Kuvassa Fafa Ruffino, Dobet Gnahoré ja Mamani Keïta.
Kuva: Real World Records

Livefestariviikonloppu on täällä

Maailma kylässä 2022 huipentuu tänä viikonloppuna 28.–29.5. konsertteihin, puheohjelmaan, järjestökojuihin sekä rentoon, innostavaan ja avarakatseiseen tunnelmaan. Perinteikäs ilmaisfestari ottaa haltuun uusia paikkoja ja levittäytyy Helsingin Tiivistämöön, Allas Sea Poolille, Kauppatorille ja Temppeliaukion kirkkoon. Festivaalin teemana on Planeettamme rajat. 

Kolmen vuoden odotus palkitaan, kun kansalaisvaikuttamisen festivaali pääsee kunnolla käyntiin uusilla tapahtumapaikoilla Helsingissä tänä viikonloppuna. Verkossa nähtävissä olevat elokuvat aloittivat Maailma kylässä -festivaalin jo maanantaina. Keskiviikkona järjestettiin elokuvanäytös ja keskustelu Kino Reginassa.  

– Kyllä tätä onkin jo odotettu myös festariorganisaatiossa. Vihdoin pääsemme kohtaamaan yleisöä, näkemään kaikki iloiset kasvot ja parantamaan maailmaa yhdessä, miettii festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.  

Alkuvuodesta pandemiatilanne näytti vielä kovin epävarmalta. Jos tilanne olisi kääntynyt kevään mittaan pahemmaksi, suurtapahtuman järjestämisen taloudelliset riskit olisivat olleet liian suuret. Tämän vuoksi tapahtuma päädyttiin järjestämään tänä vuonna pienimuotoisemmin. 

– Pitkän pandemia-ajan jälkeen ihmisten kokoontumiselle ja kohtaamiselle päivänpolttavien keskustelujen, vaikuttamismahdollisuuksien ja kulttuurin äärelle on selvästi kysyntää, Korpi jatkaa. 

– Olemme todella iloisia, että haasteista huolimatta voimme tarjota yleisölle ilmaisen festivaalin, vaikka se onkin tänä vuonna aiempaa pienempi ja kovasti toivottuja ruoka- ja basaarikojuja ei saatu mahtumaan tähän kokonaisuuteen.  

Festivaali on tänä vuonna hajautettu useaan paikkaan käytännön syistä, mutta ensi vuonna tapahtuma on tarkoitus järjestää tuttuun tapaan yhtenä suurtapahtumana Suvilahden tapahtuma-alueella toukokuun viimeisenä viikonloppuna. 

Maailma kylässä -festivaalin puheohjelma järjestetään Tiivistämössä ja striimataan verkkoon. Konsertit järjestetään Allas Sea Poolilla, Tiivistämössä ja Temppeliaukion kirkossa. Näytteilleasettajien Mahdollisuuksien tori järjestetään Kauppatorilla. Dokumenttielokuvia voi katsoa Online Cinemassa verkossa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.  

Maailma kylässä 28.–29.5.2022, Helsinki & maailmakylassa.fi 

Online Cinema ma 23.5. – su 29.5. klo 23.  
Online Puheohjelma la 28.5. 11–19, su 29.5. 11–18.  
Tiivistämö la 28.5. 11–23, su 29.5. 11–19. 
Allas Sea Pool su 29.5. 11–20.  
Kauppatori su 29.5. 11–19.  
Temppeliaukion kirkko su 29.5. 18–19.  

Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.  

Lue lisää ohjelmasta >> 
Katso tarkka aikataulu >> 
Festivaalilehti on ilmestynyt >> 

Lisätiedot 

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698  
Ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696 

Pressikuvat Flickristä 
Facebook 
Twitter 
Instagram 
#MaailmaKylässä 

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen kulttuurifestivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 23.–29.5.2022 Helsingissä ja verkossa teemalla Planeettamme rajat. Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.