Valokuvanäyttely "Samanarvoinen elämäni" Tiivistämöllä Maailma kylässä -festivaalilla.
Kuva: Camilla Hanhirova

Ohjelmayhteistyö

Maailma kylässä -festivaali järjestetään seuraavan kerran 27.–28.5.2023 Suvilahdessa. Avaamme haun ohjelmatuottajaksi ja päivitämme tämän sivun tiedot syksyllä 2022.

Älä anna ohjelmahaun mennä ohi: Tilaa festivaalin uutiskirje. Saat ajantasaisimmat tiedot festivaalituotannosta ja ohjelmasta noin 10 kertaa vuodessa.

Ohjelmavalinnoissa painotetaan teemaan linkittyviä kehitys- ja globaaliaiheisia ohjelmaehdotuksia, jotka innostavat yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta. 

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmakumppani vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Tietyissä, erikseen sovittavissa tapauksissa, festivaali voi osallistua kuluihin. 

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmakumppani saa myös näkyvyyden ohjelmanumeroon liittyvässä viestinnässä.

Lisätietoja antaa festivaalin ohjelmapäällikkö.

Puheohjelma

Puheohjelma toteutetaan Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön Puhelavalla. Ohjelmien pituudet vaihtelevat 15 minuutista 40 minuuttiin. Ohjelmaan on mahdollista ottaa mukaan etäosallistujia. Puheohjelma suoratoistetaan verkkoon. Ohjelmakumppanit saavat esityksestään tallenteen, jonka voi julkaista verkossa tai käyttää muulla tavoin myöhemmin.

Elokuvat ja dokumentit

Festivaaliviikonlopun aikana Cinema-ohjelmiston dokumenttielokuvien näyttämönä toimii Cirkon Solmu-auditorio. Ohjelmavalinnoissa painotetaan täyspitkiä elokuvia, jotka linkittyvät vuosittaiseen pääteemaan sekä elokuvan yhteydessä toteutettavaa keskustelua tai haastattelua.

Kulttuuriohjelma

Kulttuuriohjelman toteuttajat voivat tuoda festivaalille teemaan linkittyvää lastenohjelmaa, työpajoja, installaatioita, performansseja tai näyttelyitä.

Katutaidealue

Katutaidealuetta ei valitettavasti nähdä festivaalilla 2022.