Näytteilleasettajat poseeraavat kameralle.
Kuva: Tanja Ryhänen.

Näytteilleasettajille ja kumppaneille

Maailma kylässä on kestävän kehityksen suurtapahtuma ja globaaliaiheiden keskusteluareena. Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit tavoittavat festivaalin kautta tuhansia globaalista yhteisvastuusta, kansainvälisyydestä, järjestötoiminnasta, kestävästä matkailusta ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita.

Vuoden 2025 festivaali järjestetään Suvilahdessa 24.–25.5.2025. Näytteilleasettajaksi ilmoittautuminen alkaa marraskuussa. Ohjelmahaku alkaa jo lokakuussa.

Tilaamalla uutiskirjeen kuulet festivaaliuutiset heti ensimmäisten joukossa!

After Movie 2023

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Miten voi olla mukana?

 • Järjestöille tapahtuma on mainio paikka hankkia jäseniä ja vapaaehtoisia, kartuttaa omarahoitusta, näkyä vaikuttavana toimijana ja tuoda teemoja suuren yleisön tietoisuuteen.
 • Viranomaiset ja muut organisaatiot pääsevät festivaalilla lähelle kansalaisia ja sellaisia kohderyhmiä, joita voi olla muuten vaikea tavoittaa.
 • Yrityksille festivaali tarjoaa tilaisuuden kertoa omasta vastuullisuudestaan, vahvistaa imagoaan yhteiskunnallisena toimijana ja promota ekologisia ja kestävän kehityksen arvojen mukaisia tuotteitaan tai palveluitaan.
 • Ruoka- ja basaarimyyjät ovat festivaalinyleisön pitkäaikaisia suosikkeja. Festivaalille tullaan herkuttelemaan ja ostamaan eettisiä ja kestäviä tuotteita.
 • Mediakumppaneilla on erinomainen mahdollisuus tavoittaa kymmeniä tuhansia aktiivisia kansalaisia tapahtumassa.

Organisaatiot voivat toimia festivaalilla

 • näytteilleasettajina pienillä tai isommilla ständeillä
 • ohjelmakumppaneina
 • ruoka– tai basaarimyyjinä
 • pääyhteistyökumppaneina
 • sisältökumppaneina
 • mainostajina festivaalilehdessä ja festivaalialueen screeneillä.

Pääyhteistyökumppanit

Festivaalin pääyhteistyökumppanina olet esillä Suomen suurimmassa kestävän kehityksen tapahtumassa, vahvasti mukana festivaalin mahdollistajana ja teeman mukaisten ratkaisujen esille tuomisessa. Pääyhteistyökumppanuus (4–6 kumppania) mahdollistaa laajat sisällölliset yhteistyömuodot ja pääyhteistyökumppanin kanssa toteutetaan molempia hyödyttäviä kokonaisuuksia. Pääyhteistyökumppani saa vastikkeena panostuksestaan erityispaikan omalle osastolleen, laajan näkyvyyden festivaalialueella sekä festivaalin viestinnässä ja markkinoinnissa, oman asiaohjelman ja muita ohjelmayhteistyömahdollisuuksia sekä monia eksklusiivisia etuja. Kysy lisää pääyhteistyökumppanuudesta marjo.martin@fingo.fi.

Sisältökumppanuus

Sisältöyhteistyökumppanina olet mukana tarjoamassa ainutlaatuisia kokemuksia ja viihtyvyyttä festivaalin osallistujille. Kumppanuus voi olla jonkin alueen brändäystä oman ilmeen mukaiseksi esimerkiksi lastenalue, Yläpuutarha, Takapiha, Katutaidealue tai esimerkiksi päälavan läheisyyteen rakennettava lounge-alue. Kumppanuus voi olla myös ohjelman tai taidenäyttelyn tuotantoa, artistikumppanuutta tai uuden tuotteen maistatusta ja esittelyä. Sisältökumppanina olet mukana festivaalin viestinnässä ja saat näkyvyyttä festivaalialueella, festivaalilehdessä ja verkkosivulla. Kysy lisää sisältökumppanuudesta marjo.martin@fingo.fi.

Monenlaisia näytteilleasettajavaihtoehtoja

Festivaalilla on tarjolla monenlaisia paikkoja omalle näytteilleasettajateltalle tai pienempiä paikkoja sisätiloissa. Kokonaisuuksia voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Telttapaikoille tulijan tulee itse huolehtia oman telttansa rakentamisesta ja sen kunnollisesta kiinnityksestä tai festivaalilta voi myös tilata valmiiksi rakennetun ja ammattimaisesti kiinnitetyn pienen teltan. Isommille paikoille voi tiedustella vaihtoehtoja valmiiksi rakennettavista teltoista. Ruoka-, juoma- ja basaarimyyntiä varten katso kohta Myyntipaikat.

