Lapsi ja vanhempi sekä muuta yleisöä Musiikkilavan edustalla.
Kuva: Camilla Hanhirova.

Lasten festivaali

Maailma kylässä on ilmainen koko perheen festivaali. Lapsille suunnattua ohjelmaa järjestetään koko festivaalin ajan lastenalueella, mutta myös monet muut festivaalin osa-alueet sopivat perheen pienimmille.

Lastenalueen ohjelmassa erilaiset työpajat ovat vuosien mittaan muodostuneet monen lapsiperheen suosikeiksi. Alueella on muun muassa rakennettu omaa kompostia, remontoitu nukkekotia ja opittu tanssimaan ja soittamaan monien eri kulttuurien tyyliin. Lastenalueen ohjelman lisäksi festivaalin päälavalla nähdään vuosittain yksi isompi lapsille suunnattu konsertti.

Lapsia soittotyöpajassa.

Lastenalue

Lastenalueella on työpajoihin painottuva teltta, johon ei paloturvallisuuden vuoksi voi tuoda vaunuja sisään. Teltta on avoin myös pyörätuoliasiakkaille ja alueen järjestyksenvalvoja auttaa tarvittaessa mielellään järjestelyissä. Lastenalueella tapahtuvat mahdolliset esitykset pidetään teltan ulkopuolella, joten niitä voi seurata mistä vain.  

Lastenalueen yhteydessä on esteetön WC, jossa on hoitopöytä. Alueella on myös lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Ohjelmanumeroiden ja työpajojen lisäksi lastenalueen läheisyydessä on koko perhettä kiinnostavia näytteilleasettajapisteitä sekä ruokamyyjiä, joiden tarjonnassa on jokaiselle jotakin.

Festivaalin infopisteistä voi hakea lasten vaatteisiin kiinnitettäviä tarroja, joihin voi kirjoittaa yhteystiedot. Eksyneet lapset saatetaan infopisteelle, jossa infopisteen vapaaehtoiset odottavat lasten kanssa heidän vanhempiaan.

Musiikki erityisesti festivaalin päälavalla voi olla kovaäänistä, joten pienimpien lasten kanssa meluun kannattaa varautua ottamalla mukaan kuulosuojaimet. Festivaalin infopisteistä voi tarvittaessa hakea myös korvatulppia.

Maailma kylässä -festivaalialue sijaitsee Suvilahdessa Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa, parin kilometrin päässä keskustasta. Paikalle pääsee helposti esimerkiksi metrolla, bussilla ja raitiovaunulla sekä pyörällä ja kävellen.