Kuvakollaasissa violetti tausta ja kuvissa Hassan Maikal, Antti Autio, Puerto Candelaria ja Emel.
Kuvassa Hassan Maikal, Antti Autio, Puerto Candelaria ja Emel. Kuvat: Sony Music, Liina-Aalto-Setälä, Lucho Escobar ja Amber Gray.

Festarikesä lähestyy – Maailma kylässä ensi viikolla

Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa musiikkia ja kulttuuria laidasta laitaan, innostavaa toimintaa koko perheelle ja näytteilleasettajia järjestöistä oppilaitoksiin ja basaarimyyjiin.

Musiikkilavalla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevat Emel, Dub FX feat. Mr. Woodnote, Puerto Candelaria ja Las Karamba sekä kotimaisista Antti Autio, Maija Kauhanen, Don Johnson Big Band, Hassan Maikal ja Lastenkonsertti Indaba.

Puheohjelmassa kuullaan näkökulmia rohkeudesta muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi. Ohjelmaan on saatu korkea-arvoinen lisäys, kun presidentti Tarja Halonen varmistui Solidaarisuuden ohjelmaan: Millaista rohkeutta vaatii olla ensimmäinen nainen?

Puheohjelmassa esiintyvät muun muassa kansainvälisesti tunnetuimpiin ukrainalaisiin sotatoimittajiin lukeutuva Illia Ponomarenko, palkittu ihmisoikeuksien puolustaja, Kenian endorois-alkuperäiskansaan kuuluva Christine Kandie ja nepalilainen ihmisoikeusaktivisti Reena Lama. Puhelavalla nähdään myös joukko vaikuttavia kotimaisia puhujia, kuten Eeva Vekki, Maryam Abdulkarim, Laura Haimila, Emmi Nuorgam, Janne Hirvasvuopio, Koko Hubara ja Natalia Kallio.

Tämän vuoden uutuuksia ovat Kirja- ja kierrätysmaailman ständit, YMCA Peace & Sport -alueen nuorten ohjelma ja Funky Amigos Terrace Party. Lisäksi kaikki 50 katuruokakojua ovat keskittyneet maukkaaseen kasvisruokaan. Festivaalitunnelmaa nostattavat katutaidealueen esitykset, taide, lastenohjelma, iltaklubit ja ennakkotapahtumat. Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja.

Tutustu verkkosivuillamme ständeihin ja ruokakojuihin, ohjelmaan ja alueen karttaan. Kannattaa tutustua myös juuri julkaistuun Festivaalilehteen 2024.

Illia Ponomarenkon lehdistötilaisuus pe 24.5. klo 9–10

Ulkoministeriö järjestää lehdistötilaisuuden median edustajille perjantaina 24.5 klo 9. Tilaisuudessa voi haastatella ukrainalaista toimittajaa Illia Ponomarenkoa, joka esiintyy ulkoministeriön kutsumana Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 25.5.

Ponomarenko on raportoinut Ukrainan sodasta vuodesta 2014 lähtien ja oli mukana perustamassa ukrainalaista englanninkielistä uutismediaa The Kyiv Independentiä vuonna 2021. Venäjän hyökkäyssodan myötä vuonna 2022 Ponomarenko nousi sosiaalisessa mediassa erityisen seuratuksi. Hänen esikoiskirjansa, I Will Show You How It Was: The Story of Wartime Kyiv, on juuri julkaistu.

Ilmoittautumiset lehdistötilaisuuteen ja haastattelupyynnöt: Ainomaija Mikola, ulkoministeriö, +358 50 304 2238, ainomaija.mikola@gov.fi. Haastatteluiden ja tilaisuuden kieli on englanti.

Festivaalin lisätiedot, median akkreditoinnit, haastattelupyynnöt ja kuvat

Media voi akkreditoitua festivaalille sähköpostilla 22.5. mennessä. Akkreditoituneet saavat mediapassin, jolla pääsee festivaalin verkostoitumistilaan ja kuvaamaan konsertteja lähietäisyydeltä tietyin rajoituksin. Esiintyjiä ja festivaalin järjestäjiä voi haastatella ennen festivaalia tai sen aikana. Media saa hyödyntää vapaasti festivaalin promokuvia sekä festivaalilta otettavia kuvia.

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Pressikuvat Flickristä
Lisätietoja medialle

Facebook
X
Instagram 
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
 #MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää, 230 näytteilleasettajaa ja 75 ohjelmanumeroa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.