Käytä ääntäsi -mainosbanneri.
Kuva: Euroopan unioni.

Euroopan unioni

A109

Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen näytteilleasettajapiste.

Helsingissä sijaitseva Euroopan parlamentin yhteystoimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä sekä ajankohtaisista asioista, kuten 9.6.2024 pidettävistä EU-vaaleista. Tärkeitä kohderyhmiä ovat mm. tiedotusvälineet, koulut ja muut oppilaitokset, tutkijat, viranomaiset ja järjestöt. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Kaikki palvelu ja materiaali on ilmaista. Toimisto järjestää myös seminaareja ja muita tilaisuuksia. Lisätietoa saat tilaamalla Parlamentin viikko -uutiskirjeen lähettämällä viestin osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu .

Euroopan komission Suomen-edustusto tiedottaa Euroopan unionin toiminnasta ja sen vaikutuksista Suomessa, toimii Suomen hallituksen ja viranomaisten sekä muiden suomalaistahojen EU-tietolähteenä sekä tarjoaa suomalaisille tiedotusvälineille ja suoraan kansalaisille tietoa EU:n toimista ja päätöksistä. Lisäksi se toimii EU-komission edustajana Suomessa ja raportoi komissiolle tärkeistä poliittisista, taloudellisista ja yhteiskunnallisista kehityskuluista Suomessa.

Suomessa on myös 9 Europe Direct -tietopistettä, jotka toimivat suorana kanavana kansalaisten ja EU:n toimielinten välillä. Tietopisteistä voi hakea tietoa ja julkaisuja EU:n politiikoista ja EU:n kansalaisten oikeuksista. Ne järjestävät myös tilaisuuksia omilla alueillaan.