• Julia Palmu -henkilökuva
  Kuva: Jafet Ariza

  Julia Palmu

  Lavajuontaja: Puhelava

  Julia Palmu on musiikintekijä, dj, kulttuurituottaja ja radio host, joka on asunut Suomen lisäksi muun muassa Tsekissä ja Kolumbiassa.

 • Laura Lodenius -henkilökuva
  Kuva: Sami Liukkonen

  Laura Lodenius

  Sovinto, rauha ja rakkaus – tarinoita muutoksen voimasta

  Laura Lodenius on Suomen Rauhanliiton toiminnanjohtaja ja pitkäaikainen rauhanaktiivi, joka on ollut mukana monenlaisissa kampanjoissa ja vaikuttamistyössä rauhan puolesta väkivaltaa vastaan vuosikymmenten varrella.

 • Ikali Karvinen -henkilökuva
  Kuva: Kirkon Ulkomaanapu / Antti Yrjönen

  Ikali Karvinen

  Sovinto, rauha ja rakkaus – tarinoita muutoksen voimasta

  Ikali Karvinen on terveystieteiden tohtori ja Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja. Hän on viime vuosina johtanut Kirkon Ulkomaanavun työtä eri maissa, esimerkiksi Somaliassa, jossa rauhantyö on ohjelman isoin komponentti.

 • Ida Korhonen -henkilökuva
  Kuva: Ida Korhonen

  Ida Korhonen

  Friendly Demonstration – hyvä elämä planeetan rajoissa? 

  Ida Korhonen on Metsä-liikkeen ja Elokapinan aktivisti.

 • Emma Hakala -henkilökuva
  Kuva: Ulkopoliittinen Instituutti

  Emma Hakala

  Suomen turvallisuus lämpenevässä maailmassa

  Emma Hakala on vanhempi tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa ja Helsingin yliopistossa ja keskittynyt tutkimuksessaan ilmastoturvallisuuteen ja ilmastonmuutoksen geopolitiikkaan. Hän on myös BIOS-tutkimusryhmän jäsen. Hän on tutkinut kansalaisten varustautumista ilmastonmuutoksen aiheuttamiin riskeihin sekä ympäristön roolia konflikteissa, kuten vesikysymyksissä. Hän on Suomen johtavia ilmastoturvallisuuden tutkijoita.

 • Nora Luoma -henkilökuva
  Kuva: Nora Luoma

  Nora Luoma

  Suomen turvallisuus lämpenevässä maailmassa

  Nora Luoma on Sadankomitean hallituksen varapuheenjohtaja ja rauhanaktivisti.

 • Ville Niinistö -henkilökuva
  Kuva: Ville Niinistö

  Ville Niinistö

  Suomen turvallisuus lämpenevässä maailmassa

  Ville Niinistö on Euroopan parlamentin jäsen ja siellä vihreiden ryhmävastaavana teollisuus-, tutkimus-, energia- ja teknologia-asioita käsittelevässä Itre-valiokunnassa sekä ympäristövaliokunnan jäsen ja talousvaliokunnan varajäsen. Hän on ollut europarlamentissa vastuussa vihreiden puolesta erityisesti energiamurrokseen, tutkimukseen, luonnonsuojeluun ja rahoituksen viherryttämiseen liittyvistä asioista. Hän on entinen vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri.

 • Benjamin Pitkänen -henkilökuva
  Kuva: Viral Vegans

  Benjamin Pitkänen

  Aktivistit muutosvoimana

  Benjamin Pitkänen on vegaaniaktivisti ja yksi eläinoikeusyhdistys Viral Vegansin perustajajäsenistä. Hän on intohimoinen eläinoikeuksien puolustaja ja vaikuttaa laaja-alaisesti sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa veganismin asiantuntijana. Työnsä kautta hän luo näkymiä tulevaan ja antaa vinkkejä niin poliitikoille, yrityksille, yhteisöille kuin yksilöille siitä, miten voimme yhdessä luoda vegaanisen maailman. Hän uskoo, että olemme lähellä aikaa, jolloin ihmiset viimein avaavat sydämensä myös muunlajisille eläimille.

 • Tonya Melnyk -henkilökuva
  Kuva: Tonya Melnyk

  Tonya Melnyk

  Aktivistit muutosvoimana

  Tonya Melnyk on ukrainalais-venäläisen taideaktivistiprojektin Shvemy Sewing Cooperative (Kiova – Pietari) sekä vuodesta 2016 alkaen vaihtoehtotalousprojekti ReSew ompeluosuuskunnan (Kiova) perustajajäsen ja osallistuja. Ukrainalainen Melnyk pitää itseään queer-feministinä ja ruohonjuuritason aktivistina. Hänen aktivisminsa on liittynyt opiskelijoiden ja työntekijöiden toimintaan, feminismiin, LGBTQI+-oikeuksiin, sodanvastaisuuteen, ilmastonmuutokseen ja ekologisiin kysymyksiin. Tällä hetkellä Melnykillä on tilapäinen suojelu Suomessa ja hän asuu täällä.

 • Eeva-Riitta Piispanen -henkilökuva
  Kuva: Asta Oranen

  Eeva-Riitta Piispanen

  Aktivistit muutosvoimana

  Eeva-Riitta Piispanen (68 v) on kokenut viestintäammattilainen ja yksi Aktivistimummot-liikkeen perustajista. Hän on vapaa kirjoittaja ja puhuja. Viime aikoina hän on syventynyt väestön ikärakenteen muutoksen ja pitkäikäisyyden ilmiöihin. Näitä ilmiöitä ja niiden vaikutuksia hän käsittelee syksyllä ilmestyvässä kirjassa Pöytä puhtaaksi, jonka toinen kirjoittaja hän on.

 • Mika Välitalo -henkilökuva
  Kuva: Markus Sommers

  Mika Välitalo

  Vaikuttavuussijoittaminen kehittyvissä maissa – ratkaiseeko raha?

  Mikä Välitalo tukee Fingon jäsenjärjestöjen kyvykkyyttä hyödyntää teknologiaa ohjelmatyössään ja innovoida uusia ratkaisuja mm. yksityissektorin kanssa. Kokeilukulttuuri, ketterät menetelmät ja eri toimijoiden yhteistyö antavat vauhtia hänen työlleen. Kaiken keskellä on köyhyyden vähentäminen ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

 • Jukka-Pekka Kärkkäinen -henkilökuva
  Kuva: Kirkon Ulkomaanapu

  Jukka-Pekka Kärkkäinen

  Vaikuttavuussijoittaminen kehittyvissä maissa – ratkaiseeko raha?

  Jukka-Pekka Kärkkäinen (KTM) on toiminut Kirkon Ulkomaanavun tytäryhtiön, FCA Investments Oy:n (FCAI), toimitusjohtajana vuodesta 2018 alkaen. FCAI sijoittaa vastuullisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Kirkon Ulkomaanavun toimintamaissa. Sijoitukset vaihtelevat sadasta tuhannesta eurosta miljoonaan euroon ja niillä pyritään saamaan aikaan myönteisiä kehitysvaikutuksia yksityissektorin keinoin. Jukka-Pekka oli logistiikka-alan yrittäjä Tansaniassa vuosina 2005–2017. Ennen yrittäjä uraa Jukka-Pekka toimi mm. kahdeksan vuotta salkunhoitajana Varmassa.

 • Jaakko Kangasniemi -henkilökuva
  Kuva: Finnfund

  Jaakko Kangasniemi

  Vaikuttavuussijoittaminen kehittyvissä maissa – ratkaiseeko raha?

  Jaakko Kangasniemi (Ekonomisti, Ph.D, MBA) on johtanut kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfundia vuodesta 2002. Hänen aikanaan toiminta on kymmenkertaistunut, ja fokus on siirtynyt Afrikkaan ja matalan tulotason Aasian maihin. Finnfund on ainoa kehitysrahoittaja, jonka sijoitussalkku on hiilinettonegatiivinen.

 • Karoliina Knuuti -henkilökuva
  Kuva: Markus Sommers

  Karoliina Knuuti

  Musiikki – Vapauden ja vastarinnan taidetta vai markkinoiden pelinappula?

  Karoliina Knuuti on palkittu tutkiviin ja feature-juttuihin erikoistunut toimittaja ja journalismin kouluttaja. Työssään Maailman Kuvalehden toimitussihteerinä Karoliina pureutuu muun muassa globaaleihin tasa-arvokysymyksiin ja ympäristöteemoihin.

 • Tarja Halonen -henkilökuva
  Kuva: Lasse Keltto

  Tarja Halonen

  Friendly Demonstration – hyvä elämä planeetan rajoissa? 

  Presidentti Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000 ja toiselle kaudelle vuonna 2006. Halonen on kiinnittänyt uransa aikana runsaasti huomiota ihmisoikeuksiin, demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon edistämistä koskevat asiat ovat hänelle tärkeitä. Halonen on työskennellyt vuosikymmeniä kestävän kehityksen parissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja toimii edelleen aktiivisesti usealla taholla.