Isot telttapaikat

Isojen paikkojen hinnat sisältävät logonäkyvyyden festivaalin verkkosivujen yhteistyökumppaneissa, isomman noston Ständit ja ruoka -verkkosivuilla, teltan nimen aluekartassa sekä pääsyn Magito-verkostoitumistilaan. Jälleenmyyntioikeus ja useiden toimijoiden yhteiset kokonaisuudet ovat mahdollisia vain isoilla paikoilla ja ne sovitaan aina erikseen. Isosta paikasta voi erikseen sovittaessa tehdä ohjelmallisen pisteen ja niille voi saada luvan äänentoistolle. Paikkoja on rajoitetusti ja ne myydään varausjärjestyksessä. Isot paikat vahvistetaan kahden viikon sisällä varauksen jälkeen.

Pienet telttapaikat

Pienille paikoille saa osallistua vain yksi organisaatio per paikka. Pienet paikat vahvistetaan ilmoittautuneille sähköpostilla viimeistään 31.3.2025.

Mahdollisuuksien torin pöytäpaikat

Festivaalin pienemmille toimijoille suunnatulla Mahdollisuuksien torilla on helppo esitellä omaa toimintaa ja aktivoida kävijöitä osallistumaan. Tori sijaitsee sisätiloissa Kattilahallissa. Näytteilleasettajapaikka on pöytäpaikka, johon sisältyy noin 180x70cm-kokoinen pöytä ja taittotuoli. Sähkön voi halutessaan tilata erikseen. Suuren kysynnän takia kaikki hakijat eivät aina mahdu mukaan, jolloin Fingon jäsenjärjestöt ovat etusijalla. Ilman paikkaa jääneille tarjotaan muita osallistumisvaihtoehtoja. Mahdollisuuksien torin paikoille saa osallistua vain yksi näytteilleasettaja per paikka. Paikat vahvistetaan ilmoittautuneille sähköpostilla viimeistään 31.3.2025.

Kierrätysmaailman sisäpaikat

Festivaali lanseeraa uuden Kierrätysmaailman Cirkon Maneesiin. Tila on tarkoitettu erityisesti kestävän kehityksen toimijoille, kiertotalouteen liittyville yrityksille ja muille organisaatioille sekä ympäristöjärjestöille. Tilasta voi varata eri kokoisia paikkoja sisätiloista, joten paikan pystyttäminen on helppoa. Pöydät, tuolit ja sähkön voi halutessaan tilata erikseen. Kierrätysmaailman paikoille saa osallistua vain yksi organisaatio per paikka. Paikat vahvistetaan kahden viikon sisällä varauksen jälkeen.

Kirjamaailman sisäpaikat

Festivaali lanseeraa uuden Kirjamaailman Cirkon Solmuun. Tila on tarkoitettu erityisesti kirjallisuusalan toimijoille, kustantamoille, medioille ja alan järjestöille. Tilasta voi varata eri kokoisia paikkoja sisätiloista, joten paikan pystyttäminen on helppoa. Pöydät, tuolit ja sähkön voi halutessaan tilata erikseen. Kirjamaailman paikoille saa osallistua vain yksi näytteilleasettaja per paikka. Paikat vahvistetaan kahden viikon sisällä varauksen jälkeen.

Myyntipaikat

Festivaali siirtyy keväästä 2024 alkaen vain kasvisruokaa tarjoavaksi festivaaliksi, joten liha-, kana- ja kalatuotteiden myynti on kielletty. Festivaalilta voi tilata valmiiksi rakennetun ja ammattimaisesti kiinnitetyn teltan tai tuoda oman teltan ohjeiden mukaisilla kiinnityksillä. Sähkö tulee tilata festivaalilta ilmoittautumisen yhteydessä. Omien generaattoreiden käyttö on kielletty.

Ruokamyyntipaikka

Festivaalilla on tarjolla ruokamyyntiin tarkoitettuja telttapaikkoja sekä paikkoja ruokarekoille. Vain näillä paikoilla saa valmistaa ja myydä ruoka-annoksia. Suuren kysynnän takia kaikki hakijat eivät aina mahdu mukaan. Lue tarkemmat ohjeet ja lisätiedot miten pyrkiä ruokamyyjäksi festivaalille.

Juoma- ja kahvilatuotteiden myyntipaikka

Festivaalilta voi varata myös erillisen juoma- ja kahvilatuotteiden myyntipaikan. Paikalla voi myydä alkoholittomia juomia, valmiita kahvilatuotteita, karkkia, jäätelöä tai valmiiksi pakattuja ruokatuotteita. Paikka voi olla myyntiteltalle, -kärrylle tai -vaunulle. Paikoilla ei voi valmistaa ruoka-annoksia.

Basaarimyyntipaikka

Basaarimyyntipaikat on tarkoitettu kaupallisille käsityömyyjille sekä kotimaisten tai kansainvälisten designtuotteiden myyjille. Basaaripaikalla ei saa myydä ruoka- tai juomatuotteita. Basaarimyyntipaikalla saa olla vain yksi organisaatio. Basaaripaikat sijoitellaan siten, että teltasta voi pitää vähintään kahta sivua auki.

Rekisteriseloste

Festivaalin tietosuojakäytönnöt löytyvät lailliset huomautukset -sivulta