Don Johnson Big Band.
Don Johnson Big Band esiintyi Maailma kylässä -festivaalilla. Kuva: Camilla Hanhirova.

Maailma kylässä -festivaalilla 20 000 kävijää – ohjelmaan saatu täydennys: Järjestöt Palestiinassa

Helsingin Suvilahdessa viikonloppuna vietettävän Maailma kylässä -festivaalin ensimmäinen päivä sujui onnistuneesti. Kävijöitä oli noin 20 000 ja laajasta myrskyvaroituksesta huolimatta Suvilahti välttyi sateilta ja ukkoselta. Perjantaina peruuntuneen puheohjelman tilalle saatiin uusi keskustelu Järjestöt Palestiinassa. Ilmaisfestivaali jatkuu sunnuntaina kello 11–19.

Festivaalilla oli paljon yleisöä koko päivän ajan. Helteinen kesäsää helli festarikävijöitä alkupäivästä. Päivällä ukkoskuurot uhkasivat Suvilahtea, mutta sateilta, ukkosilta ja tuulilta vältyttiin. Muuta pääkaupunkiseutua riepotellut myrsky heitti vain muutaman pisaran Suvilahteen. Festivaalipäivä sujui ilman suurempia järjestyshäiriöitä. Kokonaiskävijämääräksi on laskettu alustavasti noin 20 000.

Järjestöt Palestiinassa -ohjelma lisätty sunnuntain ohjelmaan

Perjantaina peruuntuneen puheohjelman tilalle saatiin Järjestöt Palestiinassa -keskustelu sunnuntain alkuiltaan. Millaista työtä suomalaiset kansalaisjärjestöt ovat tehneet ja tekevät yhä Palestiinassa? Maailman Kuvalehden toimittajan Karoliina Knuutin haastattelussa Lääkärit ilman rajoja -järjestön toiminnanjohtaja Linda Konate sekä YMCA-järjestön kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkö Milla Nummenmaa.

Festivaaliyleisöä.
Puerto Candelarian keikalla riitti yleisöä. Kuva: Sami Sorasalmi.

Don Johnson Big Band, Puerto Candelaria, Dub FX ja Illia Ponomarenko kiinnostivat

Lauantaina väkeä festarille vetivät erityisesti Don Johnson Big Band sekä ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevat kansainväliset Puerto Candelaria ja Dub FX feat. Mr. Woodnote.

Myös festivaalin puheohjelma kiinnosti. Ukrainalainen sotatoimittaja Illia Ponomarenko veti Puhelavan täyteen yleisöä. Erityisen kiinnostaviksi nousivat myös Kirkon Ulkomaanavun Avustustyöntekijät kriisien ytimessä – mistä löytyy rohkeus auttaa? sekä Food and Forest Development Finland – FFD:n Huomisen ruoka – onko tuottajalla ja tuotantotavalla väliä? -ohjelmat.

Maailma kylässä -festivaali jatkuu sunnuntaina 26.5. klo 11. Musiikkilavalla kuullaan kotimaiset Antti Autio ja Maija Kauhanen sekä kansainväliset Emel ja Las Karamba. Puhelava, Lastenalue, muut ohjelma-alueet sekä näytteilleasettajien ständit ovat täynnä inspiroivaa ohjelmaa.

Verkkosivuillamme kannattaa tutustua ständeihin ja ruokakojuihin, ohjelmaan ja alueen karttaan sekä Festivaalilehteen 2024. Puhelavan ohjelma striimataan maailmakylassa.fi-verkkosivuille suorana festivaalin aikana. Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja.

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy.

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Festarikuvat 2024
Lisätietoja medialle

Facebook
X
Instagram 
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää, 230 näytteilleasettajaa ja 75 ohjelmanumeroa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.