Valokuvanäyttely "Samanarvoinen elämäni" Tiivistämöllä Maailma kylässä -festivaalilla.
Kuva: Camilla Hanhirova

Ohjelmayhteistyö

Open Call -ohjelmahaku vuoden 2023 Maailma kylässä -festivaalille on päättynyt. Katutaidealueen haku harrastelijaryhmille on avoinna 1.3. – 14.4.

Ohjelmahaussa haemme vuosittain järjestöjä, kansalaistoimijoita ja muita kumppaneita toteuttamaan teemaan liittyvää ohjelmaa: keskusteluita, puheita, elokuvia, näyttelyitä, työpajoja ja lastenohjelmaa. 

Festivaalin teemana on Muutosvoima! Meitä kaikkia tarvitaan kääntämään maapallon kestämätöntä kurssia − kitkemään eriarvoisuutta ja syrjintää ja rakentamaan tulevaisuutta sellaiseksi, joksi haluamme sen tehdä. Uskomme, että pystymme siihen, mutta vain toimimalla yhdessä. Tule mukaan muuttamaan maailmaa ja synnyttämään yhteistä muutosvoimaa!

Haemme erityisesti teemaan linkittyviä tarkkoja ja rohkeita ehdotuksia. Ohjelmavalinnoissa painotetaan ohjelmia, jotka innostavat yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta. 

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmakumppani vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Erikseen sovittavissa tapauksissa festivaali voi osallistua kuluihin. 

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmakumppani saa myös näkyvyyden ohjelmanumeroon liittyvässä viestinnässä.

Puheohjelman ja elokuvien hakuaika päättyi 28.11.2022. Kulttuuriohjelmaehdotukset tuli tehdä 15.1.2023 mennessä. Lisätietoja antaa festivaalin ohjelmapäällikkö.

Tilaa festivaalin uutiskirje. Saat tiedot festivaalituotannosta ja ohjelmasta ensimmäisten joukossa 10 kertaa vuodessa.

Puheohjelmahaku 28.11. asti

Puheohjelma toteutetaan Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön puhelavalla. Pituudet vaihtelevat 15 minuutista 40 minuuttiin. Ohjelmaan on mahdollista ottaa mukaan etäosallistujia, mutta pelkkiä virtuaalisesti toteutettuja ohjelmia ei voi tehdä. Puheohjelma suoratoistetaan verkkoon. Ohjelmakumppanit saavat esityksestään tallenteen, jonka voi julkaista verkossa tai käyttää muulla tavoin myöhemmin. Toivomme ehdotuksia myös teemaan linkittyvistä elokuvista.

Ohjelmavalinnat tehdään 20.12.2022 mennessä. Ohjelmavalinnoissa painotetaan teemaan liittyviä puheita ja keskusteluita, jotka ovat tarkkoja, moniäänisiä ja rohkeita ja joissa kuuluu oman alan asiantuntemus.

Kulttuuriohjelmahaku 15.1.2023 asti

Kulttuuriohjelman toteuttajat voivat tuoda festivaalille teemaan linkittyvää lastenohjelmaa, työpajoja, installaatioita, performansseja tai näyttelyitä. Ohjelmavalinnat tehdään 15.2.2023 mennessä.

Katutaidealueen ohjelmahaku 1.3. – 14.4.2023

Harrastelijaryhmät ja -esiintyjät voivat ehdottaa ohjelmaa festivaalin katutaidealueelle. Lue lisää täältä.