Kuva: Festivaalin työntekijöitä vastaanottamassa Ekokompassi-sertifikaattia apulaispormestari Anni Sinnemäeltä.
Kuva: Roni Rekomaa

Ekokompassi-sertifikaatti kolmannen kerran Maailma kylässä -festivaalille

Maailma kylässä -festivaali vastaanotti Ekokomppasi-sertifikaatin 15 muun tapahtuman ja yrityksen kanssa Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäeltä lokakuussa. Ekokompassi on käytäntöön ja konkreettisiin toimiin keskittyvä sertifiointijärjestelmä, jonka myötä festivaali on sitoutunut pysyvästi kehittämään tekemäänsä ympäristötyötä.

Jatkuvaan kehittämiseen sitoutumisen lisäksi Ekokompassin kriteereihin kuuluvat muun muassa jätteen määrän vähentäminen ja lajittelu, koulutettu ympäristövastaava sekä vuosittain päivitettävä ympäristösuunnitelma.  

Festivaali toimii ympäristön eteen esimerkiksi kompensoimalla ulkomailta saapuvien esiintyjien lennot suomalaisille ympäristöjärjestöille, suosimalla lähi-, kasvis- ja luomuruokaa sekä kierrättämällä sata prosenttia tapahtuman yhteydessä syntyvästä jätteestä.  

– Esimerkiksi kaikki festivaalilla käytettävät astiat ovat biohajoavia ja tapahtuman banderollit valmistetaan PVC-vapaasta kierrätettävästä GeoMesh-reikäneuloksesta ja vapaaehtoisten työpaidat vaatevalmistajien leikkuujätteestä, kertoo festivaalin ympäristöasioista vastaava tuotantopäällikkö Laura Valoma. 

Järjestelmällinen toiminta ympäristön eteen on yksi Maailma kylässä -festivaalin tärkeimmistä prioriteeteista ja Ekokompassi vain yksi siihen liittyvistä välineistä.  

– Festivaali pyrkii myös osaltaan kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja esimerkiksi festivaalialueella esittäytyvistä järjestöistä on jokaisen helppo löytää itselleen sopiva tapa toimia kestävän tulevaisuuden mukaisesti, Valoma jatkaa. 

Maailma kylässä on yksi Suomen ensimmäisistä Ekokompassi-sertifioiduista tapahtumista ja festivaali on varmistanut sertifikaattinsa jokaisen kolmen vuoden välein pidettävän tarkastuksen yhteydessä. 

Lue lisää festivaalin tekemästä ympäristötyöstä tai ota yhteyttä. Ympäristöasioista vastaa festivaalin tuotantopäällikkö.

Teksti: Noora Isomäki 

Kuvassa Ekokompassi-sertifikaatin logo