Las Karamba esiintyy.
Las Karamba Maailma kylässä -festivaalilla. Kuva: Camilla Hanhirova.

Maailma kylässä -festivaalilla 45 000 kävijää – kesäsää helli erinomaisesti sujunutta tapahtumaa

Toista kertaa Helsingin Suvilahdessa järjestetty Maailma kylässä -festivaali veti lauantaina 20 000 ja sunnuntaina 24 000 kävijää ja lisäksi Puhelavan ohjelmaa seurasi verkossa noin 1 000 katsojaa. Festivaali tarjosi kävijöille elämyksellistä musiikkia, inspiroivaa puhetta, kasvisruokaa eri puolilta maailmaa, monenlaista muuta ohjelmaa ja satoja näytteilleasettajien ständejä. Festivaalin teema rohkeus näkyi ja kuului kaikkialla.

24. kertaa järjestetty koko perheen tapahtuma starttasi Helsingin festarikesän aurinkoisissa tunnelmissa.

– Festivaali sujui todella hyvin ja veti paljon porukkaa. Lauantaina ukkosmyrskyn uhka saattoi vaikuttaa hieman kävijämäärään, mutta sunnuntain helteinen aurinko sai kaikki liikkeelle, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Musiikkilavalla lauantaina nähdyt Don Johnson Big Band, Puerto Candelaria ja Dub FX feat. Mr. Woodnote vetivät hyvin yleisöä. Sunnuntaina esiintyneet kotimaiset Antti Autio ja Maija Kauhanen kiinnostivat ja kansainväliset Emel sekä Las Karamba järjestivät upeat showt.

Puhelava oli erityisesti sunnuntaina monessa ohjelmassa täynnä. Esimerkiksi Laura Haimilan ja Emmi Nuorgamin keskustelu ja presidentti Tarja Halosen vierailu kiinnostivat. Myös EU-vaaliehdokkaiden pikatentti keräsi täyden katsomon. Lauantaina Puhelavan veti täyteen ukrainalainen sotatoimittaja Illia Ponomarenko.

Kaikki festivaalin osa-alueet vetivät hyvin, muun muassa Mahdollisuuksien tori, Kirja- ja kierrätysmaailma, Katutaidealue ja festivaalikentän näytteilleasettajateltat. Lastenalueen työpajat olivat lähes koko ajan täynnä ja YMCA Peace & Sport viihdytti kaikenikäisiä kävijöitä. Funky Amigos Terrace Party tarjosi letkeät rytmit keikkojen välissä. Puheohjelman striimiä seurasi viikonlopun aikana noin 1 000 katsojaa ja striimi on katsottavissa verkossa myös festivaalin jälkeen.

Pääasiassa festivaali sujui rauhallisesti, mutta Palestiinan tilanteeseen liittyvä mielenosoitus keskeytti yhden puheohjelman hetkellisesti sunnuntaina alkuillasta. Festivaalia kritisoitiin Palestiina-aiheisten ohjelmien puuttumisesta.

–  Ymmärrämme ihmisten tuskan monin tavoin vaikeassa ja ahdistavassa maailman tilanteessa. Palestiinaa on pidetty esillä muun muassa festivaalin Musiikkilavan artistien spiikeissä, näytteilleasettajien ständeillä ja muissa ohjelmissa. Olemme kuulleet aiheellisen palautteen ja järjestimme pika-aikataululla Palestiina-aiheisen keskustelun. Valitettavasti monista yrityksistä huolimatta emme saaneet Palestiina-taustaista puhujaa ohjelmaan, kertoo festivaalin järjestäjän Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen.

Ensi vuonna festivaali järjestetään Suvilahdessa 24.–25.5.2025. Teema julkaistaan kesän aikana.

Festivaalin lisätiedot, haastattelupyynnöt ja kuvat

Festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Lisätiedot mielenosoituksesta ja kritiikistä: Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen, salla.peltonen@fingo.fi, +358 50 317 6710

Festarikuvat 2024
Lisätietoja medialle

Facebook
X
Instagram 
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää, 230 näytteilleasettajaa ja 75 ohjelmanumeroa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.