Kuvassa Jan Vapaavuori poseeraamassa kaupungintalon parvekkeella.

Maailma kylässä -festivaalin suojelija pormestari Vapaavuori: ”Ilmastoteema ajankohtaisempi kuin koskaan”

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori toimii 25.–26. toukokuuta järjestettävän Maailma kylässä -festivaalin virallisena suojelijana. Pormestari Vapaavuoren mukaan tapahtumalla on tärkeä rooli kaupungin kulttuurielämän rikastuttajana ja ajankohtaisten asioiden keskustelupaikkana.

”Tällä festivaalilla on taito tuoda erilaiset ihmiset yhteen ja kuuntelemaan erinomaisen musiikin lisäksi myös toisiaan”, pormestari Vapaavuori perustelee.

Festivaali järjestetään tänä keväänä 20. kerran, ja pääteemana on ilmastonmuutos. Pormestari Vapaavuori pitää teemaa merkittävänä.

”Ilmastoteema on kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Johtavien kaupunkien on oltava ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa eturintamassa.”


Tällä festivaalilla on taito tuoda erilaiset ihmiset yhteen ja kuuntelemaan erinomaisen musiikin lisäksi myös toisiaan

Jan Vapaavuori

Pormestari Vapaavuoren mukaan Helsinki haluaa olla esimerkki muulle maailmalle olemalla hiilineutraali kaupunki vuonna 2035. Päästövähennysohjelman tavoitteisiin pyritään muun muassa energiatehokkuudella ja uusilla innovaatioilla. Vapaavuoren mukaan ilmastotoimet tulee nähdä mahdollisuutena rakentaa Helsingistä yhä toimivampi kaupunki.

”Päättäjien ja Helsingin lähes 650 000 asukkaan lisäksi myös yhdistykset, järjestöt, taloyhtiöt, yritykset ja oppilaitokset ovat ratkaisevassa asemassa. Haluan rohkaista meitä kaikkia ilmastotekoihin, sillä jokainen parempi valinta on merkityksellinen”, pormestari kannustaa.

Helsingin kaupunki tukee Maailma kylässä -festivaalia taide- ja kulttuuritapahtumien avustuksella. Maailma kylässä -festivaali on Suomen suurin poikkitaiteellinen kulttuuri- ja järjestötapahtuma.