 • Anton Vanha-Majamaa -henkilökuva
  20190911 Journalisti. Väite-palsta. Toimittaja Anton Vanha-Majamaa. Kuva: Aapo Huhta

  Anton Vanha-Majamaa

  Maailmanluokan klubi

  Anton Vanha-Majamaa on popmusiikkiin perehtynyt toimittaja ja kirjailija.

 • Julian Owusu -henkilökuva
  Kuva: Tuukka Ervasti

  Julian Owusu

  Spoken word: ja sit kaikki shiftas

  Julian Owusu on poikkitaiteellisesti työskentelevä taiteilija, jonka tekemisen ydin on yhteisöjen rakentamisessa, hiphopissa, tanssissa pedagogiikassa, dekolonialistisissa praktiikoissa ja uudelleen kuvittelemisessa. Hän toimii laajasti taiteen kentällä ruohonjuuritason nuortentyöstä valtion virka- ja lautakuntatyöskentelyyn. Owusu käyttää sanoja kuvailemaan sitä, mihin liikekieli ei taivu, ja tanssii silloin, kun sanat eivät riitä.

 • Emilia Sisco -henkilökuva
  Kuva: Kai Kuusisto

  Emilia Sisco

  Maailmanluokan klubi 

  Emilia Sisco on laulaja-lauluntekijä.

 • Feniks Villamo -henkilökuva
  Kuva: Feniks Willamo

  Feniks Villamo

  Maailmanluokan klubi

  Feniks Villamo on tuottaja-muusikko.

 • Iiris Laisi -henkilökuva
  Kuva: Iiris Laisi

  Iiris Laisi

  Spoken word: ja sit kaikki shiftas

  Iiris Laisi on kirjoittaja, aktivisti ja esiintyjä. Hän toimii Elokapinassa sekä Debt for Climate -liikkeessä ja valmistuu tanssitaiteen kandidaatiksi Teatterikoreakoulusta keväällä 2023. Laisi puhuu vastarinnasta ja muista välttämättömyyksistä: kaipuusta maahan ja muihin ihmisiin, ilosta. Hän debytoi runoilijana vuonna 2020 Nuoren Voiman kilpailussa ja on esiintynyt useissa tapahtumissa sekä esittävän taiteen festivaaleilla, myös yhdessä ELE-kollektiivin kanssa.

 • Elsi Sloan -henkilökuva
  Kuva: Anna-Maria Viksten

  Elsi Sloan

  Spoken word: ja sit kaikki shiftas

  Elsi Sloan on queer taiteilija ja aktivisti, joka uskoo taiteen muutosvoimaan. Hänen levynsä ”Pakko muuttua” julkaistiin helmikuussa 2023, ja hän oli ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi Vuoden tulokasnäyttelijänä roolityöstään elokuvassa Sydänpeto. 

 • Susanna Halme -henkilökuva
  Kuva: Susanna Hiltunen

  Susanna Halme

  Haluamme osallistua!

  Susanna Halme on yliopisto-opiskelija ja näkövammaisuuden kokemusasiantuntija. Hän on tehnyt kansainvälistä vapaaehtoistyötä kehittyvissä maissa sekä toiminut kouluttajana vammaisinkluusioon liittyvissä asioissa. 

 • Johanna Hätönen -henkilökuva
  Kuva: Johanna Hätönen

  Johanna Hätönen

  Haluamme osallistua!

  Johanna Hätönen on Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEssä esteettömyysasiantuntija. Hän on kiinnostunut rakennetun ympäristön vaikutuksista ihmisten toimintaan ja uskoo, että esteettömien ympäristöjen avulla voimme lisätä yhdenvertaista osallisuutta yhteiskunnassamme. Hätönen on opiskellut Aalto yliopiston arkkitehtuurin laitoksella ja työskennellyt esteettömyyteen liittyvien työtehtävien parissa eri organisaatioissa noin viidentoista vuoden ajan.

 • Mekdelawit Tesfaye -henkilökuva

  Mekdelawit Tesfaye

  Haluamme osallistua!

  Mekdelawit Tesfaye on Disability Development Initiative -järjestön arkkitehti ja esteettömyysasiantuntija. Hän kouluttaa esteettömyydestä Addis Abeban yliopistossa, tekee esteettömyyskartoituksia ja suunnittelee esteettömyyskorjauksia. 

   

 • Yosef Fekadu -henkilökuva
  Kuva: Yosef Fekadu

  Yosef Fekadu

  Haluamme osallistua!

  Yosef Fekadu on etiopialaisen Disability Development Initiative -vammaisjärjestön johtaja ja perustajajäsen. DDI edistää vammaisten ihmisten oikeuksia, yhdenvertaisempaa ja esteettömämpää Etiopiaa kaikille.  

 • Mina Mojtahedi -henkilökuva
  Kuva: Mina Mojtahedi

  Mina Mojtahedi

  Haluamme osallistua!

