Piirretty radio ja teksti "Kyläradio, 22.5.2021 klo 18, 100,3MHz mieletöntävaloa.fi".

Kurkista festivaalin kulissien taakse Kyläradion erikoislähetyksessä 22.5.

Kyläradion erikoislähetys nostaa festaritunnelman kattoon ja vie kuulijan kulissien taakse viikkoa ennen Maailma kylässä -festivaalia lauantaina 22.5.2021 kello 18 alkaen.

Kyläradion erikoislähetyksessä haastatellaan Maailma kylässä -festivaalin tekijöitä ja puheohjelman keskustelijoita aivan festivaalin kynnyksellä. Ohjelman musiikki koostuu festivaalilla esiintyvien kansainvälisten artistivieraiden kappaleista. Lähetyksen juontavat toimittajat Makte Muuri ja Anni Roihuvuo.

Kyläradion erikoislähetyksen toteuttavat Sosped-säätiön Mieletöntä valoa -toiminnan osallistujat. Mieletöntä valoa -toiminnassa haasteellisessa tilanteessa olevat nuoret aikuiset tekevät yhdessä erilaisia mediatöitä, muun muassa video- ja streamaustuotantoja, radiota, podcasteja sekä Valoa!-lehteä. Mieletöntä valoa on tehnyt Maailma kylässä -festivaalilla pop up -radiota Kyläradio-nimellä vuodesta 2014. Toimituksen tekemiin tuotantoihin voi tutustua verkossa www.mieletontavaloa.fi.

Kuuntele Kyläradion erikoislähetystä täällä.

Kyläradion ohjelma 22.5. kello 18 alkaen

Festivaali järjestäjän näkökulmasta

Vieraana Maailma kylässä -festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski. Eurakoski kertoo tunnelmistaan festivaalin järjestäjänä ja siitä, miten virtuaalinen Maailma kylässä -tapahtuma järjestetään. Lisäksi luvassa on tärppejä tämän vuoden festivaaliohjelmasta. Toimittajana Jani Välimäki.

Reilumman maailman puolesta

Ina Mikkola on palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hän on tunnettu mm. Ina <3 Suomi – ja Ina Mikkolan Tilipäivä -ohjelmista. Festivaalilla Mikkola juontaa Kestävä tulevaisuus- ja Aktivismin tulevaisuus -ohjelmia. Ne toteutetaan Powered by PechaKucha -puheformaatilla, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta, visuaalisella ja napakalla tyylillä. Kyläradion erikoislähetyksen haastattelussa Mikkola keskustelee toimittaja Essi Niemenmaan kanssa festivaalista, kestävästä tulevaisuudesta ja siitä, miltä reilu maailma Mikkolan mielestä näyttää.

Uiguurien tilanne Kiinassa

Vieraana Anu Kultalahti, joka työskentelee tutkijana yritysvastuun vahtikoirajärjestö Finnwatchissa. Hän on aiemmin työskennellyt yli 10 vuotta Amnesty Internationalin sihteeristössä Itä-Aasian ihmisoikeustilanteen parissa. Maailma kylässä -festivaalilla hän keskustelee uiguurien ahdingosta yritysvastuun näkökulmasta. Kyläradion haastattelussa Kultalahti puhuu muun muassa siitä, miten yritykset voisivat toimia vastuullisemmin ja kuinka vastuullisuuspäätökset eivät voi olla vain kuluttajien vastuulla, vaan yritysten pitää olla avoimempia. Suomen ja EU:n lainsäädännöt vaikuttavat yritysvastuuseen ja sitä kautta tulevaisuus voi näyttäytyä positiivisempana. Kultalahtea haastattelee Laura H.

Puheen takana: Kaisa Osola

Kaisa Osola on puhekouluttaja sekä puheilmaisun ja radiotyön kouluttaja. Hän on kouluttanut myös Maailma kylässä -festivaalin puheohjelmien tekijöitä. Hän kertoo haastattelussa esimerkiksi, miten hyvä puhe-esitys valmistellaan kuuntelijaa kunnioittaen. Toimittajana Mira Valjakka.

Kannamme maailmaa mukanamme

Anni Valtonen on Maailman Kuvalehden päätoimittaja ja toimii festivaalilla jaettavan Vuoden maailmanparantaja -palkinnon tuomariston puheenjohtajana. Toimittaja Essi Niemenmaan kanssa Valtonen keskustelee festivaalin lisäksi muun muassa siitä, voiko globaalia yhteenkuuluvuutta tuntea ilman luonnonvaroja tuhlaavaa matkustelua.