Kaksi henkilöä hymyilee kameralle.
Kuva: Martiina Woodson.

YMCA Peace & Sport

La 25.5.2024 11.00-21.00
Lisää kalenteriin
Su 26.5.2024 11.00-19.00
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Suomen NMKY:n Liitto

YMCA Peace & Sport tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista koko festariväelle ja erityisesti nuorille. Tarjolla vauhdikasta menoa katufudiksen, festarialueen Amazing Race -kisailun, sekä pelien ja tietokilpailun parissa! Pienimmät festarikävijät pääsevät pelaamaan babyfudista sekä nauttimaan kasvomaalauksista ja lettikampauksista.

Ohjelmassa lisäksi artisti Transsi Kelan Freestyling for Peace -esitys ja sunnuntaina taiteilija Maku Dakarin ohjaama Let’s paint together -maalaustyöpaja. YMCA Peace & Sportin tunnelmasta vastaa alueen oma DJ!

Aikataulutetun ohjelman lisäksi alueella on tarjolla erilaista tekemistä ja hauskoja pelejä, joita voit tulla kokeilemaan milloin vain! YMCA Peacemakers -verkoston nuoret järjestävät esimerkiksi tietokilpailun yhdenvertaisuudesta urheilumaailmassa, kestävän kehityksen Mölkkyä sekä kierrätyspelin, jossa testataan kävijöiden kierrätystaitoja. Lisäksi festarivieraat voivat tulla mukaan rakentamaan yhteistä Vision Board -unelmakarttaa paremmasta tulevaisuudesta. Alueella on myös Photobooth, jossa voit ikuistaa festarikokemuksesi. Helsingin NMKY:n Yökoris pyörittää katufudista alueella koko festivaalin ajan ja alueen fiiliksestä vastaa Yökoriksen oma DJ, joka ottaa vastaan myös festarikävijöiden biisitoiveita. Ständillä voit myös ehdottaa Nuorten rauhanpalkinnon saajaa.

Alueen rakentavat Suomen NMKY:n Liitto, Helsingin NMKY:n Yökoris ja YMCA Peacemakers -nuoret. Työpajojen ja muiden ohjelmien aikataulu julkaistaan myöhemmin. Ohjelmaan voi osallistua suomen ja englannin kielillä. YMCA Peace & Sport sijaitsee festivaalin Toimintakentällä Redin puoleisen sisäänkäynnin tuntumassa.

Tervetuloa YMCA Peace & Sport -alueelle pelailemaan, hengailemaan ja oppimaan reilumman maailman rakentamisesta!

YMCA Peace & Sport -aikataulu:

Lauantai

13–14 Kasvomaalausta, glitteriä ja lettikampauksia: YMCA Peacemakers -nuoret Tampereelta ja Helsingistä tekevät kasvomaalauksia ja lettikampauksia festivaalivieraille. Kasvomaalit ovat ekologisia ja glitter tietysti biohajoavaa!

14–15 Babyfudista perheen pienimmille! Helsingin NMKY:n Yökoris avaa kenttänsä myös perheen pienimmille pelaajille, jotta palloa pääsevät potkimaan festarin nuorimmatkin vieraat.

15–16 Kasvomaalausta ja glitteriä

16–17 Freestyling for Peace: Transsi Kela kokoaa yhteen kävijöiden hänelle antamia sanoja ja freestylaa rauhasta ja kestävästä tulevaisuudesta.

17–18 Amazing Race: Lähde seikkailemaan festarialueelle hauskassa Amazing Race kisailussa!

17–18 Kasvomaalausta ja glitteriä

18–19 Amazing Race

18–19 Kasvomaalausta ja glitteriä

Sunnuntai

12–13 Babyfudista perheen pienimmille

12–13 Maalaustyöpaja: taiteilija Maku Dakar rohkaisee festarikävijöitä päästämään luovuuden valloilleen inspiroivassa maalaustyöpajassa. Aiempaa kokemusta maalauksesta ei tarvita, kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

13–14 Maalaustyöpaja            

14–15 Freestyling for Peace: Transsi Kela kokoaa yhteen kävijöiden hänelle antamia sanoja ja freestylaa rauhasta ja kestävästä tulevaisuudesta.

15–16 Bingo

15–16 Amazing Race

16–17 Amazing Race

16–17 Kasvomaalausta ja glitteriä, lettikampauksia

17–18 Kasvomaalausta ja glitteriä