Festariruoka.
Kuva Tanja Ryhänen.

Ruokamyyjäksi

Maailma kylässä -festivaalilla on monipuolinen ja eri kulttuureita esittelevä ruokatarjonta. Ruokaa myyvät sekä kaupalliset ravintolatoimijat että lukuisat kansalaisjärjestöt, jotka tuovat makuelämysten kautta esille kulttuuriaan ja toimintaansa sekä hankkivat toiminnalleen rahoitusta.

Näytteilleasettajien ja ruokamyyjien ilmoittautuminen kevän festivaalille on päättynyt. Jos haluat pysyä kuulolla festivaalin uutisista kannattaa tilata festivaalin uutiskirje: https://uutiskirje.maailmakylassa.fi

Ruoka – festivaaliyleisön kestosuosikki

Vuosittain ruokamyyntipaikkaa hakee noin 60-80 myyjää. Hakemusten joukosta valitaan noin 50 laadukkainta ruokamyyjää, jotka sopivat festivaalin teemoihin ja profiiliin.

Vain kasvisruokaa

Festivaali siirtyy keväästä 2024 alkaen vain kasvisruokaa tarjoavaksi festivaaliksi, joten festivaalilla on kiellettyä myydä lihaa, kanaa ja kalaa. Maitotuotteita ja kanamunaa sisältävien annosten myynti on sallittua. Lisäksi jokainen ruokamyyjä sitoutuu tarjoamaan vähintään yhden vegaanisen ruoka-annoksen. Suosittelemme festivaalin ruokamyyjiä tarjoamaan kokonaan vegaanista ruokaa festivaalilla.

Suosimme vegaanista luomu- ja lähiruokaa

Ympäristö ja kestävä kehitys otetaan huomioon mahdollisimman hyvin Maailma kylässä -festivaalilla. Tämä näkyy myös festivaalin ruokatarjonnassa. Ruokamyyjien valinnoissa suositaan vegaanista, luomu- ja lähiruokaa tarjoavia toimijoita. Ruoamyyjiä velvoitetaan korvaamaan mahdollisuuksien mukaan tavalliset raaka-aineet sertifioidulla reilun kaupan tuoteilla.

Vuoden 2017 festivaalin kävijätutkimuksen mukaan lähes puolet festivaalikävijöistä valitsee luomu- ja lähiruokatuotteen aina kun mahdollista.

Ruokaa eri maiden keittiöistä pieneen ja suurempaan nälkään

Festivaalilla on tarjolla ruokaa maailman eri kolkista. Tavoitteenamme on saada festivaalille mahdollisimman monipuolinen kattaus ruokatarjontaa. Festivaaliyleisö on toivonut isompien annosten rinnalle myös pienempiä ja edullisempia maisteluannoksia, jolloin kävijällä on mahdollisuus kokea useita eri makuelämyksiä.

Paikka omalle teltalle tai ruokarekalle

Ruokamyyjät voivat hakea myyntipaikkaa omalle 4 x 4 m:n (16 m²:n) teltalle tai ruokarekalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta sekä tilaa myyntipisteessä tarvitsemansa pöydät, tuolit ja sähkövirran verkkolomakkeella tehtävän ilmoittautumisen yhteydessä.

Uusi Juoma- ja kahvilatuotteiden myyntipaikka

Festivaalilta voi hakea paikkaa myös erilliselle juoma- ja kahvilatuotteiden myyntipaikalle. Paikalla
voi myydä alkoholittomia juomia, valmiita kahvilatuotteita, karkkia, jäätelöä tai valmiiksi
pakattuja ruokatuotteita. Paikka voi olla myyntiteltalle, -kärrylle tai -vaunulle. Paikoilla ei
voi valmistaa ruoka-annoksia.

Tutustu tarkemmin hinnastoon 2024.

Talkooruokamyyjäksi

Tarjoamme työntekijöillemme ja esiintyjille lämpimän ruoan festivaalialueella vain etukäteen sovituilla ruokamyyntipisteillä festivaalin omaa talkooruokalippua vastaan. Jos haluat ilmoittautua talkooruokamyyjäksi, tulee sinun ilmoittaa organisaatiosi voimassaoleva Y-tunnus lomakkeella.

Ilmoittautuminen ei automaattisesti oikeuta talkooruokamyyntiin. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään kuukautta ennen festivaalia. Myyjän tulee toimittaa vastaanotetut ruokaliput Fingoon ja laskuttaa ne Fingolta tapahtuman jälkeen.