Promokuvissa SANNI, Nicole Willis & Gospel Helsinki, Tarja Halonen, Ville Skinnari, Pekka Haavisto ja iHuman elokuvan julistekuva

SANNI ja presidentti Tarja Halonen Maailma kylässä -festivaalilla

Kestävän kehityksen ja globaalin keskustelun ilmaisfestivaali, Maailma kylässä, julkaisee ensimmäisiä esiintyjiään. Festivaalilla esiintyvät muun muassa SANNI, Nicole Willis & Gospel Helsinki sekä presidentti Tarja Halonen. Festivaali järjestetään 29. ja 30. toukokuuta Suvilahdessa, Helsingissä tai virtuaalisesti.  

Maailma kylässä -festivaalilla vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten festivaalin järjestämisessä varaudutaan pandemiatilanteen takia mahdollisiin yleisökapasiteetin rajoituksiin sekä muihin turvatoimiin.  

– Festivaali järjestetään tänä vuonna joka tapauksessa, joten täysin virtuaalinen festivaali on myös mahdollinen, mikäli pandemiatilanne on yhä akuutti toukokuun lopussa. Puhelavan ohjelma striimataan verkkoon aiempien vuosien tapaan, ja mikäli toteutamme festivaalin virtuaalisena, verkon kautta pääsee seuraamaan myös elokuvia, konsertteja ja lastenohjelmaa, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi

– Totta kai toivomme, että pääsemme kohtaamaan Suvilahdessa – uskon, että sadat näytteilleasettajamme ja kymmenet esiintyjät toivovat myös tätä. Mutta kaikki on tietenkin kiinni viranomaisten ohjeistuksista ja toisaalta siitä, kuinka pitkälle tilannetta voidaan ennustaa. Näin ison tapahtuman toteutusmuodon pitää olla selvillä viimeistään maaliskuussa, Korpi jatkaa.

Festivaalin teemana kestävä tulevaisuus 

Festivaaliohjelmasta julkaistaan tässä vaiheessa sellaisia numeroita, jotka toteutuvat festivaalin toteutusmuodosta riippumatta. Suomen kärkiartisteihin lukeutuva SANNI esiintyy joko festivaalin musiikkilavalla tai striimattavalla keikalla. Suomessa vuosia asunut Yhdysvalloista kotoisin oleva Nicole Willis esiintyy ainutlaatuisessa konsertissa Gospel Helsinki -kuoron kanssa joko festivaalilla tai striimattavassa kirkkokonsertissa. Konsertin tuottaa festivaalin pääyhteistyökumppani Helsingin Seurakuntayhtymä.

Uudistuvalla Maailma kylässä -festivaalilla nähdään paljon keskusteluja, keynote-puheita ja dokumenttielokuvia maailman tilasta ja tulevaisuudesta. Tänä vuonna keskitytään pohtimaan erityisesti kestävää tulevaisuutta.   

–  Teemaan liittyen meillä on tulossa lukuisia kiinnostavia elokuvanäytöksiä, joista tässä vaiheessa julkaisemme iHuman-dokumenttielokuvan, joka kertoo keinoälyn tulevaisuudesta, avaa festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.  

Festivaalin asiaohjelmassa muun muassa presidentti Tarja Halonen puhuu kestävästä tulevaisuudesta. Ulkoministeri Pekka Haavisto ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelevat festivaalin pääyhteistyökumppanina toimivan ulkoministeriön tuottamassa ohjelmassa. 

Festivaalin suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori

Näytteilleasettajapaikat ja mainostilat varattavissa

Festivaalin näytteilleasettajapaikkoja voi varata 22.2.2021 asti. Kannattaa huomioida myös festivaalin mainostilat, jotka toteutuvat festivaalin toteutusmuodosta huolimatta. Festivaalilehden mainoksella sekä videomainoksella screenillä tai virtuaalifestivaalitoteutuksessa voi kertoa olevansa mukana vastuullisten toimijoiden verkostossa ja kestävän kehityksen etulinjassa. Mainostilat ovat varattavissa 1.4.2021 asti. Lue lisää mainostusmahdollisuuksista sekä näytteilleasettajatoiminnasta.

Lisätiedot 

Nelli Korpi, viestintä- ja varainhankintapäällikkö, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698 
Johanna Eurakoski, ohjelmapäällikkö, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696 

Flickr-kuvagalleria (kuvat median vapaasti käyttävissä)
Facebook
Twitter
Instagram 
#maailmakylässä

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 Helsingin Suvilahdessa sekä/tai virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisää ohjelmaa julkaistaan helmikuussa ja festivaalin toteutustapa viimeistään maaliskuussa. Festivaali tarjoaa monipuolista ja laadukasta ohjelmaa päivänpolttavista keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan, herkullista ruokakulttuuria sekä satoja näytteilleasettajia. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtumaa järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 280 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman kuvalehti.