Valokuvanäyttely "Samanarvoinen elämäni" Tiivistämöllä Maailma kylässä -festivaalilla.
Kuva: Camilla Hanhirova

Ohjelmayhteistyö

Open Call! Ohjelmahaku avautuu lokakuussa

Ohjelmahaussa haemme järjestöjä, kansalaistoimijoita ja muita yhteiskunnallisia toimijoita toteuttamaan teemaan liittyvää ohjelmaa: keskusteluita, puheita, elokuvia, näyttelyitä, työpajoja ja lastenohjelmaa. Festivaalin 2024 teemana on Rohkeus.

Haemme erityisesti teemaan linkittyviä tarkkoja ja rohkeita ehdotuksia. Ohjelmavalinnoissa painotetaan ohjelmia, jotka innostavat yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta. 

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmakumppani vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Erikseen sovittavissa tapauksissa festivaali voi osallistua kuluihin. 

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmakumppani saa myös näkyvyyden ohjelmanumeroon liittyvässä viestinnässä.

Lisätietoja antaa festivaalin ohjelmapäällikkö.

Tilaa festivaalin uutiskirje. Saat tiedot festivaalituotannosta ja ohjelmasta ensimmäisten joukossa 10 kertaa vuodessa.

Asiaohjelmahaku 9.10.–30.11.2023

Asiaohjelmaan kuuluvat puheohjelma ja elokuvanäytökset toteutetaan Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön puhelavalla. Puheohjelman pituudet vaihtelevat 15 minuutista 40 minuuttiin. Ohjelmaan on mahdollista ottaa mukaan etäosallistujia, mutta pelkkiä virtuaalisesti toteutettuja ohjelmia ei voi tehdä. Puheohjelma suoratoistetaan verkkoon. Ohjelmakumppanit saavat esityksestään tallenteen, jonka voi julkaista verkossa tai käyttää muulla tavoin myöhemmin. Toivomme ehdotuksia myös teemaan linkittyvistä elokuvista.

Ohjelmavalinnat tehdään 20.12.2023 mennessä. Ohjelmavalinnoissa painotetaan teemaan liittyviä puheita, keskusteluita ja elokuvia, jotka ovat tarkkoja, moniäänisiä ja rohkeita ja joissa kuuluu oman alan asiantuntemus.

Puheohjelman sparraustilaisuus

Puheohjelmaa suunnitteleville organisaatioille järjestetään sparraustilaisuus loka-marraskuussa. Tervetuloa kuulemaan parhaat vinkit toimivan ohjelman tekoon, ohjelmahakemuksen laatimiseen sekä kyselemään ja ideoimaan muiden kanssa.

Kulttuuriohjelmahaku 15.1.2024 asti

Kulttuuriohjelman toteuttajat voivat tuoda festivaalille teemaan linkittyvää lastenohjelmaa, työpajoja, installaatioita, performansseja tai näyttelyitä. Ohjelmavalinnat tehdään 15.2.2024 mennessä. Kulttuuriohjelmahaku avautuu marraskuussa.

Katutaidealueen ohjelmahaku 15.2.–14.4.2024

Harrastelijaryhmät ja -esiintyjät voivat ehdottaa ohjelmaa festivaalin katutaidealueelle. Lue lisää täältä.