Kuvassa Seun Kuti.
Kuva: Alexis Mayron

Seun Kutin esiintyminen vahvistui Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 27.5.

Legendaarisen afrobeatin sanansaattaja Seun Kutin esiintyminen Maailma kylässä -festivaalilla ensi lauantaina 27.5. oli vaarassa Kutin jouduttua pidätetyksi Nigeriassa vajaa kaksi viikkoa sitten. Hänen oli määrä aloittaa laaja Euroopan kiertue jo viime viikonloppuna, mutta Suomen ja Maailma kylässä -festivaalin onneksi tilanne ratkesi riittävän ajoissa, jotta Kuti ehtii lauantaiksi Suomeen.

25 vuotta Egypt 80 -yhtyeen johtohahmona toiminut Kuti peri paikkansa isältään, afrobeat-pioneeri Fela Kutilta. 14-vuotiaana isoihin saappaisiin hypännyt Seun Kuti jatkaa isänsä poliittisen ja musiikillisen perinnön sanansaattajana; hän puolustaa sorrettuja ja vastustaa korruptiota sekä kehittää länsiafrikkalaisia ja amerikkalaisia musiikkityylejä monimutkaisiin rytmeihin ja lyömäsoittimiin yhdistävää afrobeatia.

– Elämäntehtäväni on levittää panafrikkalaista kulttuuria ympäri maailmaa, ja musiikki on väline, jonka avulla voin kertoa viestini. Kiitän Maailma kylässä -festivaalia mahdollisuudesta tehdä tämän myös suomalaisen yleisön kanssa. Tämän kaltaiset tapahtumat antavat ihmisille mahdollisuuden keskustella monenlaisista aiheista, Seun Kuti kertoo.

Afrobeatin supertähti pitää 33 konserttia Euroopassa. Vaikka Seun Kutia koskeva oikeusjuttu on aiheuttanut hankaluuksia nigerialainen artisti ei halunnut peruuttaa mahdollisuutta tavata yleisöään:

– En malta odottaa paluutani Eurooppaan. Haluan jälleen kerran kohdata fanini ja ystäväni ja välittää viestini, sekä niiden ihmisten viestin, jotka kärsivät edelleen vääryydestä, afrobeatin äänellä.

Maailma kylässä Helsingin Suvilahdessa tänä viikonloppuna 27.–28.5.

Ilmaistapahtuman tarjontaan kuuluu konsertteja, kymmeniä puheita ja keskusteluita, lastenohjelmaa sekä 200 näytteilleasettajaa järjestöistä viranomaisiin ja ruoka- ja basaarimyyjiin. Lisäksi ohjelmassa on katutaidealueen esityksiä, työpajoja, valokuvanäyttely, iltaklubeja ja ennakkotapahtumia. Teemana on Muutosvoima.

Musiikkilavan kansainvälisiä tähtiä ovat Seun Kutin lisäksi Toya Delazy, Liraz sekä Balaklava Blues. Kotimaisia kärkinimiä ovat Von Hertzen Brothers, Jesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki. Puhelavan keynote-puheita pitävät muun muassa kansainvälisesti tunnetut aktivistit Helena Gualinga ja Carmen Gheorghe sekä lisäksi lavalla nähdään yli 20 keskustelua ja haastattelua.

Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja. Alueen kartta, aikataulut, puhujat sekä ständit ja ruoka löytyvät verkkosivuilla. Puhelavan ohjelma striimataan maailmakylassa.fi-verkkosivuille suorana festivaalin aikana. Tutustu myös festivaalilehteen.

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa lauantaina 27.5. kello 11–21 ja sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy ja ikärajaton.

Median edustajien akkreditointi ja haastattelupyynnöt

Media voi akkreditoitua festivaalille viestintäpäällikölle (yhteydet alla) sähköpostilla tai puhelimitse. Akkreditoituneet saavat mediapassin, jolla pääsee festivaalin verkostoitumistilaan ja kuvaamaan konsertteja lähietäisyydeltä tietyin rajoituksin. Esiintyjiä ja festivaalin järjestäjiä voi haastatella ennen festivaalia tai sen aikana, haastattelupyynnöt viestintäpäällikölle.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

maailmakylassa.fi
Pressikuvat Flickristä
Facebook
Twitter
Instagram 
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.