  Mina Mojtahedi on yhdenvertaisuuden ja vammaisten henkilöiden oikeuksien asiantuntija. Hän on tehnyt töitä kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun parissa. Hän on ollut myös ammattiurheilija pyörätuolikoripallossa ja toimii nykyään valmentajana. 

 • Toni Ruuska -henkilökuva
  Kuva: Risto Musta

  Toni Ruuska

  Hyvä elämä ilman talouskasvua

  Toni Ruuska, KTT, tutkii ja opettaa kestävää taloutta Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutissa. Hän on perehtynyt muun muassa maaseudun omavaraistalouteen. Ruuska toimii aktiivisesti myös Suomen Kohtuusliikkeessä.

   

 • Anni Valtonen -henkilökuva
  Kuva: Anni Valtonen

  Anni Valtonen

  Haastattelussa Balaklava Blues

  Anni Valtonen on Maailman Kuvalehden päätoimittaja, tietokirjailija ja kirjallisuuskriitikko.

   

 • Ritu Priya -henkilökuva
  Kuva: Timo Kuronen

  Ritu Priya

  Hyvä elämä ilman talouskasvua

  Ritu Priya on sosiaalisen lääketieteen ja yhteisöterveyden professori Jawaharlal Nehrun yliopistossa Intian New Delhissä. Hän on tutkinut sekä perinteistä intialaista terveysautonomiaa sekä hyvinvointivaltioiden terveyspolitiikkaa. Priya toimii myös aktiivisesti ekologisen demokratian ja ekologisen autonomian (swaraj) liikkeissä Intiassa.

 • Gashaw Bibani -henkilökuva

  Gashaw Bibani

  Hyvä elämä ilman talouskasvua

  Gashaw ”Kaisa” Bibani, alkujaan Irakin kurdi, on ihmisoikeus- ja rauhanaktivisti sekä työhönvalmentaja. Hän on Vantaan–Keravan hyvinvointialueen valtuutettu, Vantaan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja Vasemmistonaisten varapuhenainen.

 • Pauli Saloranta -henkilökuva
  Kuva: Sitra

  Pauli Saloranta

  Kuka käyttää tulevaisuusvaltaa?

  Pauli Saloranta on Sitran asiantuntija ja kokenut osallistumisen ja demokratian kehittäjä, joka kannustaa tunnistamaan muutoksen mahdollisuudet ja löytämään moninaiset vaikuttamisen kanavat.

 • Helena Gualinga -henkilökuva
  Kuva: Alice Aedy

  Helena Gualinga

  Keynote Helena Gualinga: Muutoksentekijän taistelu ympäristön ja tasa-arvon puolesta

  Helena Gualinga on 21-vuotias suomalaisecuadorilainen ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti, joka syntyi Ecuadorin sademetsässä Kichwa Sarayaku -yhteisöön. Vastarintaliikkeeseen syntyneelle Gualingalle on tärkeää olla mukana taistelussa ilmastonmuutosta ja ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Hän uskoo muutokseen ja siihen, että ihmisyyttä ei ole erotettu luonnosta.

 • Sari Laine -henkilökuva
  Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

  Sari Laine

  Kuka käyttää tulevaisuusvaltaa?

  Sari Laine on Sitran johtava asiantuntija. Hän pohtii päivittäin ihmisten innostumista muutokseen sekä pienten tekojen muuttumista tavoiksi ja muutoksen syntymistä ruohonjuuritasolla.

 • Silja Annila -henkilökuva
  Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF

  Silja Annila

  Stop luontokato! Ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon

  Silja Annila toimii WWF Suomessa viestinnän asiantuntijana. Hän keskittyy työssään viestimään kansainvälisistä ympäristökysymyksistä, muun muassa ylikulutuksesta, metsäkadosta ja lajien suojelusta.

 • Anna-Leea Määttä -henkilökuva
  Kuva: Dusica Djalovic

  Anna-Leea Määttä

  Stop luontokato! Ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon

  Anna-Leea Määttä toimii WWF Nuorten vapaaehtoisena ja koululähettiläänä. Hän on edistänyt kestäviä ruokavalintoja vapaaehtoisryhmä WWF Nuorissa jo useamman vuoden ajan. Lisäksi hän vierailee kouluissa pitämässä oppitunteja ylikulutuksesta ja sen vaikutuksista luontokatoon.

 • Kaisa Mattson -henkilökuva
  Kuva: Fazer

  Kaisa Mattson

  Stop luontokato! Ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon

  Kaisa Mattsonilla on pitkä kokemus yritysten vastuullisuuden edistämisestä. Fazerilla hän on toiminut vastuullisen hankinnan johtajana vuodesta 2021.

