Kuva Open Finland teltan sisältä
Kuva: Andrea Balogh

Näytteilleasettajahaku on avautunut

Maailma kylässä 2022 järjestetään 28.–29.5. Helsingin Suvilahdessa teemalla Planeettamme rajat. Festivaalin näytteilleasettajien ja myyjien ilmoittautuminen on avautunut tänään, ja asiaohjelman hakuaika päättyy pian. Podcast-sarjan toinen kausi pureutuu ihmisyyden teemoihin.

Maailma kylässä -festivaalilla 2022 etsitään isoa kuvaa ravistelevia ja ihmisen kokoisia ratkaisuja, miten elää kestävästi planeettamme rajoissa. Millaista muutosta tarvitsemme, jotta turvaamme kaikille kestävät elinolosuhteet myös tulevaisuudessa? Tule festivaalille kertomaan ja kuulemaan, miten juuri sinä ja sinun organisaatiosi voitte olla mukana tekemässä muutosta kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Ilmoittautuminen messutapahtumaan on avautunut

Maailma kylässä -festivaalin näytteilleasettajat ja mainostajat tavoittavat tuhansia globaalista yhteisvastuusta, kansainvälisyydestä, järjestötoiminnasta, herkullisesta ruokatarjonnasta ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita. Näytteilleasettajien ja mainostajien ilmoittautumisrekisteri on avautunut tänään festivaalin verkkosivuilla.

Eri kokoisia paikkoja on rajallinen määrä. Isommat ständit varataan ilmoittautumisjärjestyksessä ja pienemmät vahvistetaan ilmoittautuneille maaliskuun loppuun mennessä. Kannattaa huomata myös kumppanipaketit, joilla saa erikoishintaan näytteilleasettajapaikan, mainostilan ja muita kumppanietuja. Muistathan Early Bird -alennuksen 21.12.2021 mennessä ilmoittautuneille!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

Podcastin toinen kausi alkoi: Eroon kurjuuskuvastosta!

Kurjuudessa eläviä, aliravittuja ja janoisia lapsia – ja paikan päällä itkeviä valkoisia ihmisiä. Vaikka kansalaisjärjestöjen kampanjakuvat ovat muuttuneet viime vuosina, kuvaston eettisyyttä pohditaan paljon. Miten vahingolliset mielikuvat globaalin etelän ihmisistä toistuvat muualla mediassa? Kuinka tietoa ja ymmärrystä valinnoista voisi lisätä?

Toimittaja Susani Mahaduran vieraina studiossa ovat Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen sekä ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed. Kommentaattorina globaalin kehitystutkimuksen tohtorikoulutettava Martta Kaskinen.

Keväällä ensimmäisen kauden nähnyt Maailma kylässä -podcast palaa eetteriin globaaliin ihmisyyteen syventyvillä teemoilla. Marras-tammikuun aikana julkaistavan toisen kauden aiheina muun muassa urheilu ja ihmisoikeudet, Afganistanin tilanne ja tulevaisuus sekä hyvä elämä.

Kuuntele jakso Spotifysta tai muista Podcast-sovelluksista >>

Jakson tekstiversio löytyy festivaalin verkkosivuilta >>

Asiaohjelmahaku päättyy 22.11.

Open call -ohjelmahaun kautta haetaan ohjelmakumppaneita tuottamaan festivaalille teemaan linkittyvää ohjelmaa. Asiaohjelmahaun kautta haetaan puheita, haastatteluita sekä elokuvia ja niihin liittyviä keskusteluita. Asiaohjelmaa voi ehdottaa 22.11.2021 asti. Kulttuuriohjelmaa eli näyttelyitä, lastenohjelmaa ja työpajoja voi ehdottaa vielä 15.1.2022 asti.

Lue lisää ohjelmayhteistyöstä >>

Katso virtuaalifestarin puheohjelmia

Festivaalin YouTube-kanavalla on julkaistu viime kevään virtuaalifestivaalin puheita ja haastatteluita tekstitettyinä. Mukana mm. presidentti Tarja Halonen, kansanedustaja-näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius, Elokapinan Anton Keskinen ja Elina Kauppila, Vikesin Tulevaisuuden identiteetit -ohjelman Romayne Javangwe ja Nahla Hewidy sekä Powered by PechaKucha -ohjelmat.

Katso videot YouTubesta >>

Lisätiedot
Näytteilleasettajat, hinnasto ja kartta: Laura Valoma, laura.valoma@fingo.fi, +358 50 317 6709
Yhteistyökumppanuudet: Marjo Martin, marjo.martin@fingo.fi, +358 50 317 6694
Ohjelmayhteistyö: Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696
Viestintä: Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Tilaamalla festivaalin uutiskirjeen suoraan sähköpostiin noin 12 kertaa vuodessa, varmistat tiedon ohjelmajulkaisuista ja esimerkiksi näytteilleasettajien aikatauluista ensimmäisten joukossa: https://uutiskirje.maailmakylassa.fi/

Maailmakylassa.fi
Facebook
Twitter
Instagram 
#MaailmaKylässä

Maailma kylässä on koko perheen kulttuurifestivaali, ruokakarnevaali ja kestävän kehityksen messutapahtuma, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Maailma kylässä nostaa esiin globaaleja ongelmia ja etsii niihin ratkaisuja, kasvattaa ihmisten tietoisuutta ja antaa heille keinoja toimia asioiden edistämiseksi. Maailma kylässä kokoaa ihmiset yhteen siksi, että maailman voi muuttaa vain yhdessä.

Vuodesta 1995 alkaen järjestetty ilmainen tapahtuma kerää vuosittain noin 60–80 000 kävijää. Seuraava festivaali järjestetään 28.–29.5.2022 Helsingin Suvilahdessa teemalla Planeettamme rajat. Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 280 kehitysjärjestön kattojärjestö.