Maailma kylässä -lippunauhaa
Kuva: Camilla Hanhirova

Info

Maailma kylässä on ilmainen kestävän kehityksen festivaali, joka järjestetään vuosittain toukokuun lopussa Helsingissä. Vuonna 2022 tapahtuma levittäytyy Allas Sea Poolille, Kauppatorille, Tiivistämöön ja verkon kautta koko Suomeen toukokuun viimeisellä viikolla 23.–29.5.

Elokuvaohjelmisto tuotetaan Online Cinemaan ja on vapaasti katsottavissa koko Suomessa festivaaliviikon ajan. Puheohjelman kantaaottavat ja ratkaisuja hakevat puheenvuorot nähdään lauantaina ja sunnuntaina Suvilahden Tiivistämössä sekä suorana verkkostriiminä festivaalin sivuilla.

Konserttiohjelmiston päätapahtuma järjestetään sunnuntaina Allas Sea Poolin ulkoilmalavalla, jossa nähdään kovatasoisia kansainvälisiä sekä kotimaisia yhtyeitä. Lisäksi konsertteja järjestetään lauantai-iltana Tiivistämössä ja sunnuntaina Temppeliaukion kirkossa. Näytteilleasettajien Mahdollisuuksien tori levittäytyy Kauppatorille sunnuntaina.

Fingon tuottama ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille.  Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Maailma kylässä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Lue lisää festivaalin historiasta.

Tapahtumapaikat, ajat ja osoitteet

Maailma kylässä 23.–29.5.2022, Helsinki & maailmakylassa.fi

Online Cinema ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Elokuvaohjelmisto. maailmakylassa.fi
Tiivistämö la 28.5. 11–23, su 29.5. 11–19. Puheohjelmaa, iltakonsertti, taidenäyttely, terassi, dj-lounge, Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki.
Online Puheohjelma la 28.5. 11–19, su 29.5. 11–18. Puheohjelmaa. maailmakylassa.fi
Allas Sea Pool su 29.5. 11–20. Konsertteja ja taidetta. Katajanokanlaituri 2a, 00160 Helsinki.
Kauppatori su 29.5. 11–19. Mahdollisuuksien tori ja taidetta. Eteläranta, 00170 Helsinki.
Temppeliaukion kirkko su 29.5. 18–19. Konsertti. Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki.
Maxine su 29.5. 21–04. Festivaalin päätösklubi. K-18. Liput 8 €. Urho Kekkosen katu 1, Kamppi 6.krs.

Näin osallistut festareille virtuaalisesti

  • Helsingin eri tapahtumapaikkojen lisäksi ohjelmaa voi seurata verkon kautta koko Suomessa tai osittain jopa koko maailmassa.
  • Online Cineman dokumenttielokuvat ovat katsottavissa erillisellä elokuva-alustalla koko viikon ma 23.5. kello 10 – su 29.5. kello 23. Alustalle tulee kirjautua erikseen tekijänoikeudellisista syistä ja katseluoikeus on rajoitettu Suomeen. Jokaista elokuvaa voi katsoa enintään 500 henkeä. Alustalle pääsee maailmakylassa.fi-sivun kautta.
  • Puheohjelma striimataan myös verkkoon ja sitä pääsee katsomaan maailmakylassa.fi-sivustolla la 28.5. kello 11–19 ja sunnuntaina 29.5. kello 11–18. Puheohjelmia voi katsoa myös kaksi viikkoa festivaalin jälkeen festivaalin Youtube-kanavalla.
  • Festivaalin verkkosivuilta löydät ohjeet teknisiin ongelmiin festivaalin aikana.
  • Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.
  • Varothan huijaustapahtumia ja -linkkejä. Maailma kylässä -festivaali ei koskaan pyydä luottokorttitietoja.

Maailma kylässä 2022 teema: Planeettamme rajat

Planeetta Maalla on rajansa. Luonnon, ihmisten ja talouden hyvinvointi tulevaisuudessa on täysin riippuvainen siitä, millaisia päätöksiä teemme nyt. Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen, muuttuva ilmasto, väestönkasvu, lisääntyvä eriarvoisuus, kasvavat muuttoliikkeet ja ylikulutus pakottavat toimimaan. Ratkaisujen löytäminen on olemassaolon elinehto maapallon tulevaisuudelle ja ihmiskunnalle.

Maailma kylässä -festivaalilla 2022 etsitään ihmisen kokoisia ratkaisuja, miten elämme kestävästi planeettamme rajoissa. Millaista muutosta tarvitsemme, jotta turvaamme kaikille kestävät elinolosuhteet myös tulevaisuudessa? Miten juuri sinä voit olla mukana tekemässä muutosta?

Voit tutustua tapahtumaan myös festivaalilehden avulla.

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako tapahtuma?

Maailma kylässä on ilmainen ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ainoana poikkeuksena sunnuntaina 29.5. klo 21 Maxinessa järjestetettävän Afro Sunday: Maailma kylässä -päätösklubin liput maksavat 8 euroa.

Onko tapahtumalla ikärajaa?

Lähes kaikki festivaalin ohjelmasta on ikärajatonta. Orkestra Mendozan iltakeikalle Tiivistämössä lauantaina 28.5. kello 21.30 ja 29.5. klo 21 Maxinessa järjestetettävälle Afro Sunday: Maailma kylässä -päätösklubille on 18 vuoden ikäraja.

Mitä löytötavaroille tapahtuu?

Löytötavaroita voi tiedustella tapahtumapaikoista ja tapahtuman jälkeen ne toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun.

Kuinka esteettömyys on huomioitu alueella?

Festivaalin kaikki tapahtumapaikat ovat esteettömiä ja kaikille avoimia. Tutustu eri tapahtumapaikkojen tarkempiin esteettömyystietoihin niiden omilla verkkosivuilla:

Kauppatorin alueella on mukulakiviä, jotka voivat vaikeuttaa liikkumista.

Onko festivaalin aiheuttama hiilijalanjälki otettu huomioon?

Kyllä. Festivaalin monipuolisesta ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö-sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kuka festivaalin järjestää?

Festivaalin järjestää Fingo, joka on 270 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingon toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Yleisöä Les Amazones d'Afriquen keikalla, joku heiluttaa Ukrainan lippua.

Kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Maailma kylässä -festivaali on Fingon järjestämä kaikille avoin kestävän kehityksen suurtapahtuma. Festivaali järjestetään, jotta elämä olisi reilumpaa. Ihan kaikkialla.

Kuva: Camilla Hanhirova