Festivaalialuetta ilmasta käsin.
Kuva: Inez Kaukoranta.

Saavutettavuus

Maailma kylässä on esteetön ja kaikille avoin kaupunkifestivaali. Pyrimme myös viestimään mahdollisimman selkeästi ja kehittämään festivaalin saavutettavuutta joka vuosi.  

Esteetön festivaalialue 

Festivaali muutti keväällä 2023 uudelle alueelle, Helsingin Suvilahteen. Uusi alue on pääosin asfalttia tai kovaa hiekkaa, mikä mahdollistaa pyörätuolilla liikkumisen entistä paremmin myös sateen sattuessa. 

Musiikkilavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Mahdollisuuksien tori sijaitsee Kattilahallissa, jonne pääsee helposti pyörätuolilla. 

Lastenalueella ja katutaidealueella on jonkin verran nurmialuetta, mutta käynti kaikkiin pisteisiin on mahdollistettu kumimattoreiteillä.  

Lastenalueella on työpajoihin painottuvia telttoja, joihin ei paloturvallisuuden vuoksi voi tuoda vaunuja sisään. Vaunut voi jättää parkkiin telttojen ulkopuolelle. Teltat ovat avoinna myös pyörätuoliasiakkaille ja alueen järjestyksenvalvoja auttaa tarvittaessa mielellään järjestelyissä. Lastenalueella tapahtuvat esitykset pidetään telttojen ulkopuolella, joten niitä voi seurata mistä vain.  

Uudella festivaalialueella on aiempaa enemmän esteettömiä WC-tiloja. Esteettömiä sisävessoja on Peloton-ravintolan, Tiivistämössä sijaitsevan Puhelavan ja Kattilahallissa sijaitsevan Mahdollisuuksien torin yhteydessä. Esteettömiä bajamajoja tulee alueelle ainakin neljä ja niiden sijoittelu merkitään festivaalialueen karttaan. Lastenalueella olevassa esteettömässä WC:ssä on hoitopöytä.    

Opaskoirat ovat tervetulleita alueelle, mutta meteli ja ihmismassat eivät välttämättä ole eläimille hyväksi.    

Tutustu festivaalin karttaan, johon on merkitty saavutettavuustiedot tarkemmin. 

Sisäohjelmalavat 

Festivaalin sisätilat ovat saavutettavia pyörätuolilla. Sisäänkäynnit ovat joko luonnostaan esteettömiä, tai niihin on ramppi.

Puheohjelmalavalla on käytössä induktiosilmukka, joka siirtää mikrofonin äänen sähkömagneettisen kentän avulla taustahälyn ohi kuulokojeeseen tai implanttiprosessoriin. Lavan yhteydessä on runsaasti tilaa pyörätuolipaikoille ja järjestyksenvalvojat auttavat tarvittaessa järjestelyissä.

Osa puheohjelmasta tulkataan suomalaiselle viittomakielelle.

Festivaalin viestintä  

Näkövammat ja muut näön rajoitteet on pyritty huomioimaan festivaalin viestinnässä mahdollisimman tehokkaasti. Festivaalin verkkosivujen fonttien koko ja kontrasti on asetettu suureksi ja tiedot ovat luettavissa myös lukulaitteella. Verkkosivujemme saavutettavuudesta voi lukea lisää saavutettavuusselosteesta.

Myös festivaalialueen opasteet, kartat ja muut symbolit tehdään kontrastinsa ja fonttinsa puolesta selkeiksi. Viestimme festivaalin verkkosivuilla ja tapahtuma-alueella mahdollisimman selkeällä suomen ja englannin kielellä.

Mikäli huomaat puutteellisuutta festivaalin esteettömyydessä, ole yhteydessä tuotanto- tai viestintäpäällikköön. Pyrimme tekemään Maailma kylässä -festivaalista saavutettavan ja mukavan kokemuksen kaikille ja otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia.