellaiset esineet ja aineet, jotka ovat laissa kuvattu kielletyiksi. Tämän lisäksi:

  • Työkalut, puukot, vasarat, pihdit yms, ilman akkreditointia
  • Yli metrin mittaiset tangot, seipäät, teleskooppivavat yms.
  • Sateenvarjot
  • Paineilmatorvet ja muut mekaaniset/sähköiset melua aiheuttavat laitteet
  • Laserosoittimet ja radiolähettimet yms. sähkölaitteet
  • Soihdut, savut, ilotulitteet yms.
  • Rasistiset tai ihmisarvoa loukkaavat tekstit tai kuvat
  • Kertakäyttögrillit ja tulentekovälineet

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako tapahtuma?

Maailma kylässä on ilmainen ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Iltaklubeille saattaa olla pieni pääsymaksu.

Onko tapahtumalla ikärajaa?

Lähes kaikki festivaalin ohjelmasta on ikärajatonta. Iltaklubeille saattaa olla ikäraja.

Mitä löytötavaroille tapahtuu?

Löytötavaroita voi tiedustella tapahtumapaikoista ja tapahtuman jälkeen maanantaina ne toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun.

Kuinka esteettömyys on huomioitu alueella?

Festivaalin kaikki tapahtumapaikat ovat esteettömiä ja kaikille avoimia. Suvilahden alue on pääosin asfalttia tai kovaa hiekkaa, mikä mahdollistaa pyörätuolilla liikkumisen entistä paremmin myös sateen sattuessa. Musiikkilavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Puheohjelmalavalla on käytössä induktiosilmukka. Lue lisää Saavutettavuus-sivulta.

Onko festivaalipaikalla vaipanvaihto- ja ruokintamahdollisuus?

Kyllä. Nämä löytyvät Lastenalueelta. Lisää vinkkejä lapsiperheille löytyy Lasten festivaali -sivulta.

Onko festivaalin aiheuttama hiilijalanjälki otettu huomioon?

Kyllä. Festivaalin monipuolisesta ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea Ympäristö-sivulta.

Kuka festivaalin järjestää?

Festivaalin järjestää Fingo, joka on 260 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingon toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.

Maailma kylässä -festivaali on loistava tilaisuus tutustua Fingoon ja sen jäsenjärjestöihin. Festivaalin näytteilleasettajina on satoja kansalaisjärjestöjä sekä oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä.

Yleisöä Les Amazones d'Afriquen keikalla, joku heiluttaa Ukrainan lippua.

Kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Maailma kylässä -festivaali on Fingon järjestämä kaikille avoin kestävän kehityksen suurtapahtuma. Festivaali järjestetään, jotta elämä olisi reilumpaa. Ihan kaikkialla.

Kuva: Camilla Hanhirova