Kuva: Siivoustiimin vapaaehtoinen työssään
Kuva: Jaakko Virtanen

Vapaaehtoiset

Vapaaehtoisena olet tärkeä osa Maailma kylässä -festivaalia – ilman vapaaehtoisvoimia tapahtuma ei toteutuisi. Erilaisia tehtäviä on tarjolla ennen festivaalia, sen aikana ja festivaalin jälkeen. Seuraava vapaaehtoisten ilmoittauminen aukeaa 1.3.2023.

Festivaalin vapaaehtoisena pääset kurkistamaan tapahtuman kulisseihin ja hankit käytännön kokemusta tapahtuma-alalta ja työelämästä. Samalla voit kasvattaa verkostojasi, tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja olla mukana luomassa iloista festivaalitunnelmaa.

Vapaaehtoisten edut

Maailma kylässä -festivaalille on tärkeää pitää huolta vapaaehtoisistaan.

Festivaali tarjoaa vapaaehtoisilleen jokaisena talkoopäivänä ruoan. Tapahtuman aikana vapaaehtoisilla on käytössään oma taukotupa, jossa voi levätä, ruokailla ja vaihtaa kuulumisia muiden vapaaehtoisten kanssa. Kaikki vapaaehtoiset saavat myös festivaalin t-paidan sekä halutessaan todistuksen tekemästään vapaaehtoistyöstä.

Kesäkuussa keräännytään vielä porukalla juhlimaan onnistunutta festivaalia vapaaehtoisten yhteiseen loppukaronkkaan.

Vapaaehtoistehtävät

Vapaaehtoisia tarvitaan erilaisiin tehtäviin ennen festivaalia, sen aikana ja jälkeen. Voit valita tarjolla olevista tehtävistä itsellesi mieluisimman tai ilmoittautua halukkaaksi mihin tahansa tehtävään.

Kaikissa tehtävissä vapaaehtoisella on vastaava, joka huolehtii perehdytyksestä ja työvuoroista. Osallistumalla kahteen vapaaehtoisvuoroon saat autenttisen työkokemuksen tapahtumatuotannosta ja festivaalin rakentamisesta. Vapaaehtoiseksi voivat ilmoittautua kaikki 18 vuotta täyttäneet.

Tehtäviä ovat muun muassa:  

Autonkuljetus 
Artistien kuljetusta, tavara- ja henkilökuljetuksia oheistapahtumiin. B-ajokortti ja ajokokemus Helsingissä välttämätön tehtävässä toimimiseen. 

Ruokahuolto
Artisti- ja henkilökuntakahvilassa sekä festivaalin anniskelualueella toimiminen. 

Ohjelmatuotannon avustaminen 
Festivaalin esityspakoilla avustaminen ja opastaminen. 

Lehtien jakelu 
Festarilehtien jakelu festivaalialueella.

Lavaroudaus / lava-avustaja 
Artistien ja muiden tapahtuman järjestäjien avustamista esiintymislavoilla ja juoksevien asioiden hoitamista.  

Infopiste ja muu opastustoiminta 
Festivaalin vierailijoiden sekä näytteilleasettajien neuvontaa ja opastusta. Myös kadonneet esineet ja lapset hoidetaan infopisteen kautta koteihinsa. 

Siivoustiimissä työskentely 
Alueen yleisestä siisteydestä huolehtiminen. Vessojen siivoamiset ja muut vaativammat siivoustehtävät jätämme ammattilaisten hoidettavaksi. 

Kierrätysneuvonta 
Festivaalin kierrätyspisteillä yleisön neuvominen ja kierrätyksestä huolehtiminen. 

Somistustiimissä työskentely 
Alueen visualisointi ja viihtyvyyden lisääminen. Tehtäviä löytyy näpertelystä isompien aluekokonaisuuksien somistamiseen. 

Opaste- ja banderollitiimissä työskentely 
Opasteiden ja banderollien asettamista festivaalialueelle. 

Festivaalin yleiset rakennus- ja purkutyöt
Festivaalin telttojen, aitojen ja muiden rakenteiden rakentamista, kalusteiden levitystä ja tapahtuman valmistelua. Fyysistä, mutta hauskaa puuhaa. Purku on tehokas ja aktiivinen päivä festivaalin purku- ja pakkaustöiden parissa.