Järjestöt Palestiinassa

Su 26.5.2024 17.35-18.00
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Sotatila Gazassa on jatkunut jo yli 7kk ja vaatinut kymmeniä tuhansia kuolonuhreja. Kuluneen viikon alussa kansainvälisen rikostuomioistuimen pääsyyttäjä Karim Khan ilmoitti hakevansa pidätysmääräystä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahulle ja puolustusministeri Yoav Gallantille. Ratkaisua ei silti näy lähipiirissä, ja suhtautuminen tilanteeseen repii läntistä maailmaa kahtia.

Suomalaisilla järjestöillä on pitkä kokemus avustustyöstä ruohonjuuritasolla maailman eri konflikteissa. Millaista työtä suomalaiset kansalaisjärjestöt ovat tehneet ja tekevät yhä Palestiinassa? Millaisena nyt käynnissä oleva sota on näyttäytynyt ruohonjuuritasolla toimivien kansalaisjärjestöjen silmin sekä Gazassa että miehitetyllä Länsirannalla?

Maailman Kuvalehden toimittajan Karoliina Knuutin haastattelussa Lääkärit ilman rajoja -järjestön toiminnanjohtaja Linda Konate sekä YMCA-järjestön kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkö Milla Nummenmaa.

Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla. Ohjelman jälkeen on mahdollisuus tavata keskustelijoita Puhelavan viereisessä Lämpiössä.