Kuvassa Maailma kylässä -festivaalin vapaaehtoisia.
Kuva: Kristiina Eronen

Maailma kylässä etsii vapaaehtoisia

Haluatko oppia tapahtumatuotannosta, saada uusia kavereita ja olla mukana toteuttamassa ainutlaatuista kestävän kehityksen suurtapahtumaa? Haku Maailma kylässä -festivaalin vapaaehtoiseksi avautuu 2.3. ja päättyy 5.5. 

Vapaaehtoisena tulet osaksi porukkaa, jota ilman Maailma kylässä -festivaali ei toteutuisi. Lisäksi pääset kurkistamaan tapahtuman kulisseihin ja hankit käytännön työkokemusta tapahtuma-alalta. Monet festivaalin vapaaehtoiset päätyvät myöhemmin festivaalin harjoittelijoiksi tai vastaaviksi.  

– Aloitin itse vapaaehtoistyöt kulttuurialalla noin kaksitoista vuotta sitten ja päädyin pikkuhiljaa sitä kautta itsekin töihin tapahtumien pariin, kertoo Maailma kylässä -festivaalin vapaaehtoisvastaava Aleksi Lantz.  

– Kaikkein tärkeintä vapaaehtoishommissa on yhdessä tekemisen meininki ja se, että omalla toiminnalla voin olla avuksi ja edesauttaa siistien juttujen tapahtumista. 

Vaparina Maailma kylässä -festarilla 

Maailma kylässä tarjoaa vapaaehtoisilleen jokaisena talkoopäivänä ruoan ja festivaalipäivinä ruokalippuja festivaalin erinomaisiin ja suosittuihin ruokakojuihin. Tapahtuman aikana vapaaehtoisilla on käytössään oma taukotupa, jossa voi levätä, ruokailla ja vaihtaa kuulumisia muiden vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoisten kesken arvotaan myös festivaalin yhteistyökumppaneiden lahjoittamia pieniä tuotepaketteja. 

Kaikki vapaaehtoiset saavat myös festivaalin t-paidan, ilmaisen sisäänpääsyn festivaalin iltaklubeille sekä halutessaan todistuksen tekemästään vapaaehtoistyöstä. Monet oppilaitokset antavat vapaaehtoistyöstä myös opintopisteitä. Kesäkuussa keräännytään vielä porukalla juhlimaan onnistunutta festivaalia vapaaehtoisten ja festivaalin työntekijöiden yhteiseen loppukaronkkaan. 

Vapaaehtoisia tarvitaan erilaisiin tehtäviin, esimerkiksi ruokahuoltoon, siivoukseen, kierrätysneuvontaan, alueen rakentamiseen, somistukseen ja opastukseen sekä festivaalin infoihin kävijöitä opastamaan. Voit valita tarjolla olevista tehtävistä itsellesi mieluisimman tai ilmoittautua halukkaaksi mihin tahansa tehtäviin.