Maailma kylässä -festivaali Suvilahdessa.
Kuva: Camilla Hanhirova.

Maailma kylässä -festivaalin ensimmäinen päivä täytti Suvilahden – kävijöitä noin 27 000

Maailma kylässä -festivaalin ensimmäinen päivä sujui onnistuneesti ja kävijöitä oli jopa noin 27 000. Ilmaisfestivaalia vietettiin ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahdessa aurinkoisissa ja iloisissa tunnelmissa. Musiikkilava veti yleisöä koko päivän ajan, mutta myös näytteilleasettajien ständit, Puhelava ja lastenalue olivat täynnä alusta loppuun. Festivaali jatkuu sunnuntaina kello 11–19.

Festivaalin odotetuin vieras oli nigerialainen afrobeat-tähti Seun Kuti & Egypt 80. Festivaalialue oli ääriään myöten täynnä konsertin aikana ja tunnelma huipussaan. Myös Toya Delazyn konsertti oli suosittu ja yleisö tanssi afroreivin tahtiin hymyt korvissa. Muutkin konsertit vetivät lavan täyteen innostunutta ja kaiken ikäistä yleisöä.

Toya Delazy lavalla.
Toya Delazy. Kuva: Camilla Hanhirova.

Puhelava veti tasaisesti koko päivän ajan. Tiivistämön lavan veti täyteen ilmastoaktivisti Helena Gualingan keynote-puhe, paikalla oli jopa 300 ihmistä. Näytteilleasettajien ständit ja ruokakojut olivat suosittuja koko päivän ajan ja esimerkiksi Mahdollisuuksien tori kuhisi yleisöä.

Maailma kylässä -festivaali jatkuu sunnuntaina 28.5. klo 11. Musiikkilavalla kuullaan kansainväliset Liraz ja Balaklava Blues sekä kotimaiset Von Hertzen Brothers ja Jesse Markin. Puhelavan keynote-puheita pitävät muun muassa kansainvälisesti tunnetut aktivistit Tendai Makanza ja Carmen Gheorghe. Päivän tärppejä ovat myös Spoken word -esitys sekä Vaalien jatkot -keskustelu. Fingo jakaa lisäksi vuoden Maailmanparantajapalkinnon.

Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja. Alueen kartta, aikataulut, puhujat sekä ständit ja ruoka löytyvät verkkosivuilla. Puhelavan ohjelma striimataan maailmakylassa.fi-verkkosivuille suorana festivaalin aikana.

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy ja ikärajaton.

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Kuvat Flickristä
Facebook
Twitter
Instagram
#MaailmaKylässä

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.