Kuva virtuaalisesta YK-kylästä

Keskusteluja ja arvontoja näytteilleasettajapisteillä

Virtuaalisella Maailma kylässä -festivaalilla esittäytyy joukko upeaa työtä tekeviä järjestöjä, viranomaisia ja muita organisaatioita. Näytteilleasettajapisteillä nähdään niin kiinnostavia puheenvuoroja kuin hauskoja arvontojakin.

Monihelin Moninainen Suomi -ohjelma tarjoaa katsauksen Suomen monikulttuurisuuteen järjestötyön kautta. Ohjelma käsittelee erilaisia teemoja ilmastomuutoksesta äänestysaktiivisuuteen ja sisältää live-esityksiä pitkin viikonloppua. Mukana on myös arvostettu filippiiniläinen kansanterveyden professori Renzo Guinto, joka on muun muassa toiminut asiantuntijana lukuisissa kansainvälisissä järjestöissä.

Suomen Akateemisten Naisten Liiton Luetaan yhdessä -verkosto tarjoaa mahdollisuuden tutustua toimintaan ja tavata työntekijöitä ja vapaaehtoisia Zoomin kautta lauantaina 29.5. klo 11–17. Uusi info alkaa aina tasatunnein ja kestää noin 15 minuuttia.

Diakonissalaitos, A-klinikka ja Sininauhasäätiö järjestävät Vallilan yhteisödialogin sunnuntaina 30.5. klo 13–15. Tilaisuudessa keskustellaan järjestöjen työtä Vallilassa ja siitä, miten alueen asukkaat ovat sen kokeneet. Paneelikeskustelussa on mukana Vallilan ihmisiä ja toimijoiden edustajia.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyövaliokunta vie vierailijat virtuaalimatkalle Mosambikiin. Lauantaina on luvassa tietoa mosambikilaisesta tanssi- ja musiikkikulttuurista, ja sunnuntaina vierailijat voivat osallistua tietovisaan järjestön Instagramissa.

Suomen ylioppilaskuntien liiton ständillä voi tutustua järjestön Empower-kehitysyhteistyöhankkeeseen, joka tukee vammaisten opiskelijoiden korkeakoulutusta kolmessa julkisessa yliopistossa Etiopiassa.

Kehitysvammatuki 57 ry:n vapaaehtoiset tarjoavat musiikkia, ohjattua liikuntaa ja tarinoita vapaaehtoistoiminnasta molempina festivaalipäivänä klo 13–16 Vekkarin Facebook sivulla.

Suomen kommunistisen puolueen ympäristöryhmä järjestää Suojelu, omistus ja metsät -keskustelun ristiriitojen ratkaisemisesta Zoomissa sunnuntaina 30.5. klo 15.

Arvontoja ja kokonaisia organisaatioiden kyliä

Lisäksi kävijöiden on mahdollista osallistua testeihin, kyselyihin ja arvontoihin. SAK:n pisteellä kävijät pääsevät kokeilemaan työsuhdeneuvontabottia ja Mocktail-seuran pisteellä osallistumaan 70 euron arvoisen alkoholittoman juomapaketin arvontaan.

Ympäristöministeriö puolestaan pyytää kävijöitä vastaamaan kyselyyn, jonka avulla etsitään keinoja auttaa kansalaisia löytämään kiertotalouspalveluita tai parantaa niiden houkuttelevuutta.

YK-järjestöt ovat rakentaneet kokonaisen virtuaalisen kylän, jossa kävijä pääsee liikkumaan. Kylässä voi tavata YK-järjestöjen työntekijöitä ja keskustella eri teemoista. Työntekijät ovat parhaiten paikalla lauantaina kello 15–18 ja sunnuntaina kello 12–15, mutta kylässä voi seikkailla milloin vain.

Uskontojen kylässä kohtaavat kristityt, muslimit, juutalaiset, bahá’ít, mormonit, buddhalaiset ja krishnat. Kylä on rauhan rakentamisen paikka. Uskontojen kylä mahdollistaa sukelluksen eri uskontojen tapaan tarkastella maailmaa ja tulevaisuutta. Kylässä voi tutustua kolmeen ohjelmanumeroon: 1. Uskontojen näkökulmia tulevaisuudesta – eri uskontojen ihmisten ajatuksia tulevaisuudesta ja toivosta, 2. Musiikkia ja tanssia uskontoperinteistä ja 3. Uskonnot ja luonto – uskontojen näkökulmia luonnonsuojeluun.

Tutustu virtuaalifestivaalilla mukana oleviin näytteilleasettajiin etukäteen festivaalin verkkosivuilla. Varsinaiselle festivaalialustalle ja messualueelle pääsee perjantaina 28.5. klo 12 alkaen maailmakylassa.fi etusivun kautta.