Kuvassa Helena Gualinga.
Kuva: World Ecomonic Forum 2023.

Maailma kylässä -festivaali tänä viikonloppuna

Maailma kylässä valloittaa Helsingin Suvilahden tänä viikonloppuna 27.–28.5. Ilmaistapahtuman tarjontaan kuuluu konsertteja, kymmeniä puheita ja keskusteluita, lastenohjelmaa sekä 200 näytteilleasettajaa järjestöistä viranomaisiin ja ruoka- ja basaarimyyjiin. Lisäksi ohjelmassa on katutaidealueen esityksiä, työpajoja, valokuvanäyttely, iltaklubeja ja ennakkotapahtumia. Fingon järjestämän festivaalin yleisöodote on noin 50 000 kävijää. Teemana on Muutosvoima.

– Festivaalilla voi kokea elämyksiä, perehtyä yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä tietysti nauttia hyvästä musiikista, ruuasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Haluamme kannustaa yksilöitä ja yhteisöjä toimimaan muutosvoimana kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan puolesta, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Musiikkilavan kansainvälisiä tähtiä ovat afroreivin kehittäjä Toya Delazy, israelilaispersialainen laulaja Liraz sekä ukrainalaiskanadalainen Balaklava Blues. Kotimaisia kärkinimiä ovat Von Hertzen Brothers, Jesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki.

Festivaalin yksi pääesiintyjistä, nigerialainen afrobeatin sanansaattaja Seun Kuti & Egypt 80, pidätettiin reilu viikko sitten Nigeriassa. Kuti odottaa yhä tietoa, että pääseekö hän laajalle Euroopan-kiertueelleen, jonka pitäisi tuoda hänet myös Suomeen ensi lauantaina 27.5.

– Festivaalilla toivomme kovasti, että tilanne ratkeaisi ajoissa. Olemme jo kuitenkin tehneet varasuunnitelmia, mikäli konsertti peruuntuu viime hetkellä, sanoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Lisätietoja Helsingin Sanomien artikkelissa 16.5

Puhelavalla esiintyvät muun muassa aktivistit Helena Gualinga, Winnie Masai, Carmen Gheorghe ja Tendai Makanza. Poikkitaiteelliset lavarunoilijat Elsi Sloan, Iiris Laisi ja Julian Owusu ovat koonneet festivaalille ainutlaatuisen Spoken word -esityksen. Poliitikoista mukana keskusteluissa ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä europarlamentaarikot Ville Niinistö (Vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (Kok.). Fingon Vaalien jatkot -ohjelmaan ovat varmistuneet puhujiksi Inka Hopsu (Vihr) ja Kimmo Kiljunen (Sd).

Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja. Alueen kartta, aikataulut, puhujat sekä ständit ja ruoka löytyvät verkkosivuilla. Puhelavan ohjelma striimataan maailmakylassa.fi-verkkosivuille suorana festivaalin aikana. Tutustu myös festivaalilehteen.

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa lauantaina 27.5. kello 11–21 ja sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy ja ikärajaton.

Muut tapahtumapaikat

Tämä maa -elokuvanäytös, Kino Regina, Oodi ma 22.5. kello 17.45–20, S7, Vapaa pääsy
Maailmanluokan klubi, Tenho Restobar ke 24.5. kello 18–20, Vapaa pääsy
Fiesta Latina – Afterparty, Café Koma la 27.5. kello 21–04. K22, Vapaa pääsy
Afro Sunday – Afterparty, Baarikärpänen su 28.5. kello 20–04, K18, Liput 10 €

Helena Gualingan lehdistötilaisuus pe 26.5. klo 12–13

Festivaalin pääyhteistyökumppani ulkoministeriö järjestää lehdistötilaisuuden median edustajille perjantaina 26.5 klo 12 Suvilahden Tiivistämön Lämpiössä (Kaasutehtaankatu 1). Tilaisuudessa voi haastatella suomalais-ecuadorilaista ilmastoaktivisti Helena Gualingaa, 21, joka esiintyy ulkoministeriön kutsumana Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 27.5. Vaikuttavana puhujana tunnettu ympäristöaktivistikasvoi Suomessa ja Kichwa Sarayakun yhteisössä Ecuadorin sademetsässä. Hän on esiintynyt useissa kansainvälisissä ilmastokokouksissa, kuten Davosin talousfoorumissa ja YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa. Haastatteluiden ja tilaisuuden kieli on englanti. Ilmoittautumiset lehdistötilaisuuteen ja haastattelupyynnöt Anna Palmén, ulkoministeriö, puh. +358 50 566 3350, anna.palmen@gov.fi.

Median edustajien akkreditointi ja haastattelupyynnöt

Media voi akkreditoitua festivaalille viestintäpäällikölle (yhteydet alla) sähköpostilla tai puhelimitse 24.5. mennessä. Akkreditoituneet saavat mediapassin, jolla pääsee festivaalin verkostoitumistilaan ja kuvaamaan konsertteja lähietäisyydeltä tietyin rajoituksin. Esiintyjiä ja festivaalin järjestäjiä voi haastatella ennen festivaalia tai sen aikana, haastattelupyynnöt viestintäpäällikölle.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

maailmakylassa.fi
Pressikuvat Flickristä
Facebook
Twitter
Instagram 
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.