Valokuvanäyttely "Samanarvoinen elämäni" Tiivistämöllä Maailma kylässä -festivaalilla.
Kuva: Camilla Hanhirova

Ohjelmayhteistyö

Open Call! – Ohjelmahaku päättynyt vuodelle 2024

Ohjelmahaussa haemme järjestöjä, kansalaistoimijoita ja muita yhteiskunnallisia toimijoita toteuttamaan teemaan liittyvää ohjelmaa: keskusteluita, puheita, elokuvia, näyttelyitä, työpajoja ja lastenohjelmaa. Festivaalin 2024 teemana on Rohkeus.

Haemme erityisesti teemaan linkittyviä tarkkoja ja rohkeita ehdotuksia. Ohjelmavalinnoissa painotetaan ohjelmia, jotka innostavat yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta. 

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelman tuottaja vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Erikseen sovittavissa tapauksissa festivaali voi osallistua kuluihin. 

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmakumppani saa myös näkyvyyden ohjelmanumeroon liittyvässä viestinnässä.

Lisätietoja antaa festivaalin ohjelmapäällikkö.

Tilaa festivaalin uutiskirje. Saat tiedot festivaalituotannosta ja ohjelmasta ensimmäisten joukossa 10 kertaa vuodessa.

Asiaohjelmahaku 27.11. asti

Asiaohjelmaan kuuluvat puheohjelma ja elokuvanäytökset toteutetaan Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön Puhelavalla. Puheohjelman pituudet vaihtelevat 25 minuutista 40 minuuttiin. Ohjelmaan on mahdollista ottaa mukaan etäosallistujia, mutta pelkkiä virtuaalisesti toteutettuja ohjelmia ei voi tehdä. Puheohjelma suoratoistetaan verkkoon. Ohjelmakumppanit saavat esityksestään tallenteen, jonka voi julkaista verkossa tai käyttää muulla tavoin myöhemmin. Toivomme ehdotuksia myös teemaan linkittyvistä elokuvista.

Ohjelmavalinnat tehdään 11.12.2023 mennessä. Ohjelmavalinnoissa painotetaan teemaan liittyviä puheita, keskusteluita ja elokuvia, jotka ovat tarkkoja, moniäänisiä ja rohkeita ja joissa kuuluu oman alan asiantuntemus. Valituille organisaatioille järjestetään koulutustilaisuus tiistaina 23.1.2024 ja he saavat henkilökohtaista sparrailua puheohjelmansa kehittämiseksi helmikuun aikana. Ohjelman tulee olla valmis puhujien, esittelytekstien sekä kuvien osalta helmikuun loppuun mennessä.

Asiaohjelman tuottajilta peritään pieni tuotantomaksu, mikäli he eivät osallistu festivaalille muulla tavalla esimerkiksi näytteilleasettajana tai mainostajana. Vain asiaohjelmaa tuottavien organisaatioiden tuotantomaksu on 350 euroa. Tutustu festivaalin näytteilleasettajapaikkojen ja mainostilojen hinnastoon.

Kulttuuriohjelmahaku 15.1.2024 asti

Kulttuuriohjelman toteuttajat voivat tuoda festivaalille teemaan linkittyvää lastenohjelmaa, työpajoja, installaatioita, performansseja tai näyttelyitä. Ohjelmavalinnat tehdään 15.2.2024 mennessä.

Katutaidealueen ohjelmahaku 15.2.–14.4.2024

Harrastelijaryhmät ja -esiintyjät voivat ehdottaa ohjelmaa festivaalin katutaidealueelle. Lue lisää täältä.