 • Nina Elomaa -henkilökuva
  Kuva: S-ryhmä

  Nina Elomaa

  Stop luontokato! Ratkaisuja kestävään kaakaontuotantoon

  Nina Elomaa on toiminut S-ryhmän vastuullisuusjohtajana vuodesta 2020. Hänellä on laajaa kokemusta vastuullisuuden eri osa-alueista hankintaketjuista ihmisoikeustyöhön.

 • Timo Ilves -henkilökuva
  Kuva Timo Ilves

  Timo Ilves

  Uskonto muutosvoimana

  Timo Ilves eli Gopinath das on hindulaisuuteen kuuluvan Krishna-liikkeen aktiivinen jäsen. Hän on liikkeen siirtymäriittien vastuuhenkilö sekä musiikkivastaava. Koulutukseltaan Ilves on ammattimuusikko ja tietojenkäsittelytieteen kandi. Hän on myös opiskellut Veeda-kirjoja ja intialaista uskonnollista kulttuuria Intiassa.

 • Autry -henkilökuva
  Kuva: Arto Karvonen

  Autry

  Lapsiavioliitot voidaan estää – unelmilla on väliä

  Autry on 12-vuotias bangladeshilainen koulutyttö, joka on syntynyt ja kasvanut slummissa. Hän on päässyt kouluun kummien tuen avulla, jossa hän osallistui kirjoitustyöpajaan koulullaan 2022. Kirjailijan tai lääkärin urasta haaveileva Autry kirjoitti työpajassa runon, jonka hän esittää festivaalilla videon välityksellä.

 • Nahla Hewidy -henkilökuva
  Kuva: Santtu "Japsu" Pajukanta

  Nahla Hewidy

  Uskonto muutosvoimana

  Nahla Hewidy on muslimi, aktivisti ja taiteilija. Hän on aktiivinen uskontojen yhteistyössä ja muslimien nuorisojärjestötoiminnassa. Hewidy opiskelee kulttuurituotantoa ja on töissä Kulttuurinen moninaisuus ja kirjastot -projektissa Helsingin kaupunginkirjastolla. Vapaa-ajallaan ja työssään hän nostaa esiin yhdenvertaisuuden kysymyksiä sekä pohtii identiteettiä.

 • Saara Saarinen -henkilökuva
  Kuva; Sitra

  Saara Saarinen

  Työpaja: Muutospeli

  Saara Saarinen on Sitran johtava asiantuntija, palvelumuotoilija, visuaalinen viestijä, konseptoija sekä oppimiskokemuksen suunnittelija.

 • Milka Myllynen -henkilökuva
  Kuva: Arto Karvonen

  Milka Myllynen

  Lapsiavioliitot voidaan estää – unelmilla on väliä

  Milka Myllynen on mediakasvatuksen ammattilainen ja Fidan työntekijä, joka on työskennellyt lapsiavioliittoja ehkäisevän Eväät elämään -kampanjan parissa. Hän on vieraillut Bangladeshissa Fidan ja paikallisen yhteistyökumppanin toteuttamassa projektissa ja osallistui syksyllä 2022 mediakasvatuksen menetelmiä hyödyntäviin työpajoihin, joissa bangladeshilaislapset muun muassa kuvasivat, tekivät vlogia ja kirjoittivat runoja ja artikkeleita.

 • Richard Masandika -henkilökuva
  Kuva: FFD

  Richard Masandika

  Maataloustuottajat ilmaston puolesta!

  Richard Masandika on tansanialainen MVIWA-Arushan koordinaattori ja kestävän kehityksen edelläkävijä Itä-Afrikassa. Hän siirtyi insinööristä kehitystyöntekijäksi, ja hänen intohimonsa on saada aikaan todellista kehitystä pyramidin pohjalla eli äärimmäisessä köyhyydessä elävien ihmisten elämässä.

 • Elizabeth Nsimadala -henkilökuva
  Kuva: FFD

  Elizabeth Nsimadala

  Maataloustuottajat ilmaston puolesta!

  Elizabeth Nsimadala on nuori ugandalainen maatalousyrittäjä ja Eastern Africa Farmers Federation EAFF:in puheenjohtaja, sekä The Pan-African Farmers’ Organization PAFO:n että Viljelijöiden maailmanjärjestö WFO:n hallituksen jäsen.

 • Bishnu Pandey -henkilökuva
  Kuva: Jenny Öhman

  Bishnu Pandey

  Maataloustuottajat ilmaston puolesta!

