Kuvitus: Julia Tavast

2023 teemana Muutosvoima! – ohjelmahaku avattu

Ensi vuoden Maailma kylässä -festivaali järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28.5. Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Festivaalin ohjelmahaku on nyt avattu ja näytteilleasettajien aikatauluja julkaistu. Yksin on vaikeaa muuttaa maailmaa, mutta yhdessä voimme sen tehdä. Yhdessä olemme muutosvoima!

Eriarvoistuminen ja epäoikeudenmukaisuus ovat nousussa. Ihmisoikeuksia loukataan ja vapaan kansalaisyhteiskunnan toimintaa rajoitetaan. Ilmastonmuutos haastaa ihmiskuntaa päivä päivältä enemmän. Meitä kaikkia tarvitaan kääntämään maapallon kurssia − rakentamaan tulevaisuutta sellaiseksi, joksi haluamme sen tehdä. Uskomme, että pystymme siihen, mutta vain toimimalla yhdessä.

Maailma kylässä -festivaali kokoaa yhteen maapallon tulevaisuudesta kiinnostuneet yksilöt ja yhteisöt ratkaisujen ja tekojen äärelle toukokuussa 2023. Tule mukaan muuttamaan maailmaa ja synnyttämään yhteistä muutosvoimaa!

Open Call!

Ohjelmahaku on avattu. Haemme järjestöjä, kansalaistoimijoita ja muita kumppaneita toteuttamaan teemaan liittyvää ohjelmaa: keskusteluita, puheita, elokuvia, näyttelyitä, työpajoja ja lastenohjelmaa. Haemme erityisesti teemaan linkittyviä rohkeita ehdotuksia, jotka innostavat yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta. Puheohjelmaa ja elokuvia voi ehdottaa 28.11.2022 asti. Kulttuuriohjelmaa voi ehdottaa 15.1.2023 asti. Lue lisää ja hae ohjelmakumppaniksi.

Näin rakennat ainutkertaisen puheohjelman – sparrailua puheohjelmasta kiinnostuneille 1.11.

Puheohjelman tuotannosta kiinnostuneille tahoille järjestetään sparraustilaisuus tiistaina 1.11. klo 9.30–11.00 Fingon toimiston koulutustilassa (Lintulahdenkuja 10) ja Teamsissä. Tilaisuudessa festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski kertoo festivaalin puheohjelmakonseptista ja puhekouluttaja Kaisa Osola inspiroi ainutkertaisen puheohjelman suunnitteluun. Tilaisuuden kieli on suomi. Ilmoittaudu pe 28.10. mennessä.

Tule näytteilleasettajaksi kestävän kehityksen messuille

Maailma kylässä -festivaalin näytteilleasettajat ja kumppanit tavoittavat tuhansia globaalista yhteisvastuusta, kansainvälisyydestä, järjestötoiminnasta ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita. Näytteilleasettajapaikkojen ja mainostilojen hinnasto julkaistaan lokakuun aikana. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen avautuu marraskuun aikana ja sulkeutuu 22.2.2023. Tulossa viime vuoden tapaan myös Early Bird -alennus 22.12.2022 mennessä ilmoittautuneille. Lue lisää.

Festarisisällöt verkossa

Uunituore After Movie 2022 festarilta.

Festariohjelmia YouTube-kanavalla.

Festarikuvia Flickerissä.

Kävijäkysely 2022.

Lisätiedot

Ohjelma: Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696
Näytteilleasettajat ja alue: Maria Hopponen, maria.hopponen@fingo.fi, +358 50 317 6742
Yhteistyökumppanit: Marjo Martin, marjo.martin@fingo.fi, +358 50 317 6694
Viestintä: Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö.