Kuva: Tanssityöpaja Maailma kylässä -festivaalilla 2018aurinkoisessa säässä. Edessä kaksi ihmistä, taustalla joukko muita tanssijoita
Kuva: Kati Ilomäki

Ehdota kulttuuriohjelmaa 17.1. asti

Ensi kevään Maailma kylässä -festivaalilla nähdään kattavan konsertti- ja asiaohjelmiston lisäksi runsas määrä muuta kulttuuriohjelmaa. Kulttuuriohjelmaehdotuksia otetaan vastaan 17.1.2020 asti. 

23.-24.5.2020 järjestettävän festivaalin teemana on tulevaisuus. Erityisesti teemaan sopivat ohjelmanumerot ovat tervetulleita, mutta mukaan mahtuu myös monenlaista muuta. Monimuotoiset yhteistyötahot ovat festivaalille tervetulleita ja toivottuja.  

– Olemme vuosien saatossa tehneet ohjelmayhteistyötä muun muassa järjestöjen, tanssikoulujen, leffafestareiden ja eri oppilaitosten kanssa, kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski

Ohjelman tuottaminen Maailma kylässä -festivaalille on helppoa, sillä tapahtuma tarjoaa esiintymispuitteet ja viestii ohjelmasta. Ohjelman toteuttaminen tuo organisaatiolle uusia kontakteja ja lisäksi ohjelmaan voi kutsua mukaan omia sidosryhmiä. 

Dokumentteja, työpajoja ja ohjelmaa koko perheelle 

Festivaalille etsitään nyt esimerkiksi ajankohtaisia globaaliaiheisia dokumentteja, joiden ympärille voidaan rakentaa keskusteluita tai haastatteluja.  

– Hienointa olisi saada mukaan myös dokkarissa esiintyviä henkilöitä tai ohjaaja. Se tuo keskustelulle syvyyttä ja kiinnostavuutta ihan toisella tavalla, Eurakoski kertoo. 

Ohjelmaan halutaan myös aiempaa enemmän yhdessä tekemistä. Erilaiset työpajat ja erityisesti tanssi ovat tervetulleita.  

– Tanssi yhdistää ihmisiä taustoista riippumatta ja haluamme ensi vuonna toteuttaa aikaisempaa enemmän tanssityöpajoja myös aikuisille ja koko perheelle.  

Lisäksi mukaan voi lähteä toteuttamalla lastenohjelmaa Tenava-Timbuktu-alueelle. Haussa on erityisesti tanssi- ja teatteriesityksiä, satutuokioita ja pienimuotoisia musiikkiesityksiä. Alueella on myös työpajateltta, jossa voi toteuttaa monenlaista toimintaa. 

Ehdotuksia dokumenteista, lastenohjelmasta ja esimerkiksi erilaisista työpajoista otetaan vastaan 17.1.2020 saakka. Lue lisää ja ehdota ohjelmaa.