  Bishnu Pandey on nepalilainen Mahalaxmi yhteisömetsäryhmän puheenjohtaja ja metsäosuuskunta Amritpur Social Entrepreneur Cooperative (ASEC) hallituksen varapuheenjohtaja. Pandey harjoittaa pienmuotoista metsätaloutta. Hän hyödyntää esimerkiksi salpuun lehtiä ja tuottaa niistä lautasia. Pandey on myös uuden padon kastelutoimikunnan jäsen.

 • Heikki Huhtanen -henkilökuva
  Kuva: Kalle Ketola

  Heikki Huhtanen

  Maataloustuottajat ilmaston puolesta!

  Heikki Huhtanen on maanviljelijä Loimaalta 15. sukupolvessa. Hän on aktiivinen kansainvälisissä viljelijätilaisuuksissa Euroopan lisäksi niin Ruandassa kuin Kiinassakin sekä Hive Helsinki koodikoulun alumni ja Metsämaan Pyramidipiknik -tapahtuman touhutyyppi.

 • Kati Partanen -henkilökuva
  Kuva: Iisalmen Kuva

  Kati Partanen

  Maataloustuottajat ilmaston puolesta!

  Kati Partanen on iisalmelainen maatalousalan monitoimija: maa- ja metsätalousyrittäjä, Viljelijöiden maailmanjärjestö WFO:n hallituksen jäsen ja MTK:n johtokunnan jäsen. Lisäksi hän toimii opetus- ja kehitystehtävissä maatilatalouden lehtorina Savonia-ammattikorkeakoulussa. Partanen on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja ammatillinen opettaja.

 • Tiina Huvio -henkilökuva
  Kuva: Tiina Huvio

  Tiina Huvio

  Maataloustuottajat ilmaston puolesta!

  Tiina Huvio on Food and Forest Development Finland – FFD:n toiminnanjohtaja, AgriCordin hallituksen jäsen, Forest and Farm Facilityn ohjauskomitean puheenjohtaja sekä AgriCord Allianssin ilmastotyön vetäjä 2018 lähtien. Tiina Huviolla on takanaan yli 25 vuoden kokemus maa- ja metsätaloutta, maaseutukehitystä ja yksityissektoria koskevasta kehitysyhteistyöstä. Hän on ollut töissä FAO:lla, ulkoministeriössä ja DANIDA:lla osallistuen strategiseen suunnitteluun, poliittiseen vaikuttamiseen sekä hankehallintoon.

 • Carmen Gheorghe -henkilökuva
  Photo: Ashoka Romania

  Carmen Gheorghe

  Keynote Carmen Gheorghe: romanialaiset romaninaiset aktivisteina

  Carmen Gheorghe on romanialainen romanifeministi, aktivisti ja tutkija. Vuonna 2013 hän perusti romaninaisten oikeuksia ja osallisuutta edistävän E-Romnja-järjestön, jonka toimintaa hän edelleen johtaa. E-Romnja yhdistää ruohonjuuritason työn romaniyhteisöissä laajempaan vaikuttamistyöhön romanivähemmistön yhdenvertaisten oikeuksien puolesta. Gheorghe palkittiin vuonna 2022 uraauurtavasta työstään Yhdysvaltain ulkoministeriön jakamalla International Women of Courage -palkinnolla.

 • Susanna Haapalainen -henkilökuva
  Kuva: Rupak Maharjan

  Susanna Haapalainen

  Haastattelussa Tendai Makanza: tasa-arvo paranee Afrikan työelämässä

  Susanna Haapalainen on SASK:n vapaaehtoistoiminnan asiantuntija ja ammattiyhdistysaktiivi, jolla on yli vuosikymmenen työkokemus ammattiliitoista erilaisissa tehtävissä. Nykyisessä tehtävässään hän tekee töitä muun muassa globaalikasvatuksen parissa. Haapalainen on innostunut työstä, jota suomalaiset ja kansainväliset ammattiliitot tekevät työntekijöiden oikeuksien parantamiseksi maailmanlaajuisesti. Hän seuraa sekä eurooppalaisten että globaalin etelän ammattiliittojen työtä.

 • Tendai Makanza -henkilökuva
  Kuva: SASK

  Tendai Makanza

  Haastattelussa Tendai Makanza: tasa-arvo paranee Afrikan työelämässä

  Tendai Makanza on zimbabwelainen taloustieteilijä ja IndustriALL Global Union -ammattiyhdistyksen Saharan eteläpuolisen Afrikan aluetoimitsija. Työssään hän keskittyy ammattiyhdistysten kestävän kehityksen ohjelmien kehittämiseen. Vuosien varrella Makanza on työskennellyt muun muassa useissa SADC:n (The Southern African Development Community) organisaatioissa kuten SATUCC:ssa (Southern African Trade Union Coordination Council) sekä YK:n Kansainvälisessä työjärjestössä (ILO) ja UNDP-kehitysohjelmassa.

 • Annika Damnström -henkilökuva
  Kuva: Annika Damnström

  Annika Damnström

  Etelämanner sulaa – voiko muutokseen vaikuttaa?

  Annika Damström on Yleisradion kokenut televisiotoimittaja ja -juontaja. Hän on työskennellyt muun muassa Aamu-TV:ssä, A-studiossa ja Ylen tv-uutisissa.

 • Antero Kukko -henkilökuva
  Kuva: Antero Kukko

  Antero Kukko

  Etelämanner sulaa – voiko muutokseen vaikuttaa?

  Antero Kukko toimii Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa tutkimusprofessorina. Hänen erityisalaansa ovat laserkeilausjärjestelmät, kartoituksen automaatio ja dataprosessit. Lisäksi hän toimii adjunct professorina Aalto yliopiston Rakennetun ympäristön laitoksella.

 • Petteri Uotila -henkilökuva
  Kuva: Petteri Uotila

  Petteri Uotila

  Etelämanner sulaa – voiko muutokseen vaikuttaa?

  Petteri Uotila on Helsingin yliopiston professori Ilmakehätieteiden keskuksessa Kumpulassa. Hänen alansa on hydrosfäärin geofysiikka, mikä kattaa järvien, jokien, lumen, jään ja meren fysiikan. Viimeisten 30 vuoden aikana Uotila on työskennellyt merentutkijana Yhdysvalloissa, Australiassa ja Suomessa.

 • Eija Asmi -henkilökuva
  Kuva: Eija Asmi

  Eija Asmi

  Etelämanner sulaa – voiko muutokseen vaikuttaa?

  Eija Asmi toimii Aerosolit ja ilmasto -tutkimusryhmän päällikkönä ja erikoistutkijana Ilmatieteen laitoksella. Hän tutkii ilmastoon ja ilmanlaatuun laajasti vaikuttavia pienhiukkasia ja näiden vuorovaikutuksia.

 • Tiina Kuusimäki -henkilökuva
  Kuva: Suomen ekomodernistit

  Tiina Kuusimäki

  Reboot Food – Kuinka tiede pelastaa luonnon maataloudelta

  Tiia Kuusimäki on Solar Foodsin operatiivinen johtaja. Hän on erikoistunut startup-yritysten toimintojen rakentamiseen ja huolehtimaan ihmisistä, projekteista, prosesseista sekä numeroista. Solar Foods on tullut tunnetuksi solein-proteiinin kehittämisestä. Soleiinilla on potentiaalia muuttaa globaalia ruokataloutta.

 • Inari Fjärd -henkilökuva
  Kuva: Inari Fjärd

  Inari Fjärd

  Reboot Food – Kuinka tiede pelastaa luonnon maataloudelta

  Inari Fjärd on Suomen ekomodernistit ry:n hallituksen jäsen. Hän on kognitiotieteilijä (FT) ja taustaltaan tutkija. Hänen erikoisalaansa on tiedon prosessointi. Fjärd on käsitellyt työssään myös yritysvastuun ja teknologian etiikan kysymyksiä. Nykyisin hän työskentelee järjestösektorilla asiantuntijana ja organisaation kehitystehtävissä.

 • Atte Harjanne -henkilökuva
  Kuva: Atte Harjanne

  Atte Harjanne

  Reboot Food – Kuinka tiede pelastaa luonnon maataloudelta

  Atte Harjanne on vihreä kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Lisäksi hän on taustaltaan tutkija. Tutkimusalalla Harjanne on kiinnostunut ilmastonmuutoksen sosioekonomisista vaikutuksista sekä ilmastotiedon käytöstä ja tuottamisesta.

 • Oras Tynkkynen -henkilökuva
  Kuva: Oras Tynkkynen

  Oras Tynkkynen

  Ilmastokriisin torjuminen parantaa ruokaturvaa  

  Oras Tynkkynen on toiminut kestävyyskriisin ratkaisemisen parissa runsaan neljännesvuosisadan eri tehtävissä. Hän on vaikuttanut muun muassa kansanedustajana, valtioneuvoston ilmastopoliittisena asiantuntijana ja Sitran vanhempana neuvonantajana.

 • Satu Santala -henkilökuva
  Kuva: IFAD

  Satu Santala

  Ilmastokriisin torjuminen parantaa ruokaturvaa 

  Satu Santala toimii YK:n kansainvälisen maatalousrahaston (IFAD) apulaisjohtajana. Hänen vastuualueenaan ovat IFAD:n viestintä, kumppanuudet ja varainhankinta, sekä suhteet 178 jäsenmaahan. Santala on työskennellyt pitkään kansainvälisen yhteistyön ja kehityskysymysten parissa. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän toimi Suomessa ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston päällikkönä. Hän on aiemmin työskennellyt eri tehtävissä ulkoministeriössä muun muassa kehitysrahoituslaitosten yksikön päällikkönä sekä Suomen suurlähetystöissä Tansaniassa ja Intiassa. Vuosina 2013–2016 hän edusti Pohjoismaita ja Baltian maita Maailmanpankin johtokunnassa. Santala on työskennellyt myös Suomen Punaisen Ristin palveluksessa.

 • Jenni Kauppila -henkilökuva
  Kuva: Suomen YK-liitto

  Jenni Kauppila

  Ilmastokriisin torjuminen parantaa ruokaturvaa  

  Jenni Kauppila on vaikuttamistyön vastaava ja kestävän kehityksen asiantuntija Suomen YK-liitosta.

 • Winnie Masai -henkilökuva
  Kuva: IFA

  Winnie Masai

  Haastattelussa Winnie Masai: Altavastaajista muutosvoimaksi

  Winnie Masai on kenialaisen InformAction-järjestön toiminnanjohtaja ja pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti. Hän on ollut töissä eri tehtävissä InformActionissa yli kymmenen vuotta. InformAction on ainutlaatuinen järjestö, joka käyttää elokuvia sekä yhteisökeskusteluja saadakseen tavalliset ihmiset, maaseudun köyhät tai slummien asukkaat, puhumaan ja ryhtymään toimeen oikeuksiensa parantamiseksi. Masai on valmistunut kenialaisesta Moi Universitysta.

 • Selina Nera -henkilökuva
  Kuva: Sara Levanen

  Selina Nera

  Onko puolueissa muutosvoimaa?

  Selinä Nera on Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja sekä hallintotieteilijä, joka haluaa politiikallaan edistää vaiennettujen äänen kuulumista.

 • Eemeli Valli -henkilökuva
  Kuva: Jaakko Martikainen

  Eemeli Valli

  Onko puolueissa muutosvoimaa?

  Eemeli Valli on Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtaja ja opiskelee tradenomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa.

 • Sonja Finér -henkilökuva
  Kuva: Finnwatch

  Sonja Finér

  Yritysvastuu – miten Brysselin säännöt muovaavat maailmaa?

  Sonja Finér on yritysvastuujärjestö Finnwatchin toiminnanjohtaja. Hän haluaa, että talous kunnioittaa ihmisoikeuksia ja planeetan rajoja.

 • Sean Ricks -henkilökuva
  Kuva: Topi Tirri

  Sean Ricks

  Onko puolueissa muutosvoimaa?

  Sean Ricks on tamperelainen toimittaja ja juontaja. Hänen tunnetaan muun muassa Ylen Perjantai-ajankohtaisohjelman juontajana.

 • Liselott Lindström -henkilökuva
  Kuva: Jenni Petäjä

  Liselott Lindström

  Haastattelussa Winnie Masai: Altavastaajista muutosvoimaksi

  Vaalien jatkot: Onko hallituksessa kestävän kehityksen muutosvoimaa?

  Liselott Lindström on palkittu toimittaja, joka työskenteli Ylen toimittajana Afrikassa vuosina 2018–2021. Lindström on laajentanut suomalaisten kuvaa Afrikasta. Vuonna 2021 hänet palkittiin suomenruotsalaisten vuoden journalisti -palkinnolla, Topeliusprisetillä.

 • Tuuli Saksala -henkilökuva
  Kuva: Jukka Lintinen / Yle

  Tuuli Saksala

  Lavajuontaja: Musiikkilava

  Tuuli Saksala on musiikkitoimittaja ja musiikintekijä, jonka huomio keskittyy musiikillisiin tarinoihin ympäri maailman. Hänen oma ohjelmansa Keidas lähetetään joka torstai YLE Radio 1:ssä. Saksala on myös toiminut laulajana lukuisissa rytmimusiikkiyhtyeissä vuosien ajan.

  ”Musiikki on kuin ajoneuvo, jonka kanssa voi huoletta matkustaa ilman ekotuskaa maailman ympäri.”

 • Sirpa Pietikäinen -henkilökuva
  Kuva: EU

  Sirpa Pietikäinen

  Yritysvastuu – Miten Brysselin säännöt muovaavat maailmaa?

  Pitkän linjan Euroopan parlamentin jäsen ja entinen ympäristöministeri Sirpa Pietikäinen (kok.) haluaa olla rakentamassa vaurasta, inhimillistä ja ekologista Eurooppaa.