Näytteilleasettajat hymyilevät ständillään festarikävijöille.
Kuva: Camilla Hanhirova.

Näytteilleasettajille ja kumppaneille

Maailma kylässä on kestävän kehityksen suurtapahtuma ja globaaliaiheiden keskusteluareena. Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit tavoittavat festivaalin kautta tuhansia globaalista yhteisvastuusta, kansainvälisyydestä, järjestötoiminnasta, kestävästä matkailusta ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita. Festarivieraista 53 % sanoo, että festivaali on vaikuttanut heidän toimintaansa ja 88 % kokee saaneensa hyödyllistä tietoa ja uusia näkökulmia globaaleista teemoista ja kansalaisjärjestötyöstä (kävijäkysely 2023).

Vuoden 2024 festivaali järjestetään Suvilahdessa 25.–26.5.2024. Näytteilleasettajapaikkojen ja mainostilojen hinnasto sekä alustava aluekartta julkaistaan lokakuun aikana. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen avautuu marraskuun aikana ja sulkeutuu 29.2.2024. Mainostiloja voi varata vielä 27.3. asti. Early Bird -alennus 20.12.2023 mennessä ilmoittautuneille!

Tilaamalla uutiskirjeen kuulet festivaaliuutiset heti ensimmäisten joukossa!

Miten voi olla mukana?

 • Järjestöille tapahtuma on mainio paikka hankkia jäseniä ja vapaaehtoisia, kartuttaa omarahoitusta, näkyä vaikuttavana toimijana ja tuoda teemoja suuren yleisön tietoisuuteen.
 • Viranomaiset ja muut organisaatiot pääsevät festivaalilla lähelle kansalaisia ja sellaisia kohderyhmiä, joita voi olla muuten vaikea tavoittaa.
 • Yrityksille festivaali tarjoaa tilaisuuden kertoa omasta vastuullisuudestaan, vahvistaa imagoaan yhteiskunnallisena toimijana ja promota ekologisia ja kestävän kehityksen arvojen mukaisia tuotteitaan tai palveluitaan.
 • Ruoka- ja basaarimyyjät ovat festivaalinyleisön pitkäaikaisia suosikkeja. Festivaalille tullaan herkuttelemaan ja ostamaan eettisiä ja kestäviä tuotteita.
 • Mediakumppaneilla on erinomainen mahdollisuus tavoittaa kymmeniä tuhansia aktiivisia kansalaisia tapahtumassa.

Organisaatiot voivat toimia festivaalilla

 • näytteilleasettajina pienillä tai isommilla ständeillä
 • ohjelmakumppaneina
 • ruoka– tai basaarimyyjinä
 • pääyhteistyökumppaneina
 • sisältökumppaneina
 • mainostajina festivaalilehdessä ja festivaalialueen screeneillä.

Monenlaisia näytteilleasettajavaihtoehtoja

Pienet paikat

Pieniin paikkoihin kuuluvat Mahdollisuuksien torin pöytäpaikat sekä pienet paikat omalle teltalle. Suuresta kysynnästä johtuen kaikki hakijat eivät aina mahdu mukaan. Fingon jäsenten peruspaikkahakemukset hyväksytään automaattisesti, muut paikkahakemukset katsotaan tapauskohtaisesti. Pienille paikoille saa osallistua vain yksi näytteilleasettaja. Mahdollisuuksien tori sijaitsee Kattilahallissa. Tarjolla on 2×2 m (4 m²) pöytäpaikkoja. Suvilahden kentällä on tarjolla paikkoja 3×3 m (9 m²), 4×4 m (16 m²) tai 3×6 m (18 m²) kokoisille omille teltoille.

Isot telttapaikat

Festivaalialueella on monenlaisia mahdollisuuksia isolle messuständille omalla teltalla. Isolla telttapaikalla on helpompi tavoittaa yleisöä, järjestää ohjelmaa ja ne nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä. Isommat paikat näkyvät näytteilleasettajan nimellä festivaalialueen kartassa ja paikan ottaja saa logonsa festivaalin verkkosivuille yhteistyökumppanilistaukseen. Isolla paikalla järjestettävä ohjelma nostetaan esille viestinnässä. Isoja telttapaikkoja voi ottaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa tai jälleenmyyntioikeudella esimerkiksi omille jäsenorganisaatioilleen.

Sisältökumppanuus

Sisältöyhteistyökumppanina olet mukana tarjoamassa ainutlaatuisia kokemuksia ja viihtyvyyttä festivaalin osallistujille. Kumppanuus voi olla jonkin alueen brändäystä oman ilmeen mukaiseksi esimerkiksi lastenalue, Yläpuutarha, Takapiha, Katutaidealue tai esimerkiksi päälavan läheisyyteen rakennettava lounge-alue. Kumppanuus voi olla myös ohjelman tai taidenäyttelyn tuotantoa, artistikumppanuutta tai uuden tuotteen maistatusta ja esittelyä. Sisältökumppanina olet mukana festivaalin viestinnässä ja saat näkyvyyttä festivaalialueella, festivaalilehdessä ja verkkosivulla. Kysy lisää sisältökumppanuudesta marjo.martin@fingo.fi.

Pääyhteistyökumppanit

Festivaalin pääyhteistyökumppanina olet esillä Suomen suurimmassa kestävän kehityksen tapahtumassa, vahvasti mukana festivaalin mahdollistajana ja teeman mukaisten ratkaisujen esille tuomisessa. Pääyhteistyökumppanuus (4–6 kumppania) mahdollistaa laajat sisällölliset yhteistyömuodot ja pääyhteistyökumppanin kanssa toteutetaan molempia hyödyttäviä kokonaisuuksia. Pääyhteistyökumppani saa vastikkeena panostuksestaan erityispaikan omalle osastolleen, laajan näkyvyyden festivaalialueella sekä festivaalin viestinnässä ja markkinoinnissa, oman asiaohjelman ja muita ohjelmayhteistyömahdollisuuksia sekä monia eksklusiivisia etuja. Kysy lisää pääyhteistyökumppanuudesta marjo.martin@fingo.fi.

Myyntipaikat

Ruokamyyntipaikka

Sekä järjestöille että kaupallisille ruokamyyjille on tarjolla 4×4 metrin (16 m²) telttapaikkoja omalle teltalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta. Myös ruokarekkatoimijat voivat hakea ruokamyyntipaikkaa festivaalilta. Ruokamyyntipaikalle saa osallistua vain yksi ruokamyyjä. Lue tarkemmat ohjeet ja lisätiedot miten pyrkiä ruokamyyjäksi festivaalille.

Basaarimyyntipaikka

Alueella on runsaasti basaarimyyntipaikkoja. Paikat on tarkoitettu kaupallisille käsityömyyjille ja kotimaisen tai kansainvälisen designtuotteiden myynnille. Paikkoja on 2×2 metrin, 3×3 metrin ja 4×4 metrin teltoille. Basaaripaikalla saa olla vain yksi myyntiorganisaatio ja myyjällä tulee olla oma teltta.

After Movie 2022

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Rekisteriseloste

Festivaalin tietosuojakäytönnöt löytyvät rekisteriselosteesta (